Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa dezvoltare EvB 4.3 - ATMega

yo9hnf

Postări Recomandate

Am deschis acest topic in speranta ca o sa se adune "simpatizanti" ai acestei placi de dezvoltare si eventual sa venim cu imbunatatiri.

Pentru cine nu stie cum arata :

Posted Image

Un manual se gaseste AICI

Placa contine urmatoarele :

-AVR ATMega32 sau ATMega16

- Real time clock PCF8583

- EEPROM AT24C02 memory

- TSOP4836 infra-red receiver

- DS18B20 temperature detector

- RS485 converter

- MMC/SD card socket

- 5 push buttons

- 8 LEDuri

- 5 transistor de iesire - 500mA fiecare

- 2 potentiometre analogice

- 4 afisaje cu 7 segmenti LED

- USB port

- ISP port

- 5 pini +5V

- 5 pini masa

Eu m-am jucat cu asa ceva in vara si pot spune ca sunt super multumit de ea.

Eu i-am facut o mica modificare....acolo unde era un jumer de selectie a alimentarii (USB sau extern), i-am pus un buton cu retinere de genul celor ce se gasesc pe front-panel-ul unitatilor PC, pentru a selecta mai usor sursa externa si/sau pentru a taia alimentarea placii atunci cand se alimenteaza din USB (pentru reset).

Ideea era ca afisajul nu prea are "zvac" cu alimentarea din USB. Oricum alimentare externa se impune daca vrei sa folosesti tranzistorii de iesire (practic e un ULN2003 SMD ordinar).

Pareri ? Idei ? Injuraturi ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

18

• godFather89

8

• edy_wheazel

4

• nico_2010

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu arata rau numai ca era bine sa fi montat un radiator pe regulatorul de tensiune. Se va incinge cand consumul trece de 200mA! :speriat Acum depinde si de cat primeste la intrare dar pentru 12V la intrare si consum de 500mA, fara radiator trece de 100*C in cateva secunde.

Link spre comentariu

la ce pret ati cumparat-o? de la vreun magazin on-line sau din afara?

Am cautat initial pe calea Grivitei, dar nu puteau sa o aduca decat tarziu, nu stiu de ce (si era mai ieftina), si am luat-o de la hotii si carnatii din Craiova cu 249 lei.

Teoretic placa se vinde prin TME si costa circa 170 lei (cu Atmega32 sau ATMega16).

Pretul nu mi se pare exagerat de mare :

-Display minim 20lei

-Atmega circa 20lei

-PCB si piese....

Eu zic ca este ok si ca isi merita banii.

@script22 - Felicitari pentru ca ti-o faci singur ! Am facut si eu una pentru PIC16F84. Totusi modelulului indicat de tine ii lipseste un display (care nu e greu de pus). Poti incerca sa-i faci un programator USBAsp pentru o programare mai usoara.

Link spre comentariu

Interesante placile, io n-am decat un header board pt. ATmega8535 da' ii versatila jucaria. La prima varianta, pe langa pinii porturilor as pune in paralel si masa, a.i. daca folosesti doar o linie de port pt. o operatie se poate conecta direct o mufa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut!Cu privire la placi de dezvoltare cu Atmel va propun o alta varianta, realizata de mine, simpla si usor de construit.Nu costa mult si este destul de versatila deoarece ofera acces la toate porturile microcontrolerului, plus o iesire de 5 v pentru alimentarea altui montaj.Dupa cum vedeti am prevazut-o si cu un conector pentru afisoare cu 1 sau 2 randuri de caractere.Aveti si cablajul la scara 1:1

Link spre comentariu

Salut!Cu privire la placi de dezvoltare cu Atmel va propun o alta varianta, realizata de mine, simpla si usor de construit.Nu costa mult si este destul de versatila deoarece ofera acces la toate porturile microcontrolerului, plus o iesire de 5 v pentru alimentarea altui montaj.Dupa cum vedeti am prevazut-o si cu un conector pentru afisoare cu 1 sau 2 randuri de caractere.Aveti si cablajul la scara 1:1

Asta nu-i placa de dezvoltare, ii mai degraba header-board.
Link spre comentariu

Imi place placa lui nico_2010. Are alimentare, reset, oscilator, conectori. E mai mult decat suficient.

Personal prefer sa infig piesele direct intr-un breadboard. Pentru cine nu stie ce esta ala, arata cam asa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Breadboard

Cine nu are sa-si ia si n-o sa-i para rau. Il poti folosi la aproape orice montaj, nu numai pentru un (anumit) microcontroller. E cu mult mai flexibil si mai practic decat orice placa de dezvoltare. Face toti banii. Legaturile le fac cu sarma scoasa din ramasite de cabluri UTP cat5 (cablu de retea de calculatoare).

Pentru cei care vor sa faca doar programare cred ca e mai buna varianta cu placa de dezvoltare.

Link spre comentariu

Imi place placa lui nico_2010. Are alimentare, reset, oscilator, conectori. E mai mult decat suficient.

Personal prefer sa infig piesele direct intr-un breadboard.

Cu asa ceva faceam teste pt. programatoare. Ironic, imi luasem una cu vreo doi ani inainte sa o folosesc, uitasem de ea.

adevarat ce spui RoGeorge dar eu am intampinat o mica problema la ultimul "montaj" (e cu PIC dar pentru asta sper sa nu fiu ars pe rug)

nu pot scapa de zgomotul retelei indiferent de stabilizare si filtrare alimentarii.

Nu stiu ce sa zic, am alimentat montaje (cu uC AVR) incepand de la transformatoare penale cu filtraj de doi bani, surse in comutatie PC, etc... da' nu am intampinat probleme din cauza zgomotului retelei. Cu ce l-ai alimentat? Sigur nu ai eventual contacte imperfecte pe placa?
Link spre comentariu

@edy_wheazel montajul il alimentez cu un transformator 12V foarte bine realizat + redresare + filtraj 470uF + 7805 + 2000uFsi 100nF.

daca opresc priza, condensatoarele raman incarcate 2~3sec, si montajul functioneaza corect.

acum observat un fenomen ciudat, scot transformatorul din priza darzgomotul persista si cat timp "consuma" din condensatoare, deci clar problema este undeva de la firele de alimentare. :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări