Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Cum pot sa maresc semnalul ce iese din modulatorul FM ? Am incercat varianta simpla, cu, cablu si cele 2 antene, fara succes insa. P.S: Modulatorul este alimentat la USB. Dupa cateva sarci-uri pe goagal, am aflat ca am nevoie de un amplificator de semnal FM sau antena cu amplificator + alimentare proprie. Imi puteti recomanda ceva ? Pretul sa nu fie peste 70 de ron, pt ca nu prea merita .. De 2 saptamani doar asta incerc sa fac: Sa maresc puterea semnalului ... Sper ca ati inteles ceva din topic. Nu le am cu explicatiile Am: doua: si muuuuuuult cablu ... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Pentru ce-ti trebuie asta? Ca intre modulator si radio, de regula nu ai mai mult de 1m. Doar daca montezi modulatorul in locomotiva, iar receptorul in ultimul vagon al trenului care circula in sensul opus. Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Pai nu vreau sa-l folosesc in scopul pt care a fost facut, il voi folosii ca pe un emitator normal Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 .... Pretul sa nu fie peste 70 de ron, pt ca nu prea merita ...Un 2N3375 e 30 lei. Cu un 2N3375 scoti max. 7...8W, asta daca ai aparatura de masura in frecventele alea. Deci cu 70 lei... nu prea merge, mai ales ca iti trebuie si un preamplificator de la cei 7....8mW pe care-i scoate modulatorul (cam atat scoate, ca sa se poata incadra in normele legale). Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 .... Pretul sa nu fie peste 70 de ron, pt ca nu prea merita ...Un 2N3375 e 30 lei. Cu un 2N3375 scoti max. 7...8W, asta daca ai aparatura de masura in frecventele alea. Deci cu 70 lei... nu prea merge, mai ales ca iti trebuie si un preamplificator de la cei 7....8mW pe care-i scoate modulatorul (cam atat scoate, ca sa se poata incadra in normele legale).Da-mi un link de unde pot achizitiona amplificatorul, apoi dupa ce mai strang ceva bani o sa iau ce mai este necesar.Ti-am lasat mai devreme un P.M cu adresa mea de mail & ID-ul de yahoo, ca sa discutam. Link spre comentariu
yo9how Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Un 2N3375 e 30 lei. Cu un 2N3375 scoti max. 7...8W, asta daca ai aparatura de masura in frecventele alea. Deci cu 70 lei... nu prea merge, mai ales ca iti trebuie si un preamplificator de la cei 7....8mW pe care-i scoate modulatorul (cam atat scoate, ca sa se poata incadra in normele legale). Da-mi un link de unde pot achizitiona amplificatorul, apoi dupa ce mai strang ceva bani o sa iau ce mai este necesar. Ti-am lasat mai devreme un P.M cu adresa mea de mail & ID-ul de yahoo, ca sa discutam. Ori eu sunt mai greu de cap, ori.... aici spui ca strangi bani sa cumperi amplificatorul, iar pe topicul celalalt " nu conteaza cat este amenda, ma descurc...", iar cand yo9hrb a cerut 3000 lei, iar pauza... Yo9hrb ar trebui sa blochezi topicurile de genul asta, s-a mai intamplat si stii ca tot acolo se va ajunge... Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Amenda este cu totul altceva.Pentru prostii de genul modulatorului, buzunarul imi permite doar atat. Pana la urma e criza.Am cautat Amplificator RF prin magazine online,insa n-am gasit nimic. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Nici nu vei gasi ceea ce vrei tu. In magazinele online vei gasi amplificatoare numai pentru benzile in care iti este permis sa lucrezi (benzile de radioamatori si banda de 27MHz - de fapt pe amplificatoarele pentru banda asta scrie ca nu ai voie sa le folosesti in CB, ele sunt pentru 26-32MHz, unde intra si banda de 28MHz, perfect legala pentru amplif). Crezi ca Radio Zu isi cumpara amplificator de antena din magazinele online? Nope, alea-s dedicate, se fac pe comanda.P.S. 2N3375 este un tranzistor cu care se poate construi un etaj final de care-ti trebuie tie. Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 M-ai bagat in ceata de tot Uite: Iti dau dublu daca imi poti face rost unu' ... :cry: Sunt disperat de emisia in FM.. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Vad ca nu intelegi. In banda 88-108 MHz nu exista amplificatoare la magazin, deoarece acolo emit numai posturile de radiodifuziune (adica alea cu licenta), fiecare pe frecventa care i-a fost alocata. Asa ca nimeni nu va produce in serie amplificatoare pe 102,2 MHz (de exemplu), deoarece Radio Romania Actualitati are deja amplificator final. Singura sansa este sa gasesti pe cineva sa manufactureze acest montaj. La mine, tariful orar este de 60 euro/ora, indiferent daca in ora aia proiectez nave sau sap santuri. Pentru un asemenea amplificator, fara sa mai pun la socoteala documentarea, estimez vreo 8 ore. Piesele le dau eu gratis. Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Vad ca nu intelegi. In banda 88-108 MHz nu exista amplificatoare la magazin, deoarece acolo emit numai posturile de radiodifuziune (adica alea cu licenta), fiecare pe frecventa care i-a fost alocata. Asa ca nimeni nu va produce in serie amplificatoare pe 102,2 MHz (de exemplu), deoarece Radio Romania Actualitati are deja amplificator final. Singura sansa este sa gasesti pe cineva sa manufactureze acest montaj. La mine, tariful orar este de 60 euro/ora, indiferent daca in ora aia proiectez nave sau sap santuri. Pentru un asemenea amplificator, fara sa mai pun la socoteala documentarea, estimez vreo 8 ore. Piesele le dau eu gratis.Am inteles faza cu magazinele.Las-o balta, nimeni n-o sa scoata 480e pt un amplificator amarat de 4-5~10w. Mai bine cumpar un emitator calumea + antena cu alimentare proprie si acopar tot bucurestiul.Poti inchide/sterge ambele topicuri.bft ! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Antena cu alimentare proprie? Ce-i aia? De curiozitate, nu ca m-as pricepe. Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Gen antene de'alea care primesc semnal de la satelit. Ma refer la TV acum. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Las-o balta, nimeni n-o sa scoata 480e pt un amplificator amarat de 4-5~10w. Cu scuze anticipate, nu doresc sa va irit, dar la 10W, in banda FM, fara licenta de emisie, o sa "scoateti" din buzunar minim 1500 euro...plus plimbari(multe) la Tribunal...nu va doresc asa ceva.Poate v-ar interesa un post de radio pe net, e fara riscuri. Link spre comentariu
Vizitator DjTeRRo Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Las-o balta, nimeni n-o sa scoata 480e pt un amplificator amarat de 4-5~10w. Cu scuze anticipate, nu doresc sa va irit, dar la 10W, in banda FM, fara licenta de emisie, o sa "scoateti" din buzunar minim 1500 euro...plus plimbari(multe) la Tribunal...nu va doresc asa ceva.Poate v-ar interesa un post de radio pe net, e fara riscuri.Un post de radio pe net este foarte greu de populat. Mai ales in ziua de azi.Zic din propria experienta, am avut `N` posturi pe net pana acum si am renuntat din cauza ca nu era ascultat nici unul din ele.Eu unu nu as da nici macar 30eur pe amplificator. Cu 1500 euro iau mama antenelor si acopar toata romania Multumesc pt raspunsuri, m-am decis sa iau antena cu amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate