Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

achizitie date


Vizitator psyfr3ak

Postări Recomandate

Vizitator psyfr3ak

salut,imi cer scuze daca intrebarea e stupida sau am gresit sectinunea.am un senzor (piranometru) care imi da o tensiune 0-20mV. Vreau sa folosesc un microcontroler, sa fac o achizitie continua, s-o stochez pe o statie linux, de unde o introduc intr-o baza de date mysql si-o accesez online prin php. nu am nici o experienta cu uC-urile sau sistemele de achizitii si nu-mi dau exact seama de unde sa incep si ce anume sa invat. orice sugestie/link/tutorial e binevenit.daca-mi recomandati un microcontroler, as dori sa stiu si cum ma pot conecta la el sa-l programez, si mai exact cum conectez pe urma senzorul-microcontrolerul-calculatorul.citisem ceva mai demult c-ar fi posibil sa inregistrez tensiunile si pe mufa LPT.ideea e ca vreau sa fac un sistem de masurare a radiatiei solare, cat mai ieftin, si senzorul singur e 500E.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • puiu

    2

  • Ashky

    1

  • Liviu M

    1

Top autori în acest subiect

Eu as zice ca in primul rand iti trebuie un amplificator, ca sa aduci semnalul ala la niste valori mai usor masurabile.

Dupa aia iti trebuie un convertor analog-digital. Cel mai simplu, daca iti ajunge rezolutia, poti folosi un uController cu intrari ADC. Picurile pe care le stiu eu au ADC pe 10 biti.

Varsatul datelor in PC pe seriala nu-i problema, sunt o gramada de uControllere care sa stie RS232. Daca ai calculator fara port serial poti folosi convertoare serial-usb (eu am folosit cu succes ft232 de la ftdi).

Cum programezi controllerul? Pai intai soft - scrii programul cu ajutorul unui compilator si dupa aia hard, cu un programator.

Pentru partea soft depinde de ce limbaje de programare stii deja/esti dispus sa inveti. Exista compilatoare pentru tot felul de limbaje (de ex. c, basic) la care se adauga intotdeauna asambloarele; pe sectiunile pic/atmel ale forumului sunt suficiente topicuri despre ele.

Programatoarele hard te ajuta sa muti programul din pc in uController. Iti trebuie programator dedicat cel putin pentru prima programare, in cazul in care te decizi sa folosesti bootloadere (exemplu de bootloader pentru PIC 16F877, ca sa vezi despre ce vorbesc).

Ca si despre soft, si despre programatoarele hard gasesti la sectiunile dedicate o gramada de topicuri despre programatoare diy sau cumparabile. Singura recomandare pe care ti-o fac e sa incerci variantele pe usb.

 

Spor!

Link spre comentariu

1. Cred ca iti trebuie un amplificator (realizat cu un operational) ca la intrare in microcontroler sa ai la intrare intre 0 si 4,096V la o variatie intre 0V si 20mV. 2. Iti trebuie un microcontroler care sa aibe intrari analogice si sa aibe o comunicare pe RS232 si eventual memorie EEPROM.3. Trebuie sa ai un programel pe statia de linux care sa citesca datele si apoi ce urmeaza pe PC.

Link spre comentariu

Eu am in lucru ceva asemanator, dar bidirectional.Adica pic-ul trimite si receptioneaza date de la calculator.Eu mi-am facut treaba in linux cu clasa astahttp://www.phpclasses.org/package/3679-PHP-Communicate-with-a-serial-port.html iar ptr windows am cumparat un dll care se pune in php la module (dezavantajul e ca tre sa cumperi cate un dll ptr fiecare calc).Evident ca cea mai simpla si economica varianta ramane linuxul.Eu am inceput cu serverul linux ca asta imi era mai la-ndemana.Dupa ce am vazut ca pot obtine date de la pic de pe internet si ce trimiteam eu intr-un formular php citeam pe un lcd conectat la pic, am trecut la dezvoltarea softului. Inca nu e gata, e foarte mult de scris si pe partea de php si pe cea de pic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări