BUGHIU Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Va salut,am o intrebare:ce spuneti de controlul de rutina in trafic?Dupa mine ,poate gresesc,nu prea il vad cu ochi buni!!Merg linistit si regulamentar si vad ca domnul agent imi face semn sa trag pe dreapta:actele la contol,ce transportati?unde mergeti?etcAtata timp cat nu am facut nici o abatere de la legislatia rutiera in momentul respectiv,nu vad rostul opririi!Mi se pare ca se incalaca o asa numita "intimitate"personala atunci cind mi se cotrobaie "de rutina" prin masina,portbagaj,etc,ma simt ca un "infractor"periculos,mai ales cind ceilalti participanti la trafic se uita din mers la mine ,intrebindu-se probabil:oare ce a facut ala de l-a oprit politia??In toate tarile civilizate ale Europei exista acest control de rutina,fara motiv ?Ma iertati poate am gresit punind aceste intrebari!! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Atîta timp cît nu ai nimic de ascuns, nu văd cu ce te-ar deranja un control. Link spre comentariu
marinescug Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 "Foamea" justifica orice, inclusiv comportamentul agetzilor de circualtie. Niormal ar fi sa spun clar in secunda 2 pentru ce te-a oprit. De ce oare sunt opriti "de rutina" mai ales cei care sunt singuri in masina ? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Maine-poimane te opreste pe strada si ia goleste-ti buzunarele sa vad ce ai in ele.Un astfel de control poate ar merge si l-as accepta in unele cazuri extreme,un furt mare,ceva periculos, (gen arme,explozibili sau alte materiale) , droguri etc.Altfel e treaba mea ce am sau transport in masina.Cand te opreste unu' si esti sigur ca nu ar avea un motiv,ceva simplu,buna ziua, Cu ce okazie? si un simplu avertisment,Masina asta e prevazuta cu dispozitive de inregistrare audio-video.Continuarea ... depinde. Link spre comentariu
E_manuel Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 ...............In toate tarile civilizate ale Europei exista acest control de rutina,fara motiv ?Ma iertati poate am gresit punind aceste intrebari!! Colegu,nu ai specificat ce fel de masina conduceai,camion,furgoneta,dacie...chiar conteaza si asta.Controlul de rutina nu se efectueaza asa ca vrea militianu ci are un ordin,o imputernicire ca intre orele xx si xx pe strada xx are voie sa efectueze control de rutina cu respectarea masurilor legale si pentru a depista posibile infractiuni,ilegalitati,combatere etc.Daca esti cu masina personala nu are el militianu treaba unde te duci,ca doar nu as vrea sa stie el ca, ma duc la una de 16 ani care se fereste de masa,nu esti obligat sa-i raspunzi la intrebarea "unde mergi" si nici nu prevede legea cat timp nu ai interdictie emisa de vre-o instanta judecatoreasca de a parasi domiciliu,orasu,tara.Cred ca erai in masina de marfa care daca transportai ceva aveai nevoie de niste avize de marfa etc. unde aici da,poate sa te intrebe unde mergi daca nu este masina ta ci a firmei.Totusi,e normala si intrebarea "unde mergi ?" si asta pentru ca militianul poate sa te informeze cu privire la blocajul unui drum ori alte informatii rutiere.Acuma sti,militianul ala are si el nevoie de o ciorba buna cu ciolan si cand te gandesti are copii de seama cu tine care vor de Craciun la Paris,cine stie ce arde si scoate nu ? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 ...............In toate tarile civilizate ale Europei exista acest control de rutina,fara motiv ?Ma iertati poate am gresit punind aceste intrebari!! Colegu,nu ai specificat ce fel de masina conduceai,camion,furgoneta,dacie...chiar conteaza si asta.Controlul de rutina nu se efectueaza asa ca vrea militianu ci are un ordin,o imputernicire ca intre orele xx si xx pe strada xx are voie sa efectueze control de rutina cu respectarea masurilor legale si pentru a depista posibile infractiuni,ilegalitati,combatere etc.Daca esti cu masina personala nu are el militianu treaba unde te duci,ca doar nu as vrea sa stie el ca, ma duc la una de 16 ani care se fereste de masa,nu esti obligat sa-i raspunzi la intrebarea "unde mergi" si nici nu prevede legea cat timp nu ai interdictie emisa de vre-o instanta judecatoreasca de a parasi domiciliu,orasu,tara.Cred ca erai in masina de marfa care daca transportai ceva aveai nevoie de niste avize de marfa etc. unde aici da,poate sa te intrebe unde mergi daca nu este masina ta ci a firmei.Totusi,e normala si intrebarea "unde mergi ?" si asta pentru ca militianul poate sa te informeze cu privire la blocajul unui drum ori alte informatii rutiere.Acuma sti,militianul ala are si el nevoie de o ciorba buna cu ciolan si cand te gandesti are copii de seama cu tine care vor de Craciun la Paris,cine stie ce arde si scoate nu ?Da ,mergeam acasa de la lucru,lucrez in Oradea si stau la tara,iar masina e un frigider de-al nostru:logan ,iar in masina doar eu si Kiss-fm la radio,altceva nimic.Ba mint ,laptopul in geanta!!Si intrebarile de "rigoare":de unde veniti?unde mergeti?ce transportati?Si astea toate la ore aleatorii,nu neaparat intre anumite,iar in zona nu sau intamplat evenimente deosebite,gen:spargeri de banci,furturi de arme sau mai stiu eu ce bombe cu hidrogen.Simplu: control de rutina! Link spre comentariu
former_Alfred Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Si intrebarile de "rigoare":de unde veniti?unde mergeti?ce transportati?Si astea toate la ore aleatorii,nu neaparat intre anumite,iar in zona nu sau intamplat evenimente deosebite,gen:spargeri de banci,furturi de arme sau mai stiu eu ce bombe cu hidrogen.Simplu: control de rutina!Ştiu un exemplu din Tg.Neamţ:Un poliţist iese mereu după-amiaza şi seara la pod la Ozana, la "control de rutină" pe barba lui. Nu e în misiune, n-are ordin de serviciu, e "haiduc". De-obicei nu stă mai mult de două ore, că e riscant şi pentru el. Dar în alea 2 ore, se alege cu şpăgi între 4 şi 6 mil., pentru că se găseşte mereu ba un şofer băut, ba altul cu actele maşinii în neregulă etc. etc. Să-ţi mai spun ce vilă şi-a construit, numai şi numai din salariul de poliţist? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Cere-i sa-ti arate ordinul de lucru intai,ca sa elimini posibilitatea de tip cont propiu Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 e cu doua taisuri aiciDe cele mai multe ori..cand te opreste la vreun control dinasta [ razie.. filtru ] nu il intrebi ndirect " da de ce m-ai oprit". Melitianu poate vrea sa verifice ce ai in portbagaj... daca il parezi cu intrebarea "dece m-ati oprit" poate sa raspunda si el scurt " nu purtai centura".. nu ai semnalizatr cand ai schimbat banda...Inclusiv din trusa medicala expirata se poate gasi o amenda. Link spre comentariu
E_manuel Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 ... daca il parezi cu intrebarea "dece m-ati oprit" poate sa raspunda si el scurt " nu purtai centura".. nu ai semnalizatr cand ai schimbat banda.......Ai perfecta dreptate,dar este valabil numai pentru unii mai fraieri,aia smecheri doar spun ce trebuie si nu stau la discutii. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Cere-i sa-ti arate ordinul de lucru intai,ca sa elimini posibilitatea de tip cont propiuAsta o faci doar atunci cand stii ca nu are cu ce sa te beleasca....ex : masina e 110% ok.....daca nu e asa si e praf, mai bine lasi urechile plecate si ochii rugatori Link spre comentariu
E_manuel Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Mda,vorba colegului,ceri daca esti sigur pe tine dar si asa in multe cazuri militianul iti scrie un proces verbal cu amenda,nu aveai centura,vorbeai la telefon,etc ca oricum el o scrie pe banii contribuabilului iar soferul umbla pe timpul si nervii lui prin tribunale sa conteste sanctiunea iar daca nu are timp in 15 zile e numai bun de plata ca a avut nesimtitul tupeu sa apere,sa indrazneasca sa intrebe de ce a fost oprit fara motiv. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Cere-i sa-ti arate ordinul de lucru intai,ca sa elimini posibilitatea de tip cont propiunu este obligat sa arate ordinul de serviciu!oricum nu are nimeni asa ceva la el Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Va salut,am o intrebare:ce spuneti de controlul de rutina in trafic?Dupa mine ,poate gresesc,nu prea il vad cu ochi buni!!Merg linistit si regulamentar si vad ca domnul agent imi face semn sa trag pe dreapta:actele la contol,ce transportati?unde mergeti?etcAtata timp cat nu am facut nici o abatere de la legislatia rutiera in momentul respectiv,nu vad rostul opririi!Mi se pare ca se incalaca o asa numita "intimitate"personala atunci cind mi se cotrobaie "de rutina" prin masina,portbagaj,etc,ma simt ca un "infractor"periculos,mai ales cind ceilalti participanti la trafic se uita din mers la mine ,intrebindu-se probabil:oare ce a facut ala de l-a oprit politia??In toate tarile civilizate ale Europei exista acest control de rutina,fara motiv ?Ma iertati poate am gresit punind aceste intrebari!! controlul de rutina este doar o formularedaca auzi din gura politistului ca "este doar un control de rutina " te poate intreba de oriceai baut?ce ai in porbagaj?sunteti drogat?etcpolitia opreste o masina in trafic ,chiar daca circula regulamentar ,atunci cind cauta anumite persoane,masini furatechiar daca circuli regulamentar pe carosabil ,poti fi baut,drogat,cu permisul suspendat,fara asigurare,fara revizie,nu are cun sa te prinda daca nu te oprestepeste tot in lume politia te poate opri si intreba oricenu te mai stresa de cei care se uita la tine,politistul care vrea sa te arda se prinde ca ai o fire emotivacind esti in regula si te opreste ,trebuie sa ai un comportament detasat si sa raspunzi civilizat la intrebarile luisunt si situatii in care ai incalcat regulile,de ex: nu ai centura pusa,vorbesti la telefon, atunci trebuie sa te descurcisi in alte tari te opresc la felacum trei ani am fost cu masina in Croatia,am traversat Serbia,Bosnia,cred ca am fost oprit de 10 ori pina la Dubrovnik,asa de rutina ,conversatie civilizata ,drum bun,aveti grija la trafic ,daca sunteti obosit va rugam sa va odihniti,aveti intrebari legate de itinerariul dv si pa! nici cea mai mica incercare de a ma timora cu cevaGermania,Olanda,Austria ,trebuie sa te pui la punct cu legislatia lor inainte de a circula pe drumurile lor si daca ai incalcat o lege ,platesti si pleci mai departecontrol de rutina este doar o "umbrela" pentru politistice zici de formularea? "prin metode specifice" folosita de politie Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Sigur nu e? Ca asa era cu un radar care opera in afara zonei trecute pe ordin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum