Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce dif. sa echipez o incinta 12''? selenium,b&c,eminence?

mihaikorg

Postări Recomandate

salutare! vreau sa echipez o incinta de 12'' cu driverul selenium D220 TI (cel mai probabil) si nu m-am hotarat la joase ce voi folosi. am gasit insa cateva modele de la cateva firme. (app. am ales modelele cu 99-100 respectiv 101 db.)iata modelele: Selenium 12MB 3P(care mi s-aparut cel mai bun in raportul cu celelalte modele pt. ca are 500w si 101 db. ), B&C 12PE32, B&C 12HPL64 , Eminence Deltalite 2512, Eminence Delta Pro-12A , Eminence Kappa-12A, si ar mai fi si RCF LF12G301 si RCF MB12N251. astept parerile voaste ,multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

7

• mihaikorg

7

• Sharky

5

• ahegyes

2

Top autori în acest subiect

depinde ce vrei de la ea.

Bas sau spl mare? Ce volum are cutia? Te deranjeaza daca iese mai grea? Cu ce putere vei da in ea? Sau nu conteaza ca iei/ai amplif suficient de puternic.

Pana nu raspunzi la asta tot ce iti putem spune e ca poti pune orice difuzor care se potriveste in gaura. :nas:

Filtrele de adaptezi? sau faci altele noi? Asa ar trebui, altfel ma tem ca n-o sa iasa bine oricat de grozave ar fi difurile.

Selenium 12mb e asta: http://www.parts-express.com/pdf/264-441s.pdf ?

Din cate vad din catalog, n-are tocmai 101 in toata banda. Va trebui sa mai scazi din filtru mediile ca sa iasa la linie cu basul, dar oricum ramane destul SPL si dupa aia. Mai are si Xlim specificat la 10mm. Nu cred ca ar fi safe sa il pui intr-o boxa reflex. Te mai scapi cu butonul de volum, pui un crossover prost si poate bati bobina de fier. Pare misto diful in sine, dar poate e mai sigur sa pui un dif care are excursie mecanica mai mare.

Daca vrei ceva basos din lista ta ar merge rcf lf12g301 sau c12 de la paudio, dar asta nu cred ca il mai gasesti. De astea zic sigur ca-s basoase ca m-am jucat cu ele.

Link spre comentariu

Mihaikorg, spune-mi ce doresi sa obtii?fullrange cu raspuns bun pe joase sau Satelit foarte puternic?recomandarile mele:pentru un fullrange as alege Selenium 12Ws600 cu bobina de 4" si power compression minim.pentru satelit Selenium 12Mb3P cu bobina de 4"daca 12MB3P este folosit ca si satelit atunci este imbatabil, ca si fullrange nu-l recomand noi il folosim in general la hornuri coaxiale de medii pentru instalatii de sunet de mari dimensiuni sau la sateliti bassreflex foarte puternici.

Link spre comentariu

Mai are si Xlim specificat la 10mm. Nu cred ca ar fi safe sa il pui intr-o boxa reflex. Te mai scapi cu butonul de volum, pui un crossover prost si poate bati bobina de fier.

Ai vrut sa zici incinta inchisa, NU ??? In incinta inchisa excursia e mai mare decat in Bass-reflex.
Link spre comentariu

Teoretic da, si la oameni normal da.Dar cand te duci la chefuri cu boxe reflex (despre care nu avem nici un fel de date si care probabil e acordata la 60Hz) dai in ele cu amplificator de 500W si dai un boost in zona 50Hz ca sa sune basos boxa urcata pe stativ, 10mm intr-o directie ca si cursa maxima admisa mi se pare o valoare cam conservativa.De incinta inchise ma indoiesc ca se pune problema la difuzorul ala decat daca vrei sa renunti de tot la bas si sa cari un subwoofer dupa tine.

Link spre comentariu

12MB3P nu este un difuzor pentru fullrange ci pentru satelitpentru fullrange avem 12ws600 initial a fost proiectat ca si o solutie foarte performanta pentru hornuri de mediica regula generala, daca un difuzor de 12" are peste 97-98 db pe 1W sansele ca acesta sa coboare suficient pentru a functiona ca si fullrange sunt mici.Poti studia si difuzorul P-audio SN12-MBII100dB/1W si 600W RMS cu magnet pe NEOla fel un difuzor ce ar trebui ajutat de un subwoofer pe partea de joase insa in caz de nevoie prin cateva artificii pe partea de filtru poate fi utilizat si ca fullrange cu succes.

Link spre comentariu

Pai ma intereseaza mai mult spl decat bas pentru ca oricum am si subwoofere foarte capabile si mai si fullrange-uri .Daca iese mai grea nu ma deranjeaza (de data asta) iar de dat ,voi da cu un dynacord pm 1002 sau cu behringer ep 2500. La filtru nu ar fi problema si as vrea sa iasa un satelit foarte puternic nu fullrange. Incinta este bass reflex de 70 L la 60-70 hz. Nu mai stiu exact.

Link spre comentariu

deci acum am incinta si filtrul. driverul se potriveste insa la partea de joase era proiectat initial pentru rcf l 12 854 k. de aceea am zis sa merg mai bine pe rcf lf 12 g 301 ,pentru ca are cam aceleasi caracteristici daca nu ma insel

Link spre comentariu
:limb:

Poti studia si difuzorul P-audio SN12-MBII100dB/1W si 600W RMS cu magnet pe NEO.

Da , asta este reteta succesului , un difuzor echilibrat , foarte performant ! Il recomand cu caldura !
Link spre comentariu

deci acum am incinta si filtrul. driverul se potriveste insa la partea de joase era proiectat initial pentru rcf l 12 854 k. de aceea am zis sa merg mai bine pe rcf lf 12 g 301 ,pentru ca are cam aceleasi caracteristici daca nu ma insel

Apoi..te cam inseli, nu-s echivalente. N-au nici acelasi raspuns si nici filtrul nu le va taia la fel pe amandoua.Plus ca rcf 301 e bun daca vrei boxa mica care sa scoata bas, ceea ce ai spus ca nu iti trebuie. De modificarea filtrului oricum nu scapi, dar aici deja e treaba de gusturi.Ia SN-ul sau mai cauta ce gasesti in pretul ala. Pe selenium nu as da atatia bani ca sa risc sa puna mana cineva neatent/habarnist pe satelit si sa ii bata bobina de fier. Iti dai seama ca ideal e sa il folosesti cu un amplif puternic. Cu un crossover prost setat sau lipsa ma tem ca o sa il distrugi. Sa iei si asta in calcul in cazul in care nu esti singurul care foloseste sculele.Incinta de 70L acordata la 60-70Hz (daca ai masurat ca e acordata la atata) ar fi ok, numai ca si volum e mult prea mare pentru o boxa care o vrei ca si satelit. DAca nu te intereseaza ce ai sub 80-100Hz ar merge si 30L. Poate nu e prea tarziu si te poti reorienta.
Link spre comentariu

la treaba asta nu m-am gandit .(ca ar merge si in 30 de l un satelit) . atunci cred ca voi face acum o boxa normala in care nush ce difuzor voi pune pana la urma:)) ori rcf ori sn 12 mb . nu stiu care e mai avantajos :-?? ) iar dupa ce mai strang bani voi face si 2 sateliti in 30 de l cu selenium si un driver mai performant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări