Vizitator viobio Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Sigur nu e? Ca asa era cu un radar care opera in afara zonei trecute pe ordinnu stiu ce sa zic cu acel radar,daca vor sa faca un ban o pot face oricum ,sunt si multe povesti inventate ,parerea meape politist nu ai de ce sa l intrebi de ordinul de servici,poti doar contesta masura aplicata impotriva ta Link spre comentariu
former_Alfred Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 pe politist nu ai de ce sa l intrebi de ordinul de servici, poti doar contesta masura aplicata impotriva taLegal, ai dreptate, nu ai de ce să-l întrebi de ordinul de serviciu. Dar în funcţie de situaţia concretă, dacă el se ştie cu musca pe căciulă, există şanse să o lase mai moale şi să scapi de sancţiune. Chiar dacă sancţionarea ta ar fi justificată dpdv legal (şi poţi foarte bine să n-o conteşti) tot îi poţi face plângere administrativă sau chiar plângere penală, în funcţie de lucrurile cu care se ocupa el la acel moment. Dacă tocmai îşi dusese amanta acasă cu maşina de serviciu? Sau mai rău, poate tocmai se întâlnise cu unul de la care luase 500 de euro şpagă, ca să nu-i facă dosar penal pentru că-l prinsese conducând cu permisul suspendat. Crezi că e gata să explice şefilor ce căuta acolo? :limb:El poate fi "în budă" rău de tot, chiar dacă tu depăşisei pe bune viteza legală, nici o problemă. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Sau poate nu,lasa numai impresia...si? Link spre comentariu
catalina Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 pe politist nu ai de ce sa l intrebi de ordinul de servici, poti doar contesta masura aplicata impotriva taLegal, ai dreptate, nu ai de ce să-l întrebi de ordinul de serviciu. Dar în funcţie de situaţia concretă, dacă el se ştie cu musca pe căciulă, există şanse să o lase mai moale şi să scapi de sancţiune. Chiar dacă sancţionarea ta ar fi justificată dpdv legal (şi poţi foarte bine să n-o conteşti) tot îi poţi face plângere administrativă sau chiar plângere penală, în funcţie de lucrurile cu care se ocupa el la acel moment. Dacă tocmai îşi dusese amanta acasă cu maşina de serviciu? Sau mai rău, poate tocmai se întâlnise cu unul de la care luase 500 de euro şpagă, ca să nu-i facă dosar penal pentru că-l prinsese conducând cu permisul suspendat. Crezi că e gata să explice şefilor ce căuta acolo? :limb:El poate fi "în budă" rău de tot, chiar dacă tu depăşisei pe bune viteza legală, nici o problemă.Asa e. Odata am fost luat de radar cu 96km /h la iesirea dintr-o localitate(chiar la iesire).au vrut sa ami dea amenda si sa ami ia puncte.dar cand le-am spus ca platesc amenda pe loc dar o sa fac contestatie m-au lasat in pace desi nu aveam cum sa castig contestatia.De multe ori stau la ciupit fara ordin de serviciu si daca sant prinsi raman fara loc de munca.Riscurile meseriei Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 hg1391/2006 Art. 179 – (1) Politia rutiera sau politia de frontiera în punctele de trecere a frontierei de stat pot actiona, împreuna cu reprezentanti ai altor autoritati cu atributii în domeniu, pentru prevenirea si constatarea unor încalcari ale normelor privind deplasarea în siguranta, pe drumurile publice, a tuturor participantilor la trafic. (2) Politistul rutier sau politistul de frontiera aflat în punctul de trecere a frontierei de stat care actioneaza în cadrul echipajului mixt are, ca principale atributii: a) sa opreasca vehiculele pentru control si sa verifice documentele pe care conducatorii acestora trebuie sa le aiba asupra lor; b) sa constate si sa aplice sanctiuni în cazul contraventiilor aflate în competenta sa; Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Te poate opri orice politist sau politist de frontiera sau jandarm , perfect legal ! Nu exista ordin de serviciu sau o hartie stamplilata sau semnata sau mai stiu eu ce bazaconie asa cum abereaza necunoscatorii pe aici.......scrie in legea de organizare si functionare a politiei si cea a jandarmeriei ca este indatorire de serviciu ca organu sa efectueze controale de rutina , respectand o ordine graduala : te someaza sa opresti , dupa , se prezinta organu , iti sopteste motivul opririi , baza legala ( daca vrea , daca nu , asta e ) te poate legitima , te poate conduce la sectie ( si retine acolo 24 ore pentru clarificarea unor aspecte pe care nu trebuie neaparat sa ti le spuna , ca asa e legal : verifica data expirarii buletinului , amprentele , baza de date cu urmaritii local sau general , mananca , se uita la pariuri sportive , barfeste colegii etc) se poate face controlul sumar persoanei , controlul amanuntit al bagajului . In cazul cand sunt indicii sau date certe ca ai legatura cu savarsirea unei contraventii sau vreo fapta de natura penala , depistata in urma controlului de rutina , tu ti-o furi , iar el ia aplauze la scena deschisa in fata colegilor , ca a fost vigilent ! Da , ii permite legea ! Si e bine ca e asa ? Link spre comentariu
catalina Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Te poate opri orice politist sau politist de frontiera sau jandarm , perfect legal ! Nu exista ordin de serviciu sau o hartie stamplilata sau semnata sau mai stiu eu ce bazaconie asa cum abereaza necunoscatorii pe aici.......scrie in legea de organizare si functionare a politiei si cea a jandarmeriei ca este indatorire de serviciu ca organu sa efectueze controale de rutina , respectand o ordine graduala : te someaza sa opresti , dupa , se prezinta organu , iti sopteste motivul opririi , baza legala ( daca vrea , daca nu , asta e ) te poate legitima , te poate conduce la sectie ( si retine acolo 24 ore pentru clarificarea unor aspecte pe care nu trebuie neaparat sa ti le spuna , ca asa e legal : verifica data expirarii buletinului , amprentele , baza de date cu urmaritii local sau general , mananca , se uita la pariuri sportive , barfeste colegii etc) se poate face controlul sumar persoanei , controlul amanuntit al bagajului . In cazul cand sunt indicii sau date certe ca ai legatura cu savarsirea unei contraventii sau vreo fapta de natura penala , depistata in urma controlului de rutina , tu ti-o furi , iar el ia aplauze la scena deschisa in fata colegilor , ca a fost vigilent ! Da , ii permite legea ! Si e bine ca e asa ?Domnilor , din 2007 cand cica am devenit stat european, romania este obligata sa respecte legislatia europeana.Nu inteleg de ce nu se da public asta, afara nu au voie sa te opreasca fara motiv, si asa ar trebui sa fie si aici.Si daca te opreste trebuie sa ati aduca la cunostiinta motivul pentru care ai fost oprit.Faptul ca la ora actuala romania nu are legislatia aliniata la cea europeana se va sfarsi rau de tot, caci asa cum a observat toata lumea asta numai stat de drept nu este. Ei nu se gandesc la siguranta noastra ci la cum sa ne ia banii si atat.Ce se intampla acum la noi ma face sa ma gandesc la perioada fanariota.Mie rusine ca sant roman, probabil ca am sa renunt la cetatenia romana daca lucrurile vor continua asa.Caci in tara asta nimanui nu ai pasa de nimeni si nimic. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Ce se intampla acum la noi ma face sa ma gandesc la perioada fanariota.Poţi s-o mai zici o dată, că aşa e. Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Daca depasesti viteza in Localitate, de multe ori ti-o pune la impozit. Asta daca nu a trimis-o prin posta/recomandata. Controalele de rutina sunt perfect legale, se fac si in alte tari. In Germania, de exemplu specifica, se face control deoarece se spune ca in tara a intrat un transport ilegal de droguri sau alte cauze ( se cauta un infractor, masina furata, etc). Astfel de controale se mai fac si pentru starea masinii, avand in vedere cate jafuri circula pe strazile noastre , ar trebui luati in special astia cu masini inmatriculate pe Bulgaria. Eu , cat m-am chinuit sa explic unui politai o zgarietura de pe partea dreapta ( coltul) a barei fata. A iesit un prost si m-a sters, se vedea clar. Dar el nu, ca am calcat pe cineva, am lovit un om ( masina care m-a acrosat/sters era rosie , a mea fiind alba). De regula, astfel de controale se fac , pentru cautarea infractori,masini furate, sunt o gramada de copii care conduc fara sa aiba permis, la fel si pentru a depista diverse cazane in trafic ( cu toba tunata sparta cu surubelnita, roti cu latime dubla fata de cat e scris in talon, xenoane de jdemii de kelvini, anvelope roase pana la sarma, etc). Deci sunt binevenite controalele astea. Link spre comentariu
suat Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 beleaua e ca... nu prea lefac deloc pe bune. Il opreste pe "nea ion" cu dacia si-i ia talonu ca i s-a ars un bec la pozitie, da pe ... manelistu cu logan tunat [ cu xenon inclusiv pe proiectoare ] il lasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum