Vizitator Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Receptorul prezentat este rezultatul unor experimente care s-au derulat pe o perioada mai lunga de timp. Am realizat diverse scheme si am incercat sa optimizez alimentarea anodica astfel incat receptorul sa functioneze satisfacator. Schema prezentata este foarte simpla rezultatele fiind insa comparabile cu orice receptor cu un tub (trioda/pentoda) alimentat la tensiune anodica mare. Circuitul de acord este alcatuit din bobina L de 60spire CuEm 0.12mm pentru unde medii pe o carcasa din carton diametru de 45mm si un condensator variabil 2x270pF. Pentru performante optime am selectionat tubul PCF802 cu randamentul cel mai mare pentru acest montaj. Am urcat cateva videoclipuri: videoclip I videoclip II videoclip III videoclip IV videoclip V Schema si poze: [attachment=4]Radio cu PCF802.JPG[/attachment] Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Va rog sa ne spuneti ce gama receptioneaza ?E bine ca foloseste un tub mai putin utilizat si nu foarte greu de gasit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Va rog sa ne spuneti ce gama receptioneaza ?E bine ca foloseste un tub mai putin utilizat si nu foarte greu de gasit.Gama de unde medii si lungi, pe FM nu am reusit sa-l optimizez la tensiune redusa in mod normal trioda PCF-ului functioneaza intr-un montaj superreactiv alimentat la 60V. Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 ar fi bine si niste date despre transformatorul de iesire pentru a fi schema completa Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Am rebobinat un Traf cadre TV sectiune (4cmp)astfel: -Primar 2x1520sp CuEm 0.12mm;-Secundar 120sp CuEm 0.5mm 4 prize 30+30+30+30 spire;Traf asamblat intretesut fara intrefier. Link spre comentariu
marinescug Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Consumul, taica cat e consumul. ? Ai incercat dehibridizarea utilizand o banala rezistenta in locul LM-ului ?Interesanta bobina, mai ales suportul 100% ecologic si biodegradabil din hartie reciclata.Din pacate reglementarile UE ne vor obliga s atrecem la DX-Am pentru ca emitatoarele de la noi vor fi oprite la un moment dat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Consumul, taica cat e consumul. ? Ai incercat dehibridizarea utilizand o banala rezistenta in locul LM-ului ?Interesanta bobina, mai ales suportul 100% ecologic si biodegradabil din hartie reciclata.Din pacate reglementarile UE ne vor obliga s atrecem la DX-Am pentru ca emitatoarele de la noi vor fi oprite la un moment dat.Iar ca replica vom trece si noi la US sau la FM. Problema consumului este importanta, deci pentru filament sunt necesari 9Vx0.3A iar pentru circuitul anodic consumul este mult mai mic. Recomandarea este sa fie folosit un acumulator de 12V. Legat de LM, care? nu am inteles Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 LM7809, stabilizatorul pentru tensiunea de filament. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Acum am inteles, insa integratul folosit de mine nu este marcat LM7809 evident echivalent cu cel din montaj ... Sigur merge si rezistenta... (O varianta mai ieftina) Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 LM este varianta uzuala, au fost produse original sub aceasta denumire, dupa care fiecare firma a produs aceste stabilizatoare dupa codul propriu, de ex. MC7809 (Motorola), KIA7809 Korea Electronics (KEC) etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Am urcat si schema cu radioreceptorul realizat in varianta cu doua tuburi PCF802, alimentate tot la 12V.Este un receptor cu performante mult superioare celui prezentat pe data de 04.11.2010, comparabile cu o superheterodina realizata industrial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Felicitari sincere pentru puterea ta de munca si entuziasm. Te invidiez. Tubul asta chiar e foarte raspandit si se preteaza foarte bine la realizare de radioreceptoare in regim de amator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Multumesc pentru aprecieri. Am inca multe surprize pe acesta tema... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Si eu am experimentat destul de mult in domeniul asta, doar ca acum sunt intr-o perioada in care serviciul nu imi prea lasa timp liber. Sper sa vina si vremuri mai bune, cu atmosfera mai relaxata la serviciu, sa mai pot experimenta si eu cate ceva. Asteptam cu interes realizarile de care ne vorbesti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Salut Am urcat inca o schema care pune in ecuatie si tubul PCF200, extrem de uitat, dar care poate functiona la tensiune redusa la fel de bine ca si PCF802 avand in vedere caracteristicile sale constructive. AICI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum