THOMAS Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Multumesc viobio! Daca mai faceam si modificarile astea atunci chiar ca se complica schema si nu prea cred ca are rost (zic si eu). Deocamdata vreau sa aud cum suna si sa-i termin cutia ca asta ma omoara! Mai incearca ce ti-am spus eu cu privire la filtrul acela pus la iesire si apoi mai verifica acele diagrame.Sincer sa fiu,ai realizat o chestie excelenta numai cineva rautacios ar spune ceva nelalocul lui referitor la proiectul tau sau la acele diagrame,ar cauta NOD in papura.Ca prim montaj cu tuburi ce l-ai facut este super !!!!!! P.S atentie cand faci probele sa nu ramai fara sarcina la iesire,ar fi ochestie FATALA pentru transformatoare,mai ales ca lucrezi cu o tensiune anodica de 500V !!!!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Multumesc viobio! Daca mai faceam si modificarile astea atunci chiar ca se complica schema si nu prea cred ca are rost (zic si eu). Deocamdata vreau sa aud cum suna si sa-i termin cutia ca asta ma omoara! Mai incearca ce ti-am spus eu cu privire la filtrul acela pus la iesire si apoi mai vezi acele diagrame.Sincer sa fiu,ai realizat o chestie excelenta,ca prim montaj cu tuburi ce l-ai facut !!!!!! P.S atentie cand faci probele sa nu ramai fara sarcina la iesire,ar fi ochestie FATALA pentru transformatoare,mai ales ca lucrezi cu o tensiune anodica de 500V !!!!!! cit faci tot felul de masuratori monteaza pe iesire o rezistenta de 75...120ohmi/5w,nu o sa influenteze masuratorile dar te protejeaza de neplaceri,eu la toate amplificatoarele am montate permanent astfel de rezistente stau fara grija daca uit sa pun incinta pe iesirea amplificatoarele,asa nu ai cum sa arzi traful de iesire o gluma acea rezistenta se numeste ANTIPROST, nu este un afront la nimeni este doar o gluma Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Stiu si chiar aveam de gand s-o montez (rezistenta) direct pe bornele de difuzor plus un filtru RC dar cand o sa-l bag in cutie Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Multumesc!Am pus 6N2P dar se strica forma de unda si apar niste "fluturasi" pe sinusoida. Insa si asa obtin puterea aceea pt o tensiune de intrare de max 0.4V.Asta e! Bineinteles ca "fluturasii" sunt cu reactie, nu? Am spus ca la o reactie care chiar produce efect, apar probleme de stabilitate si deci este nevoie de ceva compensare care mai limiteaza banda. Nu uita ca pe langa amplitudini, mai sunt si defazaje, pe care reactia potrivita le micsoreaza.Un semnal cu reactie buna corecteaza ce se vede aici, fara reactie la 28Hz download/file.php?id=39059&mode=view , si devine astfel: download/file.php?id=39009&mode=view .In rest e un amplificator "calumea", nu orice copie!PS: Cand trafo iesire este potrivit (Raa bun), semnalul trebuie sa excursioneze cand ajunge in cliping ca aici: download/file.php?id=38833&mode=view . Se observa ca escursia semnalului este pana sub 50V (minimul sinusoidelor). Intersectia sinusoidelor este la 320V. Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Fluturasi apareau si fara reactie. Oricum o sa mai incerc mici corectii dupa ce o pun in cutie. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Palierul sqw la 10khz avind aceasi forma cu/fara reactie negativa ne duce cu gindul ca actiunea trafo-out ca filtru trece jos pentru frecvente superioare dincolo de spectrul audio este multipla/complexaD-l Vali, aveti dreptate.Personal,nu ma incumet sa fac asemena evaluari in lipsa unor date,cum ar fi de exemplu, frecventa de rezonanta al traf-ului.Dar remarc altceva.Lampa fiind o dubla tetroda, catodul devine comun pt ambele ramuri din PP.Ce parere aveti de acest lucru ??? Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Dar remarc altceva.Lampa fiind o dubla tetroda, catodul devine comun pt ambele ramuri din PP.Ce parere aveti de acest lucru ???Vis-a-vis de catodul comun? Pai e ca si cum ar conecta 2 tetrode(sa zic 6p3s) printr-o rezistenta la masa(daca avem negativare automata). Catodul fiind comun, singurul lucru care mai poate strica simetria dintre cele 2 tetrode ar fi distanta anod-catod care nu poate sa iasa niciodata identica. Oricum se poate corecta si din negativarea fixa, fiecare tetroda avand G1 propriu astfel incat sa avem o amplificare simetrica. Cat despre componente comune putem adauga aici si G2 impreuna cu G3 care sunt aceleasi pt ambele tetrode.Asadar eu nu vad nimic rau in "combinarea" celor 2 tetrode, poate ca in RF are alte implicatii ce tin de frecvente mari, puteri disipate si capacitati parazite dar in audio nu vad sa deranjeze cu ceva.Ma rog e doar o parere personala. Link spre comentariu
Toader Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Un amic are niste anodecaps ptr GU29 cumparate de pe ebay.Probabil ca o sa-l rog sa imi procure asa ceva ptr ampul meu cu GU19.Arata foarte bine.Poate gasesti alta solutie ptr anozi.Spor. http://cgi.ebay.com/4PC-Tube-Anode-Caps ... 0712720914 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Un amic are niste anodecaps ptr GU29 cumparate de pe ebay.Probabil ca o sa-l rog sa imi procure asa ceva ptr ampul meu cu GU19.Arata foarte bine.Poate gasesti alta solutie ptr anozi.Spor.http://cgi.ebay.com/4PC-Tube-Anode-Caps ... 0712720914asa ceva are kosmin227 ,MULT MAI IEFTINaici viewtopic.php?f=59&t=30880are ,am cumparat eu pentru EF6 Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 GU29 sau GU19 sau 6R3S sau alte modele similare nu au anodic-caps, sunt niste sarme mai groase care ies din tub, lumea le zice "coarne".Capisoanele sunt pt tuburi ca EF6, ot100, gu13 etc. Recomandarea mea e sa folositi conector tip "regleta" cu suruburi, se gasesc la magazinele de electrice, dati jos invelisul de plastic si dupa ce se monteaza pot fi acoperite cu varnis termocontractabil sau izolatie sintetica folosita la bobinajul motoarelor etc.(ideea sa nu se curenteze altcineva pt ca majoritatea au anozii conectati la acele "coarne")Oricum partea cu "catod comun" ramane valabila, asteptam si alte pareri vis-a-vis de subiect. Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 GU29 sau GU19 sau 6R3S sau alte modele similare nu au anodic-caps, sunt niste sarme mai groase care ies din tub, lumea le zice "coarne".Capisoanele sunt pt tuburi ca EF6, ot100, gu13 etc. Recomandarea mea e sa folositi conector tip "regleta" cu suruburi, se gasesc la magazinele de electrice, dati jos invelisul de plastic si dupa ce se monteaza pot fi acoperite cu varnis termocontractabil sau izolatie sintetica folosita la bobinajul motoarelor etc.(ideea sa nu se curenteze altcineva pt ca majoritatea au anozii conectati la acele "coarne")Oricum partea cu "catod comun" ramane valabila, asteptam si alte pareri vis-a-vis de subiect.Asa e, anodul e subtire! Eu as pune asa ceva download/file.php?id=31785&mode=view . Orice se strange cu surub lateral pe anod, avand in vedere incalzirea, din cauza dilatarii si contractarii nu ramane strans. In timp se slabeste si se mai si oxideaza. Strangerea trebuie sa se faca coaxiala si sa fie o presiune de jur imprejur.PS: Chestiunea e descrisa aici viewtopic.php?f=28&t=44093 . Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Oare se pot scurta anozii dupa care pus ceva asemanator cu ce a facut sebi dar mai scurt (pt a mari diametrul) si atunci ar merge un astfel de capison prezentat mai sus? Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 UPDATEAm facut cateva mici modificari si a iesit ceva mai bun zic eu. Am incercat o combinatie gen MAC, anozii driverului cuplati cu anozii finalei si mici modificari. Raspunsul in dreptunghiular s-a imbunatatit la frecvente joase dar pierd putere plus ca in momentul cuplarii reactiei apare un fel de balansare pt 1 secunda (parca incearca sa se stabilizeze ceva). Asa ca am revenit la proiectul meu la care am modificat sursa de curent si am marit reactia. Pun si cablajul realizat in Proteus plus schema, poate vrea cineva sa realizeze amplificatorul. Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Continuare...Dupa cum se observa distorsiunile sunt la 1% pt 13.5VRms exact cand incepe limitarea. Link spre comentariu
sdan Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Iata si schema cu tot cu cablaj! Cablajul a fost facut in Proteus si schema in LTSpice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum