Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsirea in camp electrostatic

Vizitator Hackbv

Postări Recomandate

Vizitator Hackbv

Salutare,

Sunt nou pe aici si de aceea va rog sa nu ma bagati in partide de box :) ca nu am prea mari cunostinte :)).

Am vazut si am discutat cu cineva despre un "generator electrostatic" bla bla bla......

eu am nevoie sa incarc electrostatic cu o valoare cuprinsa intre 0-100kv un electrod care sa incarce la randul lui acea pulbere de vopsea epoxi-pe. pentru a se lipi de diferite obiecte.

Ma intereseaza daca se poate face o incarcare electrostatica de genul prin alte metode decat ex: van de graffee.

Cred ca am scris bine..

ideea este ca un echipament de vopsire in camp electrostatic costa enorm de mult si singurele lucruri esentiale din acest echipament sunt cuptorul reglabil si acest generator sau nu mai stiu cum sa ii spun care incarca negativ praful pentru a se lipi de respectivele piese.

Momentan multumesc mult si astept raspunsuri si poate chiar si niste scheme.

Robeert: reeditat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• VAX

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Hackbv

I-mi cer mari scuze dupa ce am mai studiat putin problema am "descoperit" urmatoarele :1. vopseaua se incarca pozitiv electrostatic2. negativul se leaga pe piesa ce urmaza sa fie vopsita3. vopseaua trebuie sa se incarce cu 50-100kv4. din cate am inteles acest curent este de amperaj foarte mic5. din ce mai stiu aparatul ce produce electrostaticul este legat la pistolul de vopsit iar acesta nu are decat un electrod care in momentul in care vine vopseaua pe furtun o incarca electrostatic.Specificatie vopseaua epoxi-pe, pe etc are proprietatea de a se incarca electrostatic foarte usor.Sper ca acuma sa ma poata ajuta cineva cu niste spaturi pareri si eventual o schema.o zi buna la toata lumea

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

In camp electrostatic se pulverizeaza, in general, materiale lichide. Pentru vopsele sub forma de pulbere termoplastica se utilizeaza mai mult vopsirea in pat fluidizat. Piesa incalzita peste temperatura de topire sau de reactie a pulberii se introduce intr-un spatiu in care pulberea pluteste in aer suflat dedesubt. Dupa ce se depune o anumita grosime, piesa se scoate si se lasa sa se raceasca, eventual se trateaza termic. Metoda se poate folosi pe orice metal, dar si pe suprafete neconductoare electric.

Pentru a obtine tensiune inalta la putere mica, cea mai simpla metoda este folosirea unui mic generator Van de Graaf, dar nu unul de jucarie, ca in laboratoarele scolare.

Link spre comentariu

Se produce IT cu redresor cu multiplicarea tensiunii. Ca la televizoarele color cu CRT. Tot cu trafo pe ferita si la frecventa de zeci de khz, dar scula mai fortoasa. Redresorul cu multiplicarea tensiunii are rezistenta interna mare si nu da curenti mari, periculosi. Dar la tensiunea aia si un condensator de cativa nF incarcat poate sa produca socuri de curent periculoase pentru unele persoane.

Link spre comentariu

Am nevoie de o informatie. A vopsit cineva in camp electrostatic tabla zincata?

Este recomandat sa se vopseasca tabla zincata in camp electrostatic?

Multumesc!

NUMAI in camp electrostatic puteti vopsi tabla zincata, altminteri vopseaua/grundul nu "prinde".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări