silicipi Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Problema este in felul urmator: am facut un o sursa in comutatie si puntea de diode din secundar, cu diode ultrarapide BYT79, am lasat-o fara radiator , am zis ca pot sa disipe fara probleme un curent de minim 5A fara radiator, ele fiind de 14A, insa m-am inselat, a functionat ok cateva minute c sarcina destul de seriosa prin ele crculand un curent de vreo 4A, insa la un moment dat s-a auzit ceva , un mic poc si sursa a inceput sa functionezeaiurea rau de tot. Am indepartat diodele si sursa functina bine, cu sarcina direct pe secundar fara redresare, acum am verificat diodele si toate par bune, insa nu sunt, puse din nou pe pcb, fac aiurea de tot, puse altele noi, de data asta cu radiator, sursa functioneaza in regula. Acum eu cred ca s-a stricat una din diodele astea, nu cred ca au murit toate, insa cum fac sa identific care din ele e stricata, deoarece masurate cu aparatul par a fiii in regula, chiar si cu sarcina mica, (puse in punte) functioneaza bine, insa cu sarcina serioasa, la un curent mai mare de 1A, incep sa se comporte aiurea. Acum stiu ca nu-s o avere, 4 diode din astea sunt 15Lei, dar momentan nu mai am altele, am vreo 2 bucati noi ca astea, dar imi mai trebuiesc 2 si as vrea sa recuperez din astea 4 macar 2 , doar nu s-or fii stricat toate . Dupa ce v-am insirat carnatul de mai sus, va cer ajutorul, cum fac sa identific care din cele 4 sunt stricate, admitand de asemenea ca e posibil sa fie stricate toate, putin probabil insa. Va multumesc antcipat! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Cel mai simplu,le inlocuiesti pe rand . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum