Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor sinusoidal --> dreptunghiular cu LM324N.

mircang9

Postări Recomandate

Salutare,am nevoie de un convertor din semnal sinusoidal modulat FSK cu frecvente variabile intre 2310 Hz si 2370 Hz. Are amplitudinea de 2 V varf la varf. Ma gandesc sa-l pun la intrarea neinversoare in LM324. La intrarea inversoare o tensiune de prag reglabila sau chiar direct legat la masa. Alimentat la 5V si la iesire sa obtin semnalul dreptunghiular cu variatii intre 0V si maxim +5 V. Am vazut ca LM324 proceseaza semnale intre 1 si 20 KHz. Deci la iesire din LM324 voi avea un semnal dreptunghiularmodulat FSK mai exact frecventele intre [2290 - 2325] Hz pentru "0" logic si intre [ 2370 - 2410 ] Hz pentru "1" logic. Frecventa centrala este Fc = 2340. Va functiona asa acest montaj ? Vreau pareri, va rog mult ! :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircang9

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acest semnal dreptunghiular modulat FSK vreau sa-l leg la un pin de intrare al unui microcontroller PIC16F887 care masoara/compara perioadele pentru frecventele de 0/1 logic si care astfel demoduleaza semnalul FSK si scoate pe un alt pin de iesire semnalul digital reconstituit. Semnalul digital are o rata de 50 bps ( 20 msdurata unui bit ). Semnalul FSK este generat de un emitator care foloseste un oscilator comandat in tensiune VCO ( cu tranzistoare si bobina de ferita ). Tensiunea care comanda VCO este chiar semnalul digital de 50 bps. La iesire din emitator sau VCO sunt generate frecvente: - frecventele intre 2290 Hz - 2325 Hz pentru "0" logic. - frecventele intre 2370 Hz - 2410 Hz pentru "1" logic. Frecventa centrala este Fc = 2340 Hz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări