Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare la PLC via Internet

Vizitator valiflo

Postări Recomandate

Vizitator valiflo

Va salut domnilor,

Va cer sprijinul intr-o problema legata de conectarea la un PLC Sys-Mac CJ1G, parte integranta a unei instalatii industriale de debitare a lemnului (din Romania), prin Internet, astfel incat furnizorul instalatiei (sediul in Italia) sa poata modifica parametrii regimului de lucru. Mentionez ca PLC-ul, care are port COM(RS-232), se recomanda a fi conectat printr-un modem US Robotics 56K pe conexiune dial-up. Firma din Italia programeaza astfel instalatii din Austria. La noi mai este posibil prin dial-up?

Va multumesc, si sper ca am fost coerent in mesajul meu. Daca nu, imi cer scuze si pot detalia problema celor care doresc sa ma ajute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• MiniTehnicus

1

• adicontakt

1

• marinescug

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sigur, se poate programa.Ai nevoie de un modem si o linie telefonica.Linia telefonica se conecteaza la modem si portul serial de la modem se conecteaza la utilaj.Conform documentatiei trebuie programat modemul pentru a putea realiza legatura.De exemplu, functia de auto-answer, asta inseamna ca daca suna cineva, modemul raspunde automat si se conecteaza pe linie si asteapta comenzi.In functie de ce parametrii sunt necesari, se pot utiliza si alte tipuri de modem.

Link spre comentariu
Vizitator valiflo

Din pacate costurile se multiplica ametitor folosind IP static, unitate ethernet speciala (cca. 850 euro) care sa comunice cu PLC-ul, plus un router. Mersi tuturor pentru sugestii.

Link spre comentariu

Conecatrea prin Dial-up se refera la dialul de afara. E scump si daca intra pe VOIP se cam duce in pepeni transmisia de date.Functia de Auto-answer nu e programabila din exterior decat la modemurile pretentioase Solutia recomandabila este un portserver dedicat. Acesta primeste net de pe reteaua interna.

Link spre comentariu

Salut,poti folosi convertor de la ethernet la serial RS232, si apoi la PLC-ul Omron.Adaptorul il configurezi cu adresa de IP si il poti gasi din internet.Eu personal am facut asa ceva cu PLC de la Siemens.dekor.

Link spre comentariu

linistit se poate face si prin dial-up,dar la versiunea care am vazut-o eu si o stiu este un calculator care detine controlul plc-ului.Adica din acel calculator se activeaza diferite utilaje.Iar modemul care il are este tot prin dial-up, dar la orice accesare trebuie dat acceptul.In mod teoretic trebuie sa aveti un manual de utilizare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări