Vizitator electrofriciu Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Are careva vreo schema electronica de la kit-ul de radio ABC facut de Tehnoton?Am primit un radioreceptor si m-ar interesa in mod special partea de tranzistori care imi lipsesc in mare parte pentru restaurarea acestuia. Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 pune o poza sa-l vedem si noi ca eu sunt din iasi de ,,langa tehnoton dar nu am auzit de el'' Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Nu este o schema, dar din poza se vede clar ca sunt folosite tranzistoare cu germaniu; in etajele de RF puteti monta EFT 317-EFT 319, iar in amplificatorul AF perechea EFT 323-EFT 373, AC 180-AC 181 (sau echivalentele lor). Sper sa va ajute aceste modeste informatii. http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=380 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Ceva nu este in regula...din ce stiu eu, kit-ul "Radio ABC" nu este o superheterodina, ci un radioreceptor cu reactie, de cea mai simpla conceptie, trafurile de FI nu au ce cauta acolo, cred ca in poza de pe "proradioantic"e un montaj de radio "Cora" in carcasa de "Radio ABC 6"(carcasele erau identice) Iata interiorul "Radio ABC" aici:viewtopic.php?f=59&t=69794 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Cred ca aveti perfecta dreptate, d-le Spitfire. O superheterodina sub forma de kit ar fi fost putin cam prea mult pentru amatorii de montaje... Este intr-adevar un montaj simplu (poate de tip reflex), cu amplificare directa. Personal cred ca finalul in contratimp era cu tranzistoare complementare cu germaniu, probabil ca la fel si amplificatorul de RF, desi nu este exclus sa fi fost utilizate tranzistoare cu siliciu in aceste etaje. Link spre comentariu
Vizitator electrofriciu Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Multumesc de informatii, aparatul arata exact ca cel din imaginea de mai sus. Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 deci dumneavoastra va trebuie o schema de radioreceptor cora cautati la primul meu radiou si veti gasi schema acolo Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Daca mai intereseaza pe cineva...datele se gasesc aici http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=9808 Cum dau de pliantul original, am avut chitul, am sa public scanul dupa original...Radio este cu amplificare directa ! T1_T2 BF254, BF255, D1_D2 EFD 108 germaniu punctiform, T3_T4 BC 107, BC 108 ... T5 EFT373, AC181 si T6 EFT232, AC180... Editat Aprilie 20, 2019 de okean 1 Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 T6 EFT232...scuze T6 e un EFT 323 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum