Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor TELWIN ;Tecnica 164

Vizitator electroman

Postări Recomandate

Vizitator electroman

Am un invertor Tecnica 164 pe cere l-am imprumutat unui prieten care a recunoscut ca a tras cam tare de el.In final, aparatul este defect.

Am nevoie de informatii de unde as putea sa cumpar IGBT-uri de calitate G30N60A4(f>100khz,U>400v,I>30A).Am cautat prin magazinele virtuale de la noi din tara dar nu am gasit decat HGTG30N60B3 care se pare ca sunt capabile sa disipe o putere mai mica ~250W.

Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie il rog sa ma contacteze la adresa:

[email protected]

Nu indraznesc sa va intreb de o schema sau caiet service!?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

2

• nicusor1961

2

• POLAKU2002

2

• 25L91N11

2

"Nu indraznesc sa va intreb de o schema sau caiet service!?"Se gasesc scheme pe net, trebuie doar sa le cautati... , dar daca totusi nu ati gasit si daca nu ati rezolvat nimic pana acum, "indrazniti si intrebati".

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Atentie ! HGTG30N60A4 nu este echivalent cu SGW30N60. Primul suporta 45A la 65KHz (frecventa la care lucreaza invertorul 164), al doilea numai 17A . Daca puneti in invertor SGW30N60 va trebui sa montati 2 perechi de IGBT-uri . Adica sa folositi spatiul liber de pe placa si sa mai dati o gaura pe radiatorul fiecarui tranzistor. Pentru varianta cu 2 perechi de IGBT-uri , va pot oferi IKW30N60T (K30T60) , ceva mai bun decat SGW30N60 , care are 25A la 65KHz , la 14 lei/buc.

Link spre comentariu

Atentie ! HGTG30N60A4 nu este echivalent cu SGW30N60. Primul suporta 45A la 65KHz (frecventa la care lucreaza invertorul 164), al doilea numai 17A . Daca puneti in invertor SGW30N60 va trebui sa montati 2 perechi de IGBT-uri . Adica sa folositi spatiul liber de pe placa si sa mai dati o gaura pe radiatorul fiecarui tranzistor. Pentru varianta cu 2 perechi de IGBT-uri , va pot oferi IKW30N60T (K30T60) , ceva mai bun decat SGW30N60 , care are 25A la 65KHz , la 14 lei/buc.

stati linistit dom-le,ca am avut kit-uri de reparatie cu 2 x hgtg30n60a4+diode U860,exact ce se foloseste(folosea) in acest aparat....din pacate,de anul trecut broscarii au schimbat aceste tranzistoare cu IRGP4068D(toate aparatele de dupa 2010 au venit echipate cu aceste igbt-uri).si bineinteles,nu mai am kit-uri de reparatie cu hgtg30n60 ci cu irgp4068d.eu cred ca daca vreti sa va vindeti marfa,nu va mai bagati aiurea in seama(v-ati bagat si in postul meu),ci e suficient anuntul de la vanzari....abtineti-va,nu are rost sa ajungem sa ne spurcam pe-aici.
Link spre comentariu

Nu inteleg ce se intampla . Aici este vorba de "rademan" si de "colea" care solicitau ajutor pentru repararea unui invertor si nu de Cipryan 123 . Exista un monopol al vanzarilor de IGBT-uri pe Elforum de care eu nu stiu ?Nu am intervenit pe postul nimanui , nu fac nimanui concurenta neloiala . Am jignit pe cineva ? Am raspuns doar la intrebarile lor . Nu am intervenit in niciun post al lui Cipryan123 si oricine poate vedea asta accesand mesajele mele, este doar o confuzie (temporara sper) . In urma cu doua saptamani am cumparat de la Cipryan123 IGBT-uri chiar pentru un astfel de invertor (doua perechi HGTG20N60A4 cu care am inlocuit perechea de HGTG30N60A4) si nu au fost niciun fel de probleme . Intre timp , am procurat IGBT-uri care pot fi folosite la frecvente mari , la preturi evident mult mai mici si pot oferi din ele celor care solicita astfel de componenete , cum este si cazul de fata . Nu intentionez sa fac o afacere din asta pentru ca preturile sunt cu mult mai mici decat oriunde si am doar cantitati mici ( componentele sunt originale Infineon) . Astept niste scuze pentru acuzatiile total nefondate aduse mie in postul de mai sus in cazul in care domnul Cipryan123 considera ca ma poate "baga in seama" eu fiind "mic si nesemnificativ". Nu am sa continuu cu alte posturi aici dar daca nu se poate altfel , ma voi adresa mediatorilor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...Pana la urma mai are cineva nevoie de TELWIN?...

Ce ai postat la linkul indicat va fi util celor interesati de Technolgy. Probabil nu va sta mult acolo din motive de copyright, deocamdata bine ca e inca disonibil...Aci e vorba de Tecnica 164, sch a disparut din aceleasi motive, dar cine insista o poate gasi pe E......tanya.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări