Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare sursa cu priza mediana - Orcad

coco243

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

7

• cirip

2

• bogdan_

2

• Liviu M

1

Top autori în acest subiect

Da, ai avut dreptate, mersi.Mai am o nedumerire, am simulat circuitul asta:elForum1.JPG[/attachment]De ce curentul pe rezistor este mereu 0? Am o opinie dar nu sunt sigur de ea.

Link spre comentariu

De ce curentul pe rezistor este mereu 0? Am o opinie dar nu sunt sigur de ea.

Pai baga opinia! Pana atunci, curentul nu e zero. Este de 1000 de ori mai mic decat ce postezi pe grafic si de aia nu il vezi. Ploteaza numai curentul si o sa-l vezi. Sau fa rez de 2 ohmi si o sa-l vezi pe acelasi grafic cu tensiunea.
Link spre comentariu

Pe celalat capat al rezistentei tensiunea este complementara, defazata cu 180 de grade, pt ca sunt 2 surse cu polaritate opusa.

Asa, asa si prin urmare, tensiunea, care e o diferenta de potential, va fi Vtotal = V1 - V2 = 12V - (-12V)=12V + 12V =24V :da Dar cred ca cel mai simplu e sa faci ce ti-am spus mai sus si sa te convingi.
Link spre comentariu

Da, asa e, curentul era de ordinul miliamperilor, am afisat doar curentul pe grafic si s-a vazut perfect, forma de unda. :) Iar cu tensiunea mi-ai deschis ochii, eu credeam ca e un fel de rezultanta, dar la urma urmei era foarte logic si simplu. Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări