Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lm 3886 gainclone

le5100kw

Postări Recomandate

Am incercat sa fac un amplifcator ca in linkul acesta http://diyaudioprojects.com/Chip/LM3886_CA/LM3886_CA.htm. Insa eu am inlocuit potentiometrul de la intrare cu unul de 50K, ca nu exista unul de 25K si nu am pus rezistentele de 22k care fac legatura canal-masa. Am facut asa, dar la aplicarea semnalului pe un canal se aude tare si cu brum de retea, iar la celalalt canal se aude fara brum si cu fasait slabut dar mult mai incet. Integratele ar trebui sa fie bune, ca nu le-am scurt-circuitat in nici un fel. Piesele sunt exact cat trebuiesc. Rezistenta de reactie este 20,5K in loc de 22K. Credeti ca e de vina?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• Sharky

2

• Kreator

2

• le5100kw

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

integratele sunt foarte bune si nua ar trebui sa ai nici o problema cu ele, daca faci totul corect. Adica trebuie sa corectezi cateva lucruri:- cablu ecranat obligatoriu pe partea de semnal. Adica de la modul la pot si de la pot la mufa.-masa difuzoarelor nu o conectezi la masa modulelor ci la punctul central de masa dintre condensatoare, pe placa de la sursa-potentiometru de 50k e cam mare. Pune 20k sau 10k liniar, iar rezistenta de pe inrare, aia de 22k sa fie egala cu cea a potentiometrului.

Link spre comentariu

Pune un C = 1u intre cursorul potentiometrului de volum si R=1k. Lipeste si R=22K. Ci optional este chiar obligatoriu... Sunt foarte bune integratele astea...

iar rezistenta de pe inrare, aia de 22k sa fie egala cu cea a potentiometrului.

Eu cred ca R=22k de pe intrare = R=22k din reactia negativa... parerea mea...
Link spre comentariu

Verifica sa ai curentul de stand-by asa cum cere in catalog. DAca nu e destul scade rezistenta, si invers. Vezi sa nu exagerezi ca il crapi.Ci-ul dupa cum s-a spus e obligatoriu, altfel amplifu iti amplifica si DC si e jale mare. Celalalt C de pe intrare e optional, dar nu strica sa il pui.Vezi daca cu intrarea la masa iti sta in zero.La potentiometru renunta momentan pana il faci sa mearga. Vezi sa fie corect alimentat, sa ai tensiune zero inrte in+ si in-, si altceva n-ai ce sa mai verifici. Schema e super simpla.

Link spre comentariu

@Kreator ai dreptate, mi-a scapat asta. Eu ma gandeam la faptul ca daca rezistenta pusa dupa potentiometru este egala cu valoarea potentiometrului se obtine o aproximare buna a curbei logaritmice folosind potentiometru liniar.

Link spre comentariu

daca rezistenta pusa dupa potentiometru este egala cu valoarea potentiometrului se obtine o aproximare buna a curbei logaritmice folosind potentiometru liniar

Pentru a transforma un potentiometru cu variatie liniara in unul cu variatie logaritmica, rezistenta montata intre cursor si masa are valoare de 1/10...1/7 din rezistenta potentiometrului.http://www.sonelec-musique.com/electron ... ourbe.html

Am incercat sa fac un amplifcator

Masoara ce tensiune ai intre iesirea amplificatorului si masa - cu voltmetrul comutat pe tensiune continua.
Link spre comentariu

Dupa cate am inteles ar fi:- tot cablu ecranat de intrare obligatoriu pe partea de semnal.- masa difuzoarelor sa nu fie conectata la masa modulelor ci la punctul central de masa dintre condensatoare, pe placa de la sursa- potentiometrul sa fie intre 20k sau 10k (obligatoriu liniar)- rezistenta de pe inrare de 22k sa fie egala cu cea a potentiometrului.- R=22k de pe intrare sa fie = cu R=22k din reactia negativaIntrebarile mele sunt:- Ce rol are acea rezistenta de 22K pusa intre semnal si masa? Si de ce trebuie sa fie = cu cea din reactia negativa?- Ce se intampla daca sunt de 20K si nu de 22K ambele rezistente.- De care si in functie de ce anume, un potentiometru trebuie luat, exact pentru cea mai buna calitate?- Merge cablul de casti pus la intrare drept cablu ecranat si conteaza grosimea?

Link spre comentariu

- curenţii de polarizare vor fi egali pentru ambele intrări, deci derivă mică la ieşire;- nimic, doar scade amplificarea;- să nu fie de proastă calitate, adică să aibe diferenţa între canale cît mai mică, să nu fîsîie, etc;- nu, pentru că nu e ecranat.

Link spre comentariu

Pentru a transforma un potentiometru cu variatie liniara in unul cu variatie logaritmica, rezistenta montata intre cursor si masa are valoare de 1/10...1/7 din rezistenta potentiometrului.

Se pare ca am retinut gresit Scuze!
Link spre comentariu

Dupa cate am inteles ar fi:- potentiometrul sa fie intre 20k sau 10k (obligatoriu liniar)- rezistenta de pe inrare de 22k sa fie egala cu cea a potentiometrului.

Astea le-ai inteles gresit.Potentiometrul trebuie sa fie logaritmic si poate avea orice valoare intre 5k si 100k.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări