Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hmm.. Amplificator sau Antena ?!

Vizitator DjTeRRo

Postări Recomandate

Un post de radio pe net este foarte greu de populat. Mai ales in ziua de azi.Zic din propria experienta, am avut `N` posturi pe net pana acum si am renuntat din cauza ca nu era ascultat nici unul din ele.Eu unu nu as da nici macar 30eur pe amplificator. Cu 1500 euro iau mama antenelor si acopar toata romania:ras:Multumesc pt raspunsuri, m-am decis sa iau antena cu amplificator.

Un post de radio pe net se adreseaza unei anumite categorii de ascultatori.Pentru a avea succes trebuie promovat prin campanii publicitare.Astea se fac atat pe net, cat si in media, dar pe bani.Pe net mai usor daca ai cunostiinte despre pagini web, blog, programare si ceva marketing.Ca sa ai un numar mare de ascultatori, trebuie sa-i atragi dupa care sa-i pastrezi, de la un anumit numar, poti ajunge sa incasezi bani din publicitate si reclame.Iar partea tehnica nu este gratis, trebuie bani pentru calculatoare, bani pentru soft licentiat, bani pentru drepturile de autor pentru muzica pe care vrei sa o difuzezi, bani pentru cheltuieli.Ca sa ai succes cu un post de radio pe net trebuie sa muncesti cel putin 8-10 ore pe zi, cel putin un an pentru a reusi sa-l faci cunoscut si sa ai ascultatori fideli.Este multa munca iar daca nu ai un scop clar pentru care faci asta, de ce sa te inhami la un lucru pe care nu poti sa-l duci la bun sfarsit?Doar pentru a pierde timpul si energia degeaba?Cat despre un post radio in banda FM, ce audienta crezi ca obtii?Speri sa bruiezi un post comercial si sa transmiti pe aceeasi frecventa in speranta ca ascultatorii o sa se bucure de muzica pe care o transmiti, in loc sa sune la protectia consumatorului?Daca pe net nu ai avut succes, ce garanteaza ca de data asta o sa obtii?Cateva consideratii despre posturile FM pe care sa le iei in considerare.Posturile comerciale de radio sunt privite ca o afacere, vand un program ( muzica , stiri) de pe urma caruia obtin beneficii.Iar o afacere este o afacere, timpul costa bani, munca si priceperea se platesc.IAR DACA SCOTI BANI CU UN LUCRU PE CARE IL CONSTRUIESC PENTRU TINE, DE CE TREBUIE SA-L REALIZEZ PE GRATIS IN LOC SA-MI FIE PLATITA MUNCA?DE CE VREI SA CASTIGI MULTI BANI, DAR NU VREI CA ALTII SA FACA ACELASI LUCRU?

Eu unu nu as da nici macar 30eur pe amplificator. Cu 1500 euro iau mama antenelor si acopar toata romania:ras:

Daca nu esti dispus sa platesti 30 euro pe un amplificator, inseamna ca detii toate cunostiintele sa-l construiesti singur. :da Daca vrei sa-l cumperi, trebuie sa platesti cunostiintele si timpul altuia pentru a contrui un amplificator pentru tine.Poate esti multumit sa lucrezi undeva pe salariul minim, insa in electronica cunostiintele si timpul se platesc mult mai bine, altfel nimeni nu misca un deget.Si ai pretentia ca cineva sa munceasca pentru tine la 3lei pe ora si in plus sa fie disponibil la orice ora pentru a remedia defectele in cazul in care se intampla ceva cu amplificatorul?Putin off-topic. Daca esti angajat undeva, imparte salariul pe care il primesti lunar la numarul de ore lucrate (media 160ore) si obtii suma de bani care o castigi pe ora.Sau mai simplu, salariul minim este de 500lei, la 160ore media, castigi cam 3lei pe ora.Daca construiesti un amplificator, valoarea lui se obtine din valoarea pieselor si munca depusa pentru constructie si in plus consumabilele (curent consumat, amortizare scule folosite).Mai trebuie sa adaugi costul cu intretinerea ( daca se defecteaza, verificari preventive,metrologice,etc)pe termen lung si atunci ai o imagine clara asupra valorii amplificatorului.Cat despre 1500 euro ca sa acoperi toata Romania , poate din graba ai omis o litera, ai nevoie de minim 1500k euro pentru asta. :bataiePS. La foamea de bani pe care o au la buget, abia asteapta sa te arda cu o amenda usturatoare pentru emisie fara licenta, dosarul penal este bonus gratis. :nebun:Si daca crezi ca nu au mijloacele tehnice sa te descopere, esti intr-o foarte mare eroare.Sa te arunci in ocean pentru o baie, intr-o zona plina de rechini, pentru asta ai nevoie de o doza mare de curaj, insa sa te arunci cu capul inainte intr-un bazin plin de phirania, vezi ca sunt multi ,insa nu faci nici cel mai mic efort sa afli ce fel de pesti sunt, asta inseamna altceva.Insa daca in continuare doresti sa faci baie in bazin, inseamna ca esti constient de riscuri si esti dispus sa platesti de pe urma faptelor tale.Poate nu vrei sa platesti 30euro pentru un amplificator, dar obligatoriu o sa platesti amenda de cateva sute de milioane lei pentru emisie fara licenta. Se merita?Daca ai citit postul asta pana la capat, poate mai ai o sansa sa eviti o greseala care o sa-ti marcheze toata viata.Chiar si la o banala angajare se cere cazier fiscal, iar daca asta este patat, sansele tale o sa fie foarte limitate.Fiecare are liberul arbitru sa hotarasca ce vrea sa faca in viata, insa trebuie sa-si asume si consecintele alegerilor facute.Ai primit un sfat, poti sa-l ignori, poti sa-l urmezi, esti responsabil de faptele tale.PS.1 cablurile din poza postata, sunt cabluri ordinare de curent, pentru frecventele radio se utilizeaza cablu coaxial, stii, coaxialul este cablul care se conecteaza la tv pentru a prinde programele, de la antena sau de la reteaua de cablu.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

5

• MiniTehnicus

1

• Spitfire

1

• yo9how

1

Top autori în acest subiect

Vizitator DjTeRRo
Un post de radio pe net se adreseaza unei anumite categorii de ascultatori.

Pentru a avea succes trebuie promovat prin campanii publicitare.

Astea se fac atat pe net, cat si in media, dar pe bani.

Pe net mai usor daca ai cunostiinte despre pagini web, blog, programare si ceva marketing.

Ca sa ai un numar mare de ascultatori, trebuie sa-i atragi dupa care sa-i pastrezi, de la un anumit numar, poti ajunge sa incasezi bani din publicitate si reclame.

Iar partea tehnica nu este gratis, trebuie bani pentru calculatoare, bani pentru soft licentiat, bani pentru drepturile de autor pentru muzica pe care vrei sa o difuzezi, bani pentru cheltuieli.

Ca sa ai succes cu un post de radio pe net trebuie sa muncesti cel putin 8-10 ore pe zi, cel putin un an pentru a reusi sa-l faci cunoscut si sa ai ascultatori fideli.

Este multa munca iar daca nu ai un scop clar pentru care faci asta, de ce sa te inhami la un lucru pe care nu poti sa-l duci la bun sfarsit?Doar pentru a pierde timpul si energia degeaba?

La partea tehnica & munca nu am de ce sa-mi fac griji, de obicei petrec mai mult de 12h/zi la calculator.

Soft licentiat? lol, cine mai cumpara ceva in ziua de azi ?

Pe net nu ai nevoie de drepturi de autor. Nu exista nici o lege care sa interzica emisia radio-urilor pe internet.

Despre banda internetului nu este problema, detin o conexiune cu banda larga in internet si folosesc mai multe calculatoare ca servere.

Cat despre un post radio in banda FM, ce audienta crezi ca obtii?

Speri sa bruiezi un post comercial si sa transmiti pe aceeasi frecventa in speranta ca ascultatorii o sa se bucure de muzica pe care o transmiti, in loc sa sune la protectia consumatorului?

Daca pe net nu ai avut succes, ce garanteaza ca de data asta o sa obtii?

Cateva consideratii despre posturile FM pe care sa le iei in considerare.

Posturile comerciale de radio sunt privite ca o afacere, vand un program ( muzica , stiri) de pe urma caruia obtin beneficii.

Iar o afacere este o afacere, timpul costa bani, munca si priceperea se platesc.

IAR DACA SCOTI BANI CU UN LUCRU PE CARE IL CONSTRUIESC PENTRU TINE, DE CE TREBUIE SA-L REALIZEZ PE GRATIS IN LOC SA-MI FIE PLATITA MUNCA?

DE CE VREI SA CASTIGI MULTI BANI, DAR NU VREI CA ALTII SA FACA ACELASI LUCRU?

Chiar nu vreau sa bruiez nimic, vreau sa folosesc o frecventa libera.

Fiind in FM, sunt sute de radio-uri/secunda. Deci este imposibil sa nu fie ascultat !

Nu vreau sa scot nici un profit de pe urma radio-ului ! O fac ' just4fun '.

Daca nu esti dispus sa platesti 30 euro pe un amplificator, inseamna ca detii toate cunostiintele sa-l construiesti singur. :da

Daca vrei sa-l cumperi, trebuie sa platesti cunostiintele si timpul altuia pentru a contrui un amplificator pentru tine.

Poate esti multumit sa lucrezi undeva pe salariul minim, insa in electronica cunostiintele si timpul se platesc mult mai bine, altfel nimeni nu misca un deget.

Si ai pretentia ca cineva sa munceasca pentru tine la 3lei pe ora si in plus sa fie disponibil la orice ora pentru a remedia defectele in cazul in care se intampla ceva cu amplificatorul?

Hai sa fim seriosi, nimeni nu ar da 1500 euro pe un amplificator.

Putin off-topic. Daca esti angajat undeva, imparte salariul pe care il primesti lunar la numarul de ore lucrate (media 160ore) si obtii suma de bani care o castigi pe ora.

Sau mai simplu, salariul minim este de 500lei, la 160ore media, castigi cam 3lei pe ora.

Daca construiesti un amplificator, valoarea lui se obtine din valoarea pieselor si munca depusa pentru constructie si in plus consumabilele (curent consumat, amortizare scule folosite).

Mai trebuie sa adaugi costul cu intretinerea ( daca se defecteaza, verificari preventive,metrologice,etc)pe termen lung si atunci ai o imagine clara asupra valorii amplificatorului.

Cat despre 1500 euro ca sa acoperi toata Romania , poate din graba ai omis o litera, ai nevoie de minim 1500k euro pentru asta. :bataie

Valoarea pieselor nu ma intereseaza. Asta imi pot permite.

Nici intretinerea nu ma intereseaza. O antena de genul celei precizate mai sus, si pozitionata a cate una in fiecare oras important din Romania mi-ar aduce o audienta mai mare, si as iesii mai ieftin si in avantaj,decat sa dau bani aiurea si sa nu acopar nici Bucurestiul.

PS. La foamea de bani pe care o au la buget, abia asteapta sa te arda cu o amenda usturatoare pentru emisie fara licenta, dosarul penal este bonus gratis. :nebun:

Emisia in FM cu un modulator AUTO este perfect legala,chiar daca emitatorul are 90 mW, atata timp cat nu face cineva reclamatie, si nu bruiez pe nimeni. M-am interesat de asta.

Si daca crezi ca nu au mijloacele tehnice sa te descopere, esti intr-o foarte mare eroare.

Nu am spus niciodata asta.

Sa te arunci in ocean pentru o baie, intr-o zona plina de rechini, pentru asta ai nevoie de o doza mare de curaj, insa sa te arunci cu capul inainte intr-un bazin plin de phirania, vezi ca sunt multi ,insa nu faci nici cel mai mic efort sa afli ce fel de pesti sunt, asta inseamna altceva.

Insa daca in continuare doresti sa faci baie in bazin, inseamna ca esti constient de riscuri si esti dispus sa platesti de pe urma faptelor tale.

Poate nu vrei sa platesti 30euro pentru un amplificator, dar obligatoriu o sa platesti amenda de cateva sute de milioane lei pentru emisie fara licenta. Se merita?

Categoric nu se merita. Dar daca ai fi citit topicul celalalt, ai fi stiut ca am de gand sa cumpar licenta.

Daca ai citit postul asta pana la capat, poate mai ai o sansa sa eviti o greseala care o sa-ti marcheze toata viata.Chiar si la o banala angajare se cere cazier fiscal, iar daca asta este patat, sansele tale o sa fie foarte limitate.

Fiecare are liberul arbitru sa hotarasca ce vrea sa faca in viata, insa trebuie sa-si asume si consecintele alegerilor facute.Ai primit un sfat, poti sa-l ignori, poti sa-l urmezi, esti responsabil de faptele tale.

Adevarat. Multumesc pentru sfat, si da, sunt responsabil pt faptele mele. Insa prefer sa risc cel putin pana cumpar licenta.

PS.1 cablurile din poza postata, sunt cabluri ordinare de curent, pentru frecventele radio se utilizeaza cablu coaxial, stii, coaxialul este cablul care se conecteaza la tv pentru a prinde programele, de la antena sau de la reteaua de cablu.

Defapt nu sunt cabluri de curent, sunt cabluri pt. boxe.

Stiu ce este cablul coaxial,doar ca nu am cautat ce trebuia.

Link spre comentariu

E un post liber de DJ Zale, rezident in Rahova PNT.Amplificatorul de antena e una, antena cu amplificator pentru un radio de casa e altceva. Pune mai bine mana si vezi cum e cu adaptarea, impedantele samd. Deseneaza pe hartie spectul ocupat, vezi cum e cu efectul de captura in FM, emitatoare din jurul Bucurestiului, samd. Filtre , armonici, etc. Nu in ultimul rand stabilitate, siguranta in exploatrea, samd.Te poti distra cat vrei pe sarcin artificaila neradianta. Altfel, ajungi la situatia din prima propozitie.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări