Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare amp de cam 100W

victor_wts

Postări Recomandate

am si eu nevoie de o schema cu tot ce ii trebuie (cablaj ,si ce mai e nevoie)pt un amp de cam 100W in 8 ohm si 200W iin 4 ohm. ampul nu va fi facut de mine ci de alt cineva care tr sa ma duc la el si sa ii zic ce tr sa faca.de preferinta ampul sa fie pe tranzistori si sa aiba distorsiuni cat mai mici.astept recomandari :prayer:am postat unde nu trebuia dar sper sa fie mutat unde trebuie scuze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

7

• victor_wts

4

• one

3

• csl1131

2

Top autori în acest subiect

am vrut sa va intreb pe voi pt ca am auzit ca acele kituri de la adelaida sunt proaste alea de la elprod din cate am vazut sunt toate de integrate (parca) si nu stiu cum se comporta iar cele de la conex nu am habar de ele pt ca nu le gasesc pe net caracteristicile.asa cred ca ies mai ieftin si tot odata imvat si eu care cum sta treaba pt ca il va face in pretenta mea :d

Link spre comentariu

De ce nu faci tu un amplif simplu, ceva pe o pereche de mosfeti (de exemplu IRFP250/9240)?Din 100W/8Ohm RMS... in 4Ohm vei avea in jur de 160W RMS, nu 200.

Daca te ajuta cu ceva, iti dau eu un amplif, putin modificat de mine, cu o pereche de IRFP240/IRFP9240.Scoate 100W/8Ohm respectiv 160W/4Ohm RMS.

power : 100 wrms 8 ohms - 160 wrms 4 ohms

bandwidth : 4 Hz - 96 Khz (-3db)

signal noise level : -90 db

distortion : 0.1 %

input level : 1.2 volts

power supply : +45 -> +55 V and -45 -> -55 V

damping factor : 200

Iti dau schema, cablajul facut in Eagle (programul downloadabil de la ftp://ftp.cadsoft.de/pub/program/4.15/e ... g-4.15.exe ).

Are si protectie la scurtcircuit (separat) si daca vrei iti trimit si protectie pentru boxe.

Imi cer scuze ca nu pot sa le pun pe site... dar nu am timp acum...

P.S. trimite-mi un mail daca le vrei pe: [email protected]

Totusi, daca vrei varinta de pe internet, o gasesti la:

http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm

Link spre comentariu
Vizitator florinel_is_76

:lol: pe schema ampli mosfet simple ascult eu muzica in prezent multumit de ia nu se incalzeshte (finalii iam pus pe un cooler de calc nu se incalzeshte de loc nici la maxim)iar putereli pe care le-a mentzionat colegu is adevarate eu unu te sfatuiesc sa o faci :yawinkle:

Link spre comentariu

am si eu nevoie de o schema cu tot ce ii trebuie (cablaj ,si ce mai e nevoie)pt un amp de cam 100W in 8 ohm si 200W iin 4 ohm. ampul nu va fi facut de mine ci de alt cineva care tr sa ma duc la el si sa ii zic ce tr sa faca.

de preferinta ampul sa fie pe tranzistori si sa aiba distorsiuni cat mai mici.

Citeste threadul ASTA . Schema si cablajul sunt la pag.7
Link spre comentariu

de preferinta ampul sa fie pe tranzistori si sa aiba distorsiuni cat mai mici.

Metallman dacaamp-ul ala are distorsiuni mici atunci eu Posted Image

Te asigur eu ca nu are distorsiuni prea mari... la 1% nu ajunge.Pe masurate.

Iar daca la aproape 1% distorsiuni, ti se par mult... mai priveste odata schema.Nu crezi ca e destul de bine la o asa simplitate a schemei?

P.S. din pacate nu pot sa pun schema pe forum pentru ca nu o am la mine (again)... sunt la munca.

Dar i-am trimis-o in mail lui victor_wts.Daca se poate... il rog sa puna el arhiva undeva sa o poata lua si ceilalti... (cine e interesat).

Din punctul meu de vedere, criticile nu-si au locul la o asa simplitate a schemei.E stabila(atata timp cat nu faci scurt pe iesire), e simpla(nemaipomenit pentru incepatori)... si calitate buna a sunetului.Daca ne apucam sa comparam cu holton... nici nu ma mir.

Cat despre incalizrea finalilor... dupa teorie, ar trebui sa fiarba.Si totusi... nu e cum pare la prima vedere.Dupa o ora de test aproape in blana(unul mono), aveau in jur de 70grade pe un radiator de aproximativ... cat 4 coolere de procesor.

Sa nu ma intelegeti ca ridic amplificatorul asta in slavi... doamne fereste.Eu il recomand incepatorilor, mai putini experimentati.Reprezinta un bun mod de a intelege cum functioneaza mosfetii.

Cu timpul... poate poate se ajunge la un holton AV800.Sau cel de 1KW?Cine stie? :yawinkle: Dar aici nu intram... deja vorbim de diy iar asta nu e threadul pentru asa ceva.A spus destul de multe vasile despre av800.

Link spre comentariu

imi pare rau dar eu nu pot pune schema aici pt ca nu am primit-o.de ce nu pune cineva schema si cablajul asa cum a realizat-o el sau modificarile aferente si sa specifice exact ce ii lipseste?

Link spre comentariu

imi pare rau dar eu nu pot pune schema aici pt ca nu am primit-o.de ce nu pune cineva schema si cablajul asa cum a realizat-o el sau modificarile aferente si sa specifice exact ce ii lipseste?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări