Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor securitate user/admin Windows XP

Vizitator syrus

Postări Recomandate

Vizitator syrus

Salut- problema mea pare simpla dar imi creaza o serie de inconveniente si nu stiu cum sa procedez-la un calculator din retea am pus ca de obicei contul meu de administrator si cel de user- cel de user este limitat sub diferite aspecte.. insa - utilizatorul reuseste cumva sa intre cu acountul de admin caci cind verific uneori, gasesc setarile modificate.Imi poate sugera cineva ceva- o aplicatie, o ideie cum sa determin metoda prin care intra fara ami modifica sau sterge parola?Poate e ceva ce se memorizeaza in registri si inscrie intr-un log oarecare, poate vreo aplicatie(accesibila de pe net, caci am inchis toate caile de aducere a informatiei pe acest calculator..initial) Multumesc anticipat pentru orice sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

1

• ph3e4r

1

• marinescug

1

Staui sa ma gandesc daca e problema ta reala, sau te gandesti cum sa modifici ce lasa adminul. Pute netul de aplicatii de pe divese suporturi bootabile, de regula nu in windoza cu care se face mestereala. Paroleaza BIOS-ul ! Dar vezi ca si ala are ac de cojocul lui. Scot HDD-ul de pe sistem si tot rezolva problema. Lacat mare de tot, dar si ala se deschide de un "meseris".

Link spre comentariu

HIDS (HOST INTRUSION DETECTION SYSTEM) - poti folosi ossec ca e open source si are optiuni multe si bune(free).Alta idee este sa dai un search pe google dupa windows xp hardening sa vezi ce inseamna securizarea unei masini windows, sau sa folosesti radius + active directory (IAS) pentru autentificarea userilor in reteaua de calculatoare.

Link spre comentariu

varianta simpla,schimbi secventa de butare,sa buteze doar de pe hdd,si apoi pui parola pe bios,apoi pui o parola sanatoasa pe contul de administrator(e vorba de xp?)gen hjas1s22,de asemenea pui si un lacat pe unitate ca sa nu scoata bateria la bios dar daca o scoate reseteaza cu totu..biosu si se vede.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator syrus

Multumesc tuturor pentru ajutor. Userul nu prea are cum sa foloseasca ceva bootabil- CdRom nu are, iar porturile USB- inchise, dar mai stii...Oricum, aveti dreptate, am trecut cu vederea peste inchiderea BIOSului pentru orice eventualitate.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări