Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

raport de putere

Vizitator cipmix79

Postări Recomandate

Vizitator cipmix79

Ma lamureste si pe mine va rog cineva?La conectarea boxelor cu amplificatorul:boxele trebuie sa fie mai puternice decat amplificatorul sau invers,sau trebuie sa fie egale.Am auzit pareri impartite,dar nu si o explicatie logica.Eu personal cred ca daca amplifu e mai puternic cu putin peste difuzoare acestea vor fi mai bine "atacate'' ceea ce nu e rau ,riscu sa le ard este mai mare si distorsiunea mai mare(daca le folosesc la 100% din putere).Daca amplifu este sa zicem cu 100W pe canal mai slab decat boxele(500W) nu cred ca va avea nimeni de suferit si se va auzi si bine,fara distorsiuni(sau in acest caz voi avea distorsiune din cauza amplifului din cauza ca este folosit la maxim si se va incalzi?(dar practic de ce s-ar incalzi? pentru ca boxele sunt doar doi consumatori sau patru,-consuma cat le dai si atat!Gresesc?Va multumesc din suflet ca ati avut rabdare sa cititi textul meu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

2

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru ca il folosesti la limita lui superioara.Daca vrei sa asculti 100W fa-o cu un amplificator de 150-200W si cu boxe de 200W . In acest fel nici amplificatorul nici difuzoarele nu vor fi solicitate la puterea nominala si distorsiunile vor fi foarte reduse.( Excludem ca ar fi defect amplificatorul si intra in protectie mai repede decat ar trebui. )

Link spre comentariu
Vizitator cipmix79

Nu vorbesc despre un caz concret ,am vazut insa multi amplificatori mai ales in discoteca care se incalzeau si intrau in protectie,muzica se oprea si era neplacut.As vrea sa evit chestiile astea.multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări