Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie care se reincarca singura

Vizitator azzzul

Postări Recomandate

Vizitator azzzul

Am o baterie de 3.7v, care se reincarca singura, dupa ce indepartez consumatorul (...) Momentan o tin pe post de lanterna cu 3 leduri albe conectate in paralel. Pe timpul noptii functioneaza continuu 5 ore. Ma puteti ajuta cu un montaj care sa-mi intrerupa alimentarea consumatorului (led) pe o perioada de timp 30min-6h ( pentru ca bateria sa se poata reincarca)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

7

• gabiz_ro

3

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Bateria aia de care spui nu se incarca singura de la sine. Este de fapt un acumulator Li-Polimer foarte imbatranit (de ordinul a 6-8-10 ani, am patit-o si eu cu "punga" de li-po de la un SE T68, in timpul convorbirii se reseta) la care rezistenta interna a elementului a ajuns atat de mare incat, atingand tensiunea de 2.5V, electronica acumulatorului deconecteaza consumatorul intrand in protectie. Dupa intrarea in protectie, la o perioada de timp, tensiunea pe element creste peste pragul de protectie, electronica din acumulator reconectand sarcina. Trebuie sa faci un circuit de intarziere care sa alimenteze led-urile cu intarziere fata de momentul in care electronica acumulatorului cupleaza. Acesta va fi timpul de "recuperare". Link-uri (Eng) : http://www.aaroncake.net/circuits/relaytim.asp , http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html .

Link spre comentariu
Vizitator azzzul

da ai dreptate, este vorba despre un acumulator BL-5C, li-ion, vechi de 5 ani. Nu il mai pot folosi la telefon pentru ca nu mai "tine", i-am indepartat circuitul de protectie care imi indica 0v, fara el acumulatorul indica 3.7v . Dupa deconectarea consumatorului (motoras de 1.5v), volti incep sa creasca pana la nivelul maxim de 3.7v asta in timp record, maxim 5minute.

Link spre comentariu

da ai dreptate, este vorba despre un acumulator BL-5C, li-ion, vechi de 5 ani. Nu il mai pot folosi la telefon pentru ca nu mai "tine", i-am indepartat circuitul de protectie care imi indica 0v, fara el acumulatorul indica 3.7v . Dupa deconectarea consumatorului (motoras de 1.5v), volti incep sa creasca pana la nivelul maxim de 3.7v asta in timp record, maxim 5minute.

cam la orice acumulator tensiunea creste dupa deconectarea consumatorului :da dar la reconectare scade dramatic , faza cu baterie care se incarca singura tzine de paranormal ,filme SF ,mai bine ai studia oleaca despre baterii si mai prinzi la bibilica :bataie
Link spre comentariu
Vizitator azzzul

cam la orice acumulator tensiunea creste dupa deconectarea consumatorului :da dar la reconectare scade dramatic , faza cu baterie care se incarca singura tzine de paranormal ,filme SF ,mai bine ai studia oleaca despre baterii si mai prinzi la bibilica :bataieAi dreptate! Titlul e de genul SF :nebun In functie de consumator (motoras, led), acumulatorul se consuma mai repede :plange sau mai lent :da :nebun pe mine ma intereseaza sa se consume mai lent,:freaca sa-l pot folosi mai mult timp (lumina pe timp de noapte) 1 led alb aproximativ 8-12h :freaca

Link spre comentariu

am implementat aceeasi idee cu o aplica din comertz care avea 3 bateriiAAA tot pentu (scopul)lampa veghe , tot cu aceeasi baterie litium ion , o incarc cu un inacercator de telefon . iam pus o mufa jack mono ,simplu si eficient , la o incarcare completa tzine si 10 zile pe timp de noapte cam 8 -10 ore pe zi bateria e dintun siemens a50 si are ceva ani .cred ca prin 2004 a fost cumparat telefonul . Se pare ca nu esti singurul care face treaba asta ,ia zimi daca tzia placut ideea ? am postat asa ca sa nu crezi ca sunt :nebunrau: ai pozele mai jos : :101

Link spre comentariu

ai mai jos o lanterna made china modificata de mine ,care merge tot cu un acu litiu ion incarcata la fel cu acelasi incarcator :scuze pentru sticla o spart-o ala micu[attachment=3]DSCN0201.JPG[/attachment][attachment=2]DSCN0203.JPG[/attachment][attachment=1]DSCN0204.JPG[/attachment][attachment=0]DSCN0205.JPG[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator azzzul

Imi place ideea cu veioza de noapte. dar tu reincarci acumulatorul la priza, pe cand eu, NU. se reincarca singur, aici e diferenta:). in poza a doua se vede circuitul de protectie al acumulatorului, eu l-am indepartat si pe ala ramanand doar bornele + si -, pe care am 3.7v..eu il am de 13 luni si continua sa functioneze

Link spre comentariu

cu respect azzzul sau albastru , am zis ,faza cu incarcatul singur, tzine de SF, si chiar daca ar fi pe bune ,nu vei putea sa aprinzi un led la maxim timp de 1 ora daca il lasi la "AUTOINCARCAT" o zieu am lasat regulatorul de incarcare tocmai pentru a incarca eficient acumulatorul :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator azzzul

cu respect azzzul sau albastru , am zis ,faza cu incarcatul singur, tzine de SF, si chiar daca ar fi pe bune ,nu vei putea sa aprinzi un led la maxim timp de 1 ora daca il lasi la "AUTOINCARCAT" o zieu am lasat regulatorul de incarcare tocmai pentru a incarca eficient acumulatorul :freaza:

respectele mele vfp_marius, eu vorbesc pe bune, tu ma iei cu SF. Cand ai ocazia fa o proba!Crezi ca vreau sa-ti strici acumulatorul indepartand regulatorul de incarcare??? Led-ul nu reuseste sa descarce acumulatorul in 6h, iar pe timpul zilei sta la "AUTOINCARCAT" mi-am montat un "intrerupator cu clic", gen buton de mousetopicul poate fi inchis
Link spre comentariu

Apelativul "nenicule" foloseste-l pentru cine-ti permite, nu pentru mine.13 luni nu inseamna ani de zile.Mult succes la stoarcerea ultimei farame de energie din orice acumulator.

Link spre comentariu

domnule azzul ai putea pune ceva poze cu minunea de acumulator si lanterna aia de 3 leduri pe care o alimentezi din el ,da pozele te rog sa contzina si un voltmetru si un ampermetru sa vedem consumul si tensiunea din acumulator? eu am zis ceva mai sus ca am aceeasi treaba tot cu acelasi tip de acumulator dar la mine cum naiba de nu se incarca singur , hai da si tu de la tine ,dezvaluie inventzia sa nu ne spargem capurile :nas: :limb: sau tu stai in alt fus orar si alta paralela si campul magnetic al pamantului influentzeaza minunea de acumulator :rade: am sa vin cu niste fire pana la tine sa nu mai bag in priza incarcatorul :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator azzzul

Apelativul "nenicule" foloseste-l pentru cine-ti permite, nu pentru mine.13 luni nu inseamna ani de zile.Mult succes la stoarcerea ultimei farame de energie din orice acumulator.

scuze ptr apelativ. intr-adevar 13 luni nu inseamna ani, inseamna 1 an +1 luna, ...dar eu "storc" energia dintr-un singur acumulator (de foarte mult timp[...]) se pare ca nu e "ultima farama de energie" pentru ca dupa deconectare acumulatorul se AUTOREONCARCA, (daca ai fi citit despre baterii si acumulatoare ai fi stiut)... de cate ori trebuie sa repet ca sa fiu inteles?mai sus ai un alt exemplu cu un acumulator identic (cu circuitul de protectie in plus) care "tine 10 zile" dupa o reincarcare maxima la priza, folosit numai noaptea. 10 zile e ceva, dar nu e egal cu 13 luni sau ani...inainte sa indepartez circuitul de protectie, am masurat si aveam 0 Volti, dupa ce am indepartat citcuitul de protectie am masurat 3.7v Exista vreo diferenta intre 0v si 3.7v? daca nu stii iti spun eu, este vorba de circuitul de protectie :da:1 led alb 5mm 3.5v 20mAbateria am introdus-o intr-o cutie de Tic-Tac, 2 leduri in paralel si cu un buton de mouse,..poze nu pot face ptr ca nu am aparat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări