Cristi_B Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 În final morala este că nu trebuie să am încredere nici în osciloscop şi nici în Versatester, având în vedere că ambele sunt "made in Romania". Singurul avantaj ar fi că pentru acest gen de scule ca să le poţi depana trebuie să înveţi electronică fără să vrei. Aşa cum, înainte de revoluţie, generaţii de români posesori de autoturisme Dacia au devenit mecanici. Oricum mulţumesc mult pentru atenţie şi ajutor. Link spre comentariu
florincccc Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Dupa parerea mea concluzia e alta: Orice aparat de masura trebuie sa fie intretinut si verificat periodic.Ca sa duc mai departe comparatia cu Dacia veche pe care ati facut-o: aveti impresia ca un Logan sau alta masina moderna va functiona perfect 15-20 ani fara a-i schimba uleiul sau filtrele si fara vizite periodice la un service auto?E adevarat ca o verificare la un laborator metrologic e scumpa dar o plimbare anuala cu "sculele" la un prieten cu un generator/osciloscop si o verificare empirica nu costa mai mult de o bere/cafea. Plus desprafuire, curatare contacte... Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Ce iesire ati folosit la versatester, 600 sau 50 de ohmi ? Link spre comentariu
Cristi_B Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Îmi cer mii de scuze că revin cu întârziere, am fost reţinut de o serie de probleme de servici.Am utilizat la Versatester ieşirea de 600ohm. Am ajuns la concluzia că trebuie să las în pace linia de întârziere, probabil că asta este caracteristica de frcvenţă din fabricaţie. Are un palier între 10Hz până pe la 500Khz în care practic atenuarea este neglijabilă, o zonă descendentă până la cca. 2Mhz unde atenuarea ajunge la cca.80% şi urmează apoi un palier orizontal care se extinde bănuiesc dincolo de 10Mhz, pe care atenuarea este cvasi constantă cu fluctuaţii între 80 şi 90%. În lipsă de alte informaţii înclin să cred că probabil asta este caracteristica de frecvenţă de la mama ei.În ceia ce priveşte sincronizarea instabilă şi alte anomalii funcţionale, le pun pe seama condensatorilor electrolitici (uscaţi sau cu pierderi mari) şi chiar şi a celor "plachetă" 10 - 100nf care pot prezenta pierderi.Am început deja o campanie de înlocuire. Operaţiune dificilă şi migăloasă. Cablajul este dublu placat şi dacă nu sunt atent mă pot trezi că "operaţia a reuşit dar pacientul este mort".Vă mulţumesc pentru ajutor.Cristi B. Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Trebuia sa lasi osciloscopul in pace, nu are nimic, ai folosit iesirea gresita de la Versatester trebuia cea de 50 ohmi. Evident ca linia de intarziere nu putea sa fie defecta din moment ce este un colac mare de sarma. Link spre comentariu
Cristi_B Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Mi-ai dat o idee excelentă am să repet măsurătorile pe ieşirea de 50 ohm.Chiar sunt curios. Oricum linia este intactă nu m-am atins de ea. Iar de condensatori îi abordez selectiv. Am început cu cei care au aspect dubios. Multumesc! Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 oricum, daca nu stiati, iesirea de 600ohm e de fapt iesirea de 50 ohm cu o rezistenta serie Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 N-are nici o treaba impedanta iesirii la o simpla verificare de semnal...osciloscopul are 1 Megohm cu sonda 1:1...poti folosi si una 1:10 , pentru verificarea celor 3 - generator , osciloscop . sonda 1:1 , asa se facea pe vremuri , inainte de inceperea lucrului...cititi cartile tehnice ale aparaturii , faceti experiente simple , cu rezultate previzibile si evidente , pentru a va familiariza cu sculele...altfel masoara ce vor ele , nu ce doriti eventual sa masurati... Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Ba are importanta, am verificat personal tot cu un e 0109 si un versatester, nu am folosit sonda am folosit cablu. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 O.K. , da-i inainte...rezultatele nu vor intirzia sa apara ! Cu stima si scuze de interventie ! Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Nu aveti dece sa va scuzati, initial am crezut si eu la fel, ca nu conteaza iesirea pe care o folosesti dar intamplarea a facut sa am ambele scule si am folosit metoda batraneasca, impins evident si de curiozitate. Link spre comentariu
burn.out Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 salutare am ajuns in posesia unui osciloscop e0109 defect , l.am desfacut iar la prima vedere sursa nu da nici un semn de viata , pe filtrul emi 2 cond ce s.au scurs din ele , altele , cele de filtraj inlocuite cu altele noi , nu gasesc buba tranzistor BUR 608 .... pot inlocui cu mje 13007 din sursa pc ? Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Ai găsit ars acel tranzistor ? Transformatorul de rețea dă tensiune pentru convertorul DC-DC care contine acel tranzistor ? Cred că ar functiona si cu mje 13007 , dar mai bine caută unul asemănător cu cel original ... Link spre comentariu
burn.out Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 m=am uitat pe datasheet si diferenta mare nu este , posibil sa functioneze mai pe seara sa incerc , am sa pun cateva poze cu sursa si ce am inlocuit din ea , sfaturile si ideile sunt binevenite Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Dacă aveam un oarecare interes pentru acest model de osciloscop , după ca am văzut imaginile postate de tine , cu sursa , interesul meu a scăzut la zero Am un Tesla , și credeam că este destul de prost conceput , dar , se pare , că se poate mult mai rău . Verifică ieșirile convertorului de tensiune , să nu fie scurt pe vreuna , inainte să incerci cu mje 13007 Tot nu ai spus ce tensiune dă traful de retea la iesire . Tensiune care alimentează acel convertor . Verifică și celelalte componente ale convertorului .Dacă este o problemă doar de alimentare , atunci ar trebui sa se rezolve repede ,dacă nu este defect traful din convertor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum