radhoo Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Am stat pe ganduri daca sa postez la DIY sau la HOBBY/MODELISM. Recent am mai lucrat la softul pentru o platforma de robot pe roti. Rezultatul e control de la distanta prin Bluetooth. Urmeaza citirea senzorilor si prezentarea datelor pe telefon (sau pe calculator): temperatura, obstacole (senzori ultrasunete PING, senzori infrarosu), detectare msicare (senzor PIR), comanda lumini, si dupa ce il trmin, un senzor Geiger-Muller pentru nivelul de radiatii. Toate acestea sunt foarte usor de pus in practica, pentru ca tot ce tine de motoare/senzori e controlat de un atmega8 montat pe robot. Conexinuea bluetooth e una seriala, deocamdata la 9600bps. Uite un scurt film: Si detaliile tehnice sunt aici: http://www.pocketmagic.net/?p=1398 Sper sa va placa. Sugestii de imbunatatire sunt binevenite. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 avand in vedere clasa bluetoothului din telefon si deci distanta maxima a legaturii de vreo 10m nu pe vad cum poate fi asa ceva practic... Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 legatura bluetooth poate fi usor inlocuita cu altceva. pentru proof-of-concept e bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Tare, si robotelul si videoclipul! Ce sunt patratelele alea albe de pe marginea rotilor din fata? Pentru ca ai folosit ATmega 8 si/sau Android cred ca cel mai bine se potrivea la Microcontrollere/Atmel Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Tare, si robotelul si videoclipul! Ce sunt patratelele alea albe de pe marginea rotilor din fata?Pentru ca ai folosit ATmega 8 si/sau Android cred ca cel mai bine se potrivea la Microcontrollere/AtmelMersi, George. Patratelele sunt pentru un plus de aderenta, am avut niste probleme la intoarcerea robotului stanga/dreapta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum