Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor sinusoidal --> dreptunghiular cu LM324N.

mircang9

Postări Recomandate

Salutare,am nevoie de un convertor din semnal sinusoidal modulat FSK cu frecvente variabile intre 2310 Hz si 2370 Hz. Are amplitudinea de 2 V varf la varf. Ma gandesc sa-l punla intrarea neinversoare in LM324. La intrarea inversoare o tensiune de pragreglabila sau chiar direct legat la masa. Alimentat la 5V si la iesire sa obtin semnaluldreptunghiular cu variatii intre 0V si maxim +5 V. Am vazut ca LM324 proceseazasemnale intre 1 si 20 KHz. Deci la iesire din LM324 voi avea un semnal dreptunghiularmodulat FSK mai exact frecventele intre [2290 - 2325] Hz pentru "0" logic si intre[ 2370 - 2410 ] Hz pentru "1" logic. Frecventa centrala este Fc = 2340. Va functionaasa acest montaj ? Vreau pareri, va rog mult ! :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircang9

3

Vizitator minDark

Daca vrei doar un convertor din sinus in semnal treapta, atunci ideea ta cu A.O comparator e buna, dar daca vrei sa demodulezi semnalul fsk, atunci iti trebuie un circuit pt. controlul fazei (o bucla pll, sau ceva asemanator). Pt. demodulare fsk sunt circuite specializate gen CR2211 sau 2025.

Link spre comentariu

E TARE CIRCUITUL. M-am uitat la 2211 si vreau sa-mi cumpar unul sa ma joc cu el.Eu vreau sa fac demodulator FSK cu deviatie de frecventa de 30 Hz. Adicafrecventa centrala Fc si pentru "0" logic frecvente cuprinse intre [Fc-5Hz, Fc-30Hz] si pentru "1" logic frecventele cuprinse intre[Fc+5Hz, Fc+30Hz] cu frecventele ( canalele ) Fc cuprinse in banda vocala adica [300 Hz, 3400 Hz]. Cred ca XR-2211 este mult mai bun decat CD4046 si decat LM331. Nu-i asa ?Unde as gasi circuitul asta si cam la ce pret ? Il voi folosi ca demodulator pentru semnale FSK ce vinpe cablu telefonic si care are o impedanta de 600 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări