Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa dezvoltare EvB 4.3 - ATMega

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

18

• godFather89

8

• edy_wheazel

4

• nico_2010

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!Cu privire la placi de dezvoltare cu Atmel va propun o alta varianta, realizata de mine, simpla si usor de construit.Nu costa mult si este destul de versatila deoarece ofera acces la toate porturile microcontrolerului, plus o iesire de 5 v pentru alimentarea altui montaj.Dupa cum vedeti am prevazut-o si cu un conector pentru afisoare cu 1 sau 2 randuri de caractere.Aveti si cablajul la scara 1:1

Asta nu-i placa de dezvoltare, ii mai degraba header-board.
Cred ca o placa de dezvoltare nu trebuie sa te limiteze la dispozitivele/componentele cu care este dotata ci sa-ti permita conectarea acelor module/subansamble de care ai nevoie atunci cand ai nevoie pentru realizarea unui montaj cu sau fara microcontroler.Din aceasta perspectiva, cred ca header-board-ul asta (sau altele similare) e mai util decat alte placi de dezvoltare.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o placa similara cu cea postata de yo9hnf singura diferenta fiind ca a mea are ATmega16 si sunt foarte multumit de ea !Desi am ajuns intamplator in lumea micrcontrollerelor, pot sa spun ca ajutat de aceasta placa (pionieratul mi l-am facut pe o placa home made !!!) si de Bascom am reusit sa fac multe aplicatii utile.Practic, chiar nu i se poate reprosa nimic acestei placi decat poate, pretul ceva cam mare practicat de cei de la Adelaida.Mi-am cofectionat niste cablaje adaptoare pentru alte mcu Atmel si in acest fel pot realiza montaje test pentru o gama larga de microcontrollere Atmel.Ceea ce nu am reusit si aici cer ajutor marilor maestrii inclusiv lui yo9hnf este sa programez mcu pe usb .... (dat fiind ca utilizez aproape exclusiv Bascom, pentru multe din aplicatiile realizate multumesc colegilor de pe forum si ... dedicatii speciale lui danzup !!!)Propun tuturor colegilor sa posteze realizarile lor pe diverse placi de dezvoltare pentru ca astfel vom avea un knowledge base puternic cu totii (... cred ca aici fac referire mai mult spre cei ca si mine ...ceva mai in varsta ...)Mihai

Link spre comentariu

Mishu_g, dvs vreti practic sa programati placa EVB pe USB da?

Eu numai asa fac ! E extrem de lejer ! Alimentarea tot din USB i-o dau.

Aveti mai jos un PDF de la mama lor in care se explica exact ce si cum...

http://www.and-tech.pl/EvB4.3/EvB-ISP.pdf

PS : Eu mi-am facut un cablu pentru display cu care ma pot conecta pe porturile A si C, si un cablu pentru programatorul ISP...ca sa nu mai stau cu firele alea sa ma mai incurc si in ele.

Link spre comentariu

Eu sper sa nu fi belit convertorul USB-RS232....De cateva zile de cand am scris ultima oara un firmware in ATMega32, daca conectez placa la calculator, cursorul mouse-ului se duce in coltul din dreapta sus si oricat as incerca sa-l misc el tot acolo se duce.Am incercat si pe alt laptop si la fel face....Am deconectat firele de la ICSP si tot la fel...Vre-o idee ??

Link spre comentariu

Eu sper sa nu fi belit convertorul USB-RS232....De cateva zile de cand am scris ultima oara un firmware in ATMega32, daca conectez placa la calculator, cursorul mouse-ului se duce in coltul din dreapta sus si oricat as incerca sa-l misc el tot acolo se duce.Am incercat si pe alt laptop si la fel face....Am deconectat firele de la ICSP si tot la fel...Vre-o idee ??

Foarte posibil sa fie convertorul. Mouse-ul este pe USB?
Link spre comentariu

Foarte posibil sa fie convertorul. Mouse-ul este pe USB?

Am cumparat un FT232RL si am fost la un service-gsm sa mi-l schimbe....Tot asa face...acum am pus placa pe calculatorul "mare", cu soarec pe USB.Inainte sa dau "trimite" acestui mesaj, am scos ATMega32ul din soclu...si...voila, merge !Se se fi trosnit definitiv ATMega32ul ?
Link spre comentariu

Am cumparat un alt Atmega32 (23lei) si merge...DAR, iar a aparut o problema...ii pun LCDul, ii "vars" HEXul...si tot ce vad pe LCD este primul rand negru.Am pus un firmware care imi comanda 3 leduri in pwm si despre care stiu foarte bine cum trebuia sa aprinda ledurile...iar la mine, acum, cu noul ATMega, ledurile palpaie in loc sa se aprinda si stinga treptat.Eu inainte nu setam niciun fuse-bit....Oare acum trebuie sa-i selectez cumva quartz-ul extern (16MHz) ?

Link spre comentariu

Pai calculele pentru frecventa timerului pentru PWM le-ai facut pentru un semnal de tact de 1MHz sau 16MHz. Daca atmega-ul e nou, atunci va avea setata implicit ca sursa a semnalului de tact oscilatorul RC intern de 1MHz. Daca schimbi factorul de umplere la PWM se modifica timpul cat sta aprins LED-ul vs timpul cat sta stins?

Link spre comentariu

In principiu CKOPT are valoarea 0 iar CKSEL 3..0 si SUT1..0 trebuie sa aiba valoarea 1 (asta pentru cristal de quartz). Problema e ca nu stiu exact pozitiile lor din hfuse, lfuse sau efuse. Eu folosesc programatorul din AVR Studio care e mai prietenos in privinta asta. Ar trebui sa scrie prin foaia de catalog...

LE: Sunt in foaia de catalog la pagina 257 http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc2503.pdf

LLE: Mare atentie ceilalti biti din fuse-uri sa ii lasi cum erau (dai un read mai intai).

Link spre comentariu

salut yo9hnf!asa cum ai descris "fuse bits" atmega este programat pe clock intern (1MHz).Incearca High fuse D9 hex si Low fuse CF hex.Setarea asta este pentru quartz extern > 8MHz.Si totusi, merge ceasul ala prapadit?cu stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări