coco243 Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Vreau sa simulez si eu o sursa cu priza mediana in Orcad, dar nu o gasesc in librarii, ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 pai pui 2 una peste alta.... Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Pai cum le pun? in serie? Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Asa am facut:elForum1.JPG[/attachment]O fi bine, n-o fi bine? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 masa sta in general intre cele doua sursa, de asta se cheama alimentare simetrica... e simetrica fata de masa. deci, muta masa intre cele 2 surse. Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Da, ai avut dreptate, mersi.Mai am o nedumerire, am simulat circuitul asta:elForum1.JPG[/attachment]De ce curentul pe rezistor este mereu 0? Am o opinie dar nu sunt sigur de ea. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 De ce curentul pe rezistor este mereu 0? Am o opinie dar nu sunt sigur de ea.Pai baga opinia! Pana atunci, curentul nu e zero. Este de 1000 de ori mai mic decat ce postezi pe grafic si de aia nu il vezi. Ploteaza numai curentul si o sa-l vezi. Sau fa rez de 2 ohmi si o sa-l vezi pe acelasi grafic cu tensiunea. Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Pai daca tensiunile la terminalele rezistorului sunt defazate, adica alternanta pozitiva se suprapune cu cea negativa, rezultanta lor e nula. Deci tensiune 0, -> curent 0. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Pai de ce nu pui pe grafic si tensiunea de pe celalalt capat al rezistentei? Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Pe celalat capat al rezistentei tensiunea este complementara, defazata cu 180 de grade, pt ca sunt 2 surse cu polaritate opusa. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Pe celalat capat al rezistentei tensiunea este complementara, defazata cu 180 de grade, pt ca sunt 2 surse cu polaritate opusa.Asa, asa si prin urmare, tensiunea, care e o diferenta de potential, va fi Vtotal = V1 - V2 = 12V - (-12V)=12V + 12V =24V Dar cred ca cel mai simplu e sa faci ce ti-am spus mai sus si sa te convingi. Link spre comentariu
coco243 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Da, asa e, curentul era de ordinul miliamperilor, am afisat doar curentul pe grafic si s-a vazut perfect, forma de unda. Iar cu tensiunea mi-ai deschis ochii, eu credeam ca e un fel de rezultanta, dar la urma urmei era foarte logic si simplu. Mersi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum