Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecu honda defect

Vizitator iochim

Postări Recomandate

Vizitator iochim

buna sunt nou pe aici si am nevoie de ajutor :tryre am facut o mica prostie sau mare nu stiu o sa va explic si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac. Am o honda crx si de ceva timp eu si mai multi baieti de la mine din oras am gasit o schema pe forumuri de specialitate cum ca se poate programa ecu am facut rost de piese si documentatie si mam apucat de treaba nimic rau pana aici doar ca am intampinat o problema, trebuia lipit un soket pentru eprom cu 16 pin, nu aveam cu ce sa golesc gaurelele de cositor (am inteles ca este un fel de seringa care face vid sau ceva de genu) si am folosit un burghiu de dimensiuni f mici, nestiind ca pe o parte a ecu`lui este un circuit si pe cealalta e alt circuit care aveau legatura intre ele prin gaurelele pline cu cositor si am stricat vreo 3 din 16 aidca am facut gaura prea mare si nu mai au contact de le o parte a placii pe cealalta si nu mai merge ok masina nici stock nici cu epromul pus nu stiu ce sa fac ma poate ajuta cineva ? sau io stiu macar sa pun niste poze sa imi dati sfaturi ... multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• remus68

1

• __farad__

1

Top autori în acest subiect

Daca este pcb dublu placat, lipeste un fir dupa o parte la cealalta a cablajului pentru a face legatura intre trasee.

Daca este pcb multistrat, cumpara alt modul...

Din pacate, domnia si prostia costa! Scump!

Link spre comentariu

Da' de ce nu ai fvolosit matale mai bine un ac??? Incalzesti locul pe o parte si fara a lua pistolul sau letconul bagi acul prin gaura cu mare mare atentie(daca este prea mare poate si el sa distruga legaturile).In plus daca folosesti si putin sacaz poti avea surpriza sa vezi cum fludorul se aduna pe margini si-ti ramane gaura destul de curata.Acu' urmeaza sfaturile date de Remus68 si daca nu merge fuguta la magazin.Asta este.

Link spre comentariu
Vizitator iochim

deci se pare ca trebuie sa repar gresala singur...baiatu la care lam dus este un tip neserios ma tinut mai bine de o saptamana sa imi zica k e greu de reparat si ca el nu se baga...am cumparat alt calculator deja dar intentionez sa il repar si pe astadin ce am verificat eu cu un aparat de masura doar 4 gaurele sunt stricate din 28 care intentionez sa le repar singur, m-am gandit sa pun o bucatica de sarma in gaura si sa o cositoresc si pe o parte si pe cealalta si asa cred ca o sa reusesc sa refac legatura...cineva mia spus sa nu renunt la a pune epromul, se gasesc de cumparat pini separati care pot sa ii pun cate unu si sa ii cositoresc pe rand dar nu stiu unde in timisoara pot sa gasesc am fost la un magazin prin sinaia ziceau ca nu au...stie cineva alt magazin ?LE : nu e multistrat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări