Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema technics su-v60

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

E normal să frigă R435, schimb-o cu una de 2W, e normal să frigă şi Q401,402,405,406... chiar şi 411,412,413,414. Îi poţi schimba cu MJE340/350. Pe placă ai TP1.2 verifici acolo dacă sînt în regulă amplifurile mici, de regulă se duc Q415,416,417,418 şi mai rar IC401. Dacă o fi însă vorba de porcăria de IC501, ai încurcat-o.

Link spre comentariu

Toate amplifurile de genul ăsta de la Technics (aşa-numitele amplifuri în clasă AA) sînt dificil de reparat, de aia sînt evitate. În mod normal te aştepţi să se ardă integratul final (current amplifier, sau current drive), dar de cele mai multe ori se strică ampliful mic (voltage amplifier) din cauza subdimensionării pieselor şi a temperaturii exagerate a unora dintre ele.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

ic 401 poate? 501 nu vad.ala se incinge la mine si q 701,q702,r704,r419,r420

"io" (eu) cred ca a sucombat integratul SV din cauza nepotrivelii impedantei de iesire,prea mica!stiti cum este,intii se defecteaza integratul si apoi intra si protectia in lucru :ras: mult spor si succes la reparat
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cu schema descarcata de pe net in fata(cautati su v55,65-e identica la final) verificati tensiunile la partea de semnal mic -AN 7062 si piesele aferente;diferente peste 10% semnifica defect .2.Refaceti cu atentie lipiturile partii de putere mica-tranzistoarele de pe radiatorul mic - si ale partii de putere SVI4004.3.Daca aveti noroc si SVI-ul a scapat ,amplificatorul merge,se poate fixa suplimentar pe radiatorul tranzistorilor unul recuperat de exemplu de la o sursa AT,ATX.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări