Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VFO pentru receptor FM

naminator2003

Postări Recomandate

In cele din urma am ajuns la o varianta a acestui receptor, functionala, bagata in carcasa si careia i-am masurat performantele.Postez aici toate schemele acestui receptor, poate mai vor si altii sa il faca. Daca vreti, va trimit si cablajele imprimate (unele dublu strat) si firmware-ul din microcontroller. Momentan nu are RDS si nici nu merge stereo. Probabil datorita blocului de semnal care nu e prea bun (atenuare la frecventa imagine masurata la 10 dB). In viitor as vrea sa-l imbunatatesc, sa mearga stereofonia, RDS, si sa il fac ce voiam initial, un receptor de DX.Cu aceasta ocazie, multumesc tuturor de pe acest forum ce au facut posibila realizarea si functionarea acestui radio, in special lui Cirip, Flor, cristian2009, Minitehnicus, vio2007 si celorlalti. Bineinteles, va tin la curent cu evolutia proiectului :)

Scheme_radioreceptor.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

21

• Flor

8

• cirip

5

• yo6pir

5

Top autori în acest subiect

Cum mi-ai multumit, da-mi voie sa iti spun ca eu unul consider ca nu te-am ajutat cu mare lucru.

Ceea ce mi-a placut la dta a fost rautatea in sensul bun, adica te-ai luptat pana la capat sa intelegi fenomenele, sa remediezi bubele, ai citit, studiat si nu te-ai lasat dupa primele insuccese.

Felicitarile si respectul meu. Din pacate sunt asa de putini cei care mai si lipesc..

Sunt indiscret daca intreb cati ani ai?

Sa nu uit. Vad ca esti din RdV, orasul socrilor mei. Dar si ca mai evoluezi si prin Buc.

Asa ca daca ai nevoie de vre-o piesa pe care o am si imi prisoseste, un MP si e posbil sa o ai [email protected]t ..

Link spre comentariu

Felicitari! si la mai multe succese. Intr-adevar sunt din ce in ce mai putini cei care costruiesc. Te rog sa ne tii la curent cu up-grade-urile.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Care este pasul minim pe care il poate avea un montaj construit cu LM7001 in gama 3-30 MHz ?

Cum s-a gandit si nanopico, acest LM7001 se poate "acomoda" si cu banda HF, 3-30MHz, cu conditia ca pasul minim este de 1KHz. Deja proiectul s-a "fumat" deja:http://diankurniawan.wordpress.com/auth ... an/page/9/Intrebarea este daca sub acest prag, de 1KHz, se poate face ceva ca sa se ajusteze frecventa receptionata. Dupa parerea mea ar fi cateva variante:1. Sa se modifice in limite de +/- 500Hz frecventa BFO, dar este destul de riscant sa se depaseasca banda de trecere a filtrului SSB si atunci emisiunea devine chiar ne-inteligibila.2. Sa se faca dubla-schimbare de frecventa. VFO1 sa fie acesta cu LM7001 iar VFO2 sa fie de fapt un VXO cu banda variabila de +/-500Hz pe a doua frecventa intermediara. Ce parere aveti? Acuma ca mi-a iesit VFO-ul pe FM cu LM7001 chiar ma bate gandul sa mai fac o incercare si in banda HF cu acelasi protagonist, HI!Scuzele de rigoare pentru "putin" :offtopic2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări