mcross Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Buna la toata lumea,Am un osciloscop E0109 care functioneaza, dar nu cum trebuie, mai exact nu afiseaza corect pe verticala. Cand l-am primit nu putem sa-l focalizez cum trebuie, asa ca l-am desfacut si am gasit 3 semireglabili, doi de 1M si unul de 47K, pe placa unde este conectat potetiometrul de "FOCUS". Am reusit sa-l focalizez destul de bine cu ajutorul unui semireglabil de 1M, insa dupa ce i-am pus capacele la loc s-a dereglat putin si doar din potentiometrul FOCUS nu reusesc sa-l reglez, banuiesc ca trebuie sa-l desfac din nou. Oare de ce nu e stabil reglajul? Insa marea problema este ca pe verticala nu se vede cum trebuie. Mentionez ca nu am schema la el, iar ce am gasit pe net nu m-a ajutat prea mult. Atasez doua poze cu osciloscopul cu semnalul de test de 1,2V si 1KHzMa poate ajuta cineva cu sfaturi? Oare e pe duca tubul? Sau este doar dereglat?Orice sfat, idee e bine venita. Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Pe placa cu potentiometrul de focalizare nu mai este nici un semireglabil. P.S. Vezi ca mai este deschis un topic puteai sa postezi acolo. viewtopic.php?f=19&t=69336 Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Osciloscopul l-am desfacut mai demult si asa tineam minte, dar intradevar potentiometrele semi sunt pe o placa separata. Scuze!Si inca o data scuze ca am deschis topic nou, sunt nou pe forum. Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Schimba cei trei semireglabili alaturati de pe placa de alimentare. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Ok, multumesc tare mult! Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Cu placere. Sa ne spui ce ai reusit. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Cu siguranta, insa cred ca doar maine. Va tin la curent! Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Am revenit. Am schimbat cei trei semireglabili, am reusit sa focalizez, nu stiu cat de stabil este reglajul ca nu am pus capacele la loc, insa osciloscopul afiseaza la fel ca in pozele pe care le-am atasat. Mai departe ce ma sfatuiti sa fac? Unde ar trebui sa caut problema? Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Marea ta problema e ca nu se vede bine pe verticala? Da cum ai vrea sa se vada? La impulsurilepe care le afisezi e normal sa se vada asa. Fronturile impulsurilor find verticale vei avea doar o linie foarte subtire. Daca dai baza de timp pe alta pozitie incat sa ai pe ecran doar 2-3 impulsuri nu se vede mai bine? Dar cu semnal sinusoidal? Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Reglajul il faci cum scrie in carte, o gasesti pe net si mi se pare ca si pe forum. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Am schimbat baza de timp ca sa apara mai putine impusluri, insa nu e nici o diferenta. Cu semnal sinusoidal nu am testat. Am mai facut masuratori la o telecomanda proportionala (partea de impulsuri) si acolo mi s-a parut suspect ca nu se vad impulsurile asa cum trebuie. Asa ca am imprumutat un osciloscop e0104M si am facut aceleasi masuratori. Pe osciloscopul e0104m impulsurile se vad asa cum trebuie (chiar si cele de la semnalul de test), adica la fel si pe verticala si pe orizontala. La mine se vede ca in poze si asta ma facut sa cred ca e ceva in neregula cu osciloscopul meu. Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Potentiometrul de focalizare este la unul din capate sau mai are cursa ? Si intradevar semnalul de test trebuieste sa se vada mai bine. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Potentiometrul de focalizare nu este la nici un capat, are cursa si intr-o parte si in alta Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Atunci cauta cartea lui pe net si fa reglajele cum scrie in carte. Verifica si tensiunile scoase de sursa. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Am gasit cartea lui si am sa fac verificari si masuratori. Multumesc mult pentru ajutor. Am sa va tin la curent! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum