Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

formula rezistentei

Vizitator cipmix79

Postări Recomandate

Vizitator cipmix79

Stie va rog cineva sa-mi spuna formula rezistentei? As vrea sa o aplic pentru a sti cum se leaga in paralel sau in serie 2 sau mai multe boxe.

Respectiv in cazul meu: 2 basi de 500W pe 8ohmi si doua monitoare tot de 500W pe 8ohmi cu un amplificator crown xti2000 http://www.crownaudio.com/amp_htm/xti.htm

Vreau sa cumpar niste boxe electro-voice pentru sonorizari nunti,botezuri si sa fie portabile.Aveti experienta cu ceva modele anume care sa fie usor de transportat dar sa sune si bine?(ma refer la calitatea pieselor si a difuzorului).As alege ceva modele cu cutie din plastic dar sunt cam reticent comparativ cu boxa din lemn.Multumesc mult(imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari dintr-o data :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca legi in serie 2 boxe impedantele (rezistentele-cum spui tu) se aduna , adica 2 boxe de 4 ohmi inseriate dau per total 8 ohmi.Daca le legi in paralel impedanta se injumatateste, adica 2 boxe de 8 ohmi (puse in paralel) dau per total 4 ohmi. Este bine ca la amplificatoare sa nu cobori cu impedanta boxelor sub cea recomandata in specificatiile amplificatorului. Daca impedanta boxelor este mai mare decat cea recomandata nu-i bai, amplificatorul este mai protejat dar nu vei mai avea putere audio la fel de mare ca in cazul folosirii unor boxe cu impedanta recomandata.Cand legi boxe in serie sau paralel este bine ca acestea sa fie identice.Nu-ti pot recomanda ce boxe sa cumperi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări