Vizitator dj_smoke Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 Am 2 scheme de amplificatoare si nu stiu daca sunt bune ... Una este la 350 W dar nu prea imi place intrarea lui; iar a doua poate furniza la iesire 400W pe 4 ohm ... dar nu prea stiu cum ? Prin marirea tensiunii de alimentare ??? Prima este luata de pe: http://www.siliconchip.com.au/cms/A_100503/article.html A doua este luata de pe: http://www.audio-circuit.dk/ si din cate am vazut distorsiunile sunt chiar mici... Va rog mult sa ma ajutati; voi ce ati face ??? pentru care ati opta ...? sau aveti voi alte scheme mai bune intre 300W si 500W ? Multumesc mult .... Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 sorteh ... mai lamurit doar 50%; vroiam sa imi mai spui ceva dar tu te-ai legat ca sunt putin priceput ... poate ca nici nu am pus bine problema. As mai avea cateva nelamuriri .... daca vrei sa ma ajuti da-mi si mie adresa ta de mail ... sau daca nu poti uite adresa mea: [email protected] merci mult pentru ajutor ... Link spre comentariu
csl1131 Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 Poate faci un leach amplifier care suna excelentcoectacum on-topic, si eu zic ca e mai bine lynx-ul... are si stabilitate mai buna parca...oricum eu tot pe ala l-as alege...puterea ti-o poti marii sau micsora usor, depinde de tensiunea de alimentare, si de cate perechi de finali pui...eventual poate mai recalculezi si valoriile la 1-2-3 rezistentel..... Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 Ce inseamna : un leach amplifier ? Si in cazul schemei a doua ... pe site scrie ca 400W are pe 2 ohm; cu cat sa maresc tensiunea de alimentare ca sa aibe 400W pe 4 ohm ? dar in cazul asta ce se intampla cu distorsiunile ? Si de exemplu: daca vreau sa mai pun o pereche de finali ... cum se calculeaza tensiunea de alimentare? Am citit pe forum ca schemele cu MOS-FET sunt mai bune ... am schema aia K6-700W; intre schema de pe http://www.audio-circuit.dk/ si o alta schema asemanatoara dar pe MOS-FET ... care sunt performantele ..? Numai bine ... Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 Mosfeturile sunt mai rezistente la abuzuri.In schimb randamentul e mai scazut si dispersia parametrilor e ceva mai mare si sunt ceva mai greu de imperecheat.Leach este o schema de amplificator cu distorsiuni de intermodulatie tranzitorie mici users.ece.gatech.edu/~mleach/lowtim/ai aici schema explicata, cablaj si indicatii cum sa il construiesti Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 Nu mi-a zis nimeni cum calculez sau cum fac sa maresc tensiunea ca sa am 400W-500W pe 4 ohm .... offfO schema de alimentare pentru schema aia mai profesionala are cineva? [/img] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum