critix Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Salutare. Am incercat sa fac termometrul de la pag. http://www.ivica-novakovic.from.hr/Nokia%20Lcd%20Termometar-eng.htm Toate bune... am facut cablajul... am pus piesele... A urmat partea cu programarea PIC-ului... Am folosit ca si programator un willem, si am programat cu softul Winpic800. Softul a recunoscut ca ii un 12f675... Am introdus hex-ul si l-am programat. Dupa programare... surpriza... softul nu mai stia ce pic este... Am incercat sa il sterg... surpriza... eroare... nu s-a sters... Am pus alt pic gol... softul l-a vazut cum trebe... l-am programat... la fel... nu mai stia ce pic e... Intrebarea mea este... aceste pic-uri le mai pot refolosi.... Ca nu le mai pot sterge... nu mai pot scrie nimic pe ele.... Am zis ca poate asa trebe sa fie... am pus picul pe placa termometrului.... dar nimic... ecranul nu se aprinde... e mort.... Cum as putea verifica sa vad daca e ok sau nu? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Intrebarea mea este... aceste pic-uri le mai pot refolosi....Da, le poti refolosi. 12F675 sunt reprogramabile. Cel mai probabil ca nu faci ceva cum trebuie. Incearca un Bulk Erase, daca se poate. Asta daca nu ti le-a busit programatorul, dar nu prea cred. Link spre comentariu
critix Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Aceste pic-uri au mai fost programate, exact cu acelasi programator, exact in acelasi mod...O sa incerc sa folosesc alt soft...Multumesc Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 O fi vesnica "problema" cu osccalul pierdut? Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 1 Nu cumva ai gresit softul (vad pe site-ul respectiv ca este un soft ptr. 675 si unul ptr. 629)? Link spre comentariu
critix Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 softul sunt sigur ca nu l-am gresit :DDoar daca autorul a pus gresit pe site softurile :DDaca ii O fi vesnica "problema" cu osccalul pierdut? atunci ce as putea face? Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Sa cauti pe forum, ca s-a discutat deja si exista si solutia pe undeva. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 atunci ce as putea face?Intai separa problemele. O problema e programarea. In pic poti sa scrii si "Ana are mere, pere si ciorapi". Il citesti si vezi ca s-a scris. Normal ca nu face nimic, ptr ca nu e un program valid. Odata ce ai rezolvat chestia asta, urmeaza functionalitatea softului scris in el.Cred ca esti la prima etapa. Pana nu scrii si verifici ca ce s-a scris e corect, nici nu te zbate sa pui picul in montaj.Cirip Link spre comentariu
pirvuti Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 montajul acela l-am facut si eu cu pic12f629 si confirm ca merge si e ok. nu stiu cu 675 Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 probabil softul din pic incepe sa ruleze si cum MCLR este dezactivat este mai greu sa intre in programare.intalnisem o problema asemanatoare la dimmerul de pe acelasi site si stiu ca rezolvarea a fost discutata pe undeva "Dupa ceva documentare am aflat ca tensiunea de programare Vpp 13,2V MCLR trebuie aplicata inaintea tensiunii Vdd 5V cu aproximativ 5us." - Tentativa de blog =>> http://electronicstefan.uv.ro/?p=4 postul era scris la 2 noapte dupa ce ma bucuram ca am reusit reprogramarea si orium nu ma pricep la scris - referinta: http://electronics-diy.com/electronic_s ... .php?id=60pentru "gasire" valoare oscal http://picprojects.org.uk/projects/reca ... alibration daca ai sters din greseala valoarea din ultima locatie de memorie program http://i43.tinypic.com/2qm19g9.jpg Link spre comentariu
critix Postat Noiembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 problema care este e ca nu mai pot citi pic-ul... nu il mai pot sterge... nu mai pot scrie in el :(O sa mai fac si azi o incercare... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 problema care este (pe persoana fizica) este ca nu citesti ce scrie mai sus si nu te documentezi suficient, astepti sa iti spuna cineva sa legi firul x la pinul y si gata. Link spre comentariu
unuldinei Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 ee... daca iti faceai un Brenner aveai in softul respectiv functia de reanimare PIC . Confirm , am scris softul intr-un 12F629 si 12F675 cu un JDM Programmer si un ProPIC 2(pe seriala) si s-ar parea ca softul incepe sa o ia la sanatoasa ... daca imi aduc bine aminte dezactivezi din WinPIC sau din ICProg tensiunea de alimentare ii dai ERASE si pic-ul e ca nou , dupa care scrii in el de exemplu hex-ul asta original (salvat dintr-un 12F675 care merge si la 12F629).Numai ca eu am incercat montajul pe doua LCD-uri (unul nou si unul s. h.) si nu mi-a mers . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum