Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Robot 4x4 + control de la distanta prin Bluetooth

radhoo

Postări Recomandate

Am stat pe ganduri daca sa postez la DIY sau la HOBBY/MODELISM.

Recent am mai lucrat la softul pentru o platforma de robot pe roti. Rezultatul e control de la distanta prin Bluetooth. Urmeaza citirea senzorilor si prezentarea datelor pe telefon (sau pe calculator): temperatura, obstacole (senzori ultrasunete PING, senzori infrarosu), detectare msicare (senzor PIR), comanda lumini, si dupa ce il trmin, un senzor Geiger-Muller pentru nivelul de radiatii.

Toate acestea sunt foarte usor de pus in practica, pentru ca tot ce tine de motoare/senzori e controlat de un atmega8 montat pe robot. Conexinuea bluetooth e una seriala, deocamdata la 9600bps.

Uite un scurt film:

Si detaliile tehnice sunt aici:

http://www.pocketmagic.net/?p=1398

Sper sa va placa. Sugestii de imbunatatire sunt binevenite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radhoo

3

• bogdan_

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Tare, si robotelul si videoclipul! :aplauze

Ce sunt patratelele alea albe de pe marginea rotilor din fata?

Pentru ca ai folosit ATmega 8 si/sau Android cred ca cel mai bine se potrivea la Microcontrollere/Atmel

Link spre comentariu

Tare, si robotelul si videoclipul! :aplauze Ce sunt patratelele alea albe de pe marginea rotilor din fata?Pentru ca ai folosit ATmega 8 si/sau Android cred ca cel mai bine se potrivea la Microcontrollere/Atmel

Mersi, George. Patratelele sunt pentru un plus de aderenta, am avut niste probleme la intoarcerea robotului stanga/dreapta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări