Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scadere ("divizare") capacitiva a tensiunii

Postări Recomandate

...Eu nu intelg ce sunt sfaturile asta cu reactanta cacitiva...
De aia nu intelegi nici ce se intampla in circuitul tau.

Uita-te mai sus la postul lui stressmaker, ai acolo informatii deosebit de utile si la obiect, dar ca sa te folosesti de ele, o sa ajungi tot la calculul reactantei capacitive.

...Crezi cumva ca nu am terminat liceul ?...
N-are nici o importanta daca l-ai terminat sau nu, tema discutiei e alta.

...Esti clasa a X-a ?
Din pacate, nu, dar recunosc ca mi-ar place sa fiu.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Esti clasa a X-a ?

Acum am vazut la cine te refereai,esti tare :rade: Printre altele,incearca sa citesti mai atent raspunsurile primite,eventual cauta informatii suplimentare pe google. In electronica lucrurile nu se realizeaza batand din palme,necestia timp si vointa! (spre deosebire de ce inveti din manele)
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Mondan,ai vazut tablouri electrice cu limitare a curentului de scurt la 70mA?Ca la 70mA te scutura,dar se presupune ca supravietuiesti...si daca vrei sa ne impresionezi,vorbeste-ne de calculul prin integrale triple a puterii active.

Link spre comentariu

..si daca vrei sa ne impresionezi,vorbeste-ne de calculul prin integrale triple a puterii active.

Pai sa stii ca mi-ar face placere sa vorbesc, dar am sa ma limitez doar la cateva lucruri simple cat sa fie un start pentru incepatori sa duca mai departe calculul:Apoi mai am si eu o intrebare pentru cei tineri: daca eu masor la priza cum un aparat de masura tensiunea pe scala de curent alternativ a aparatului de masura 220Vca, de fapt care este amplitudinea, adica valoarea maxima pe care o poate atinge tensiunea ?Si acum sa raspund: in figura alaturata avem 2 sinusoide A si B. Sa zicem ca A este tensiunea si B curentul si ca fenomenul ar fi dat de un condensator. (imaginea e copiata si modificata de mine)La momentul marcat "a" in poza cand pui o tensiune pe un condensator trece un curent foarte mare.Treptat condensatorul se incarca si curentul prin el scade. Pana cand ?Pana cand tensiunea aplicata pe el nu mai creste. E cazul punctului "b" : cand tensiunea e maxima, curenul e zero. Apoi tensiunea scade. Cand tensiunea sade condensatorul se descarca, deci curectul o ia invers, devenind negativ.Tot negativ ramane curentul si cand tensiunea scade la valori negative si tot asa...Acum puterea e clar P=U*I, dar clar ca este vorba de U care este in acel momet si de I care il masuram in acel moment. Si toate puterile astea U*I pe durata de timp foarte mica, le adumam (integrala) si apoi le mediemUmomentan=Umax*sin(2Pi*frecv*t)Imomentan=Imax*sin(2PI*frecv*t - defazaj) asta e defazat in urmaLa integrala nu ma bag acum.De ce intensitatea e sin defazat ?Pai avem C=Q/UAsta e vrajeala este de fapt C=dQ/dU, deci e simplu, cu cat acumuleaza sarcina mai multa la aceeasi tesiune are capacitate mai mare.Curentul I=dQ/dt => C=I dt/du => I=C *du/dt=.....d sin(...t..)/dt=.....cos(...t.)Cos e un sin defazat.Cat priveste fenometul de "a pune mana pe fire de curent" sa stiti ca depinde de multi factori:1. in mare parte rezistenta de contact mana-fir, care tine de cum prinzi, daca esti ud,...2. Apoi conteaza si daca se inchide circuitul. Una este sa tii celalta mana pe carcasa metalica care e pusa la masa si alata e fara ,....

In electronica lucrurile nu se realizeaza batand din palme,necestia timp si vointa! (spre deosebire de ce inveti din manele)

Nu man, si bani iti trebuie pentru electronica.Imi amintesc din economia de liceu:"Omul este mai intai comsumator si apoi producator" Daca nu consumi nu ai ce sa produci: si la consum includ nu doar piesele, ci si si studiile (faculta, master, perfectionare), si chiar ele (studiile sunt gratuite) pentru cel care nu este din bucuresti sunt considerat tot cu bani (bun ecomonic): pentru a accede la ele trebuie sa cheltui bani :cry:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări