Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Forma membranei precum si a centrului unui difuzor

spinach

Postări Recomandate

Salutam,Am observat ca exista diverse forme ale membranei precum si al centrului membranei .Eu ma intreb asa: acelasi material de membrana , unul cu fundul placat la un diametru de 0.4D [ex Beyma 6P200Fe ], altul cu centru de parca ar fi un glont , cu diametru mic[ex Beyma 6MI90 ].Ce influente sint asupra sunetului livrat intre cele 2 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

6

• hILIE

3

• ahegyes

2

• Yoshiro

2

Top autori în acest subiect

Conul suplimentar sau glontul au rolul de a imbunatati raspunsul difuzorulul la frecventele inalte a.i. acesta sa redea o banda de frecvente cat mai larga .Un difuzor cu diametrul mare nu poate reda corect frecventele inalte si de aceea este necesara amplasarea cat mai aproape de bobina mobila a unui con suplimentar . Exista o multitudine de aspecte care nu trebuie trecute cu vederea : masa membranei , materialul din care este executata , forma etc. a.i. problema devine destul de complexa .

Link spre comentariu

optiplex calota face parte tot din membrana, in functie de forma, materialul din care sunt folosite ea reda, atenueaza anumite frecvente. Gandeste-te ce raspuns in frecventa ar avea un subwoofer cu o calota din aia tip trompeta... De ce crezi ca majoritatea subwooferelor au calota plata (cezi cele auto), unele difuzoare de medii au calota tuguiata de tip con iar cele de banda larga au trompeta aia atasata?

Mai multe despre difuzoare aici:

http://www.diy.poweraudio.ro/albums/use ... audio6.pdf

Link spre comentariu

Judecind dupa forma conului tip glont , cred ca este o problema de hidraulica . Forma respectiva este posibil sa imbunatateasca raspunsul la medii/inalte , dar nu direct . Cred ca datorita formei , se produce o deviere catre o zona a membranei unde se poate reda ceva ; adica din miscarea de hita/hita , se va marii densitatea aerului in zona membranei apropiata de raza periferica a conului.

Link spre comentariu

Judecind dupa forma conului tip glont , cred ca este o problema de hidraulica . Forma respectiva este posibil sa imbunatateasca raspunsul la medii/inalte , dar nu direct . Cred ca datorita formei , se produce o deviere catre o zona a membranei unde se poate reda ceva ; adica din miscarea de hita/hita , se va marii densitatea aerului in zona membranei apropiata de raza periferica a conului.

:speriat Creatie proprie textul de mai sus?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări