Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema kit radioreceptor ABC Tehnoton

Vizitator electrofriciu

Postări Recomandate

Vizitator electrofriciu

Are careva vreo schema electronica de la kit-ul de radio ABC facut de Tehnoton?Am primit un radioreceptor si m-ar interesa in mod special partea de tranzistori care imi lipsesc in mare parte pentru restaurarea acestuia.

Link spre comentariu

Ceva nu este in regula...din ce stiu eu, kit-ul "Radio ABC" nu este o superheterodina, ci un radioreceptor cu reactie, de cea mai simpla conceptie, trafurile de FI nu au ce cauta acolo, cred ca in poza de pe "proradioantic"e un montaj de radio "Cora" in carcasa de "Radio ABC 6"(carcasele erau identice) :da Iata interiorul "Radio ABC" aici:viewtopic.php?f=59&t=69794

Link spre comentariu

Cred ca aveti perfecta dreptate, d-le Spitfire. :da

O superheterodina sub forma de kit ar fi fost putin cam prea mult pentru amatorii de montaje...

Este intr-adevar un montaj simplu (poate de tip reflex), cu amplificare directa. Personal cred ca finalul in contratimp era cu tranzistoare complementare cu germaniu, probabil ca la fel si amplificatorul

de RF, desi nu este exclus sa fi fost utilizate tranzistoare cu siliciu in aceste etaje.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Daca mai intereseaza pe cineva...datele se gasesc aici http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=9808 Cum dau de pliantul original, am avut chitul, am sa public scanul dupa original...Radio este cu amplificare directa !

T1_T2 BF254, BF255,  D1_D2 EFD 108 germaniu punctiform, T3_T4 BC 107, BC 108 ... T5 EFT373, AC181 si T6 EFT232, AC180...

6_A B C.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări