Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator bicicleta fara frictiune.(help)

th3-razor

Postări Recomandate

Salut am tot vazut pe net o chestie foarte simpla

cum ca se poate face un generator pe o cutie de film foto.Problema este ca nu am idee cate spire sa dau pe ea.Cum pot face sa alimentez de ex 4 leduri nu 1 ?Si nu vreau sa am rezistente dar nici sa ard ledurile cand merg cu 30 km/h.Si de unde pot face rost de sarma.????A si inca ceva pot folosi ca magneti cei de neodimium dintr-un hdd?Am foarte multa lita acasa de la un tv.Nu stiu ce diametru are ca nu am subler.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

13

• cristian_draghiescu

6

• rasputin

4

• th3-razor

2

salut asi vrea sa stiu daca bicicleta ta are frana ,fatza spate, pe disc ca la masini ? daca da tziar trebui inca un disc la fel care sal pui pe celalalt capat al axului prins cumva acolo iar pe el sa pui 8 sau 12 jumatatzi de magnetzi de hhd (magnetzii de hhd au 2 poli pe aceeasi parte ei trebuiesc taiatzi perfect in 2 ) iar in vecinatatea acestuia ar trebui sa mai ai un disc metalic (prins de furca el este fix)pe care sa prinzi bobinele , uitete aici: viewtopic.php?f=74&t=63542 si vezi cam cum se face o eoliana ,e cam acelasi principiu , cu un astfel de generator vei putea sa alimentezi chiar si 20 de leduri diametrul discurilor nu depaseste 125 mm. spor la treaba

Link spre comentariu

atentzie totusi la prinderea magnetilor pe spitze ,nu de alta da sa nui culegi de pe jos ,fortza centrifuga e mai mare cu cat raza e mai mare :101 , ideea e buna numai ca nu cred ca unul sau 2 magnetzi pe toata roata vor fi suficientzi , cred ca iti vor trebui pe tote spitzele magnetzi .spor la treaba :dans:

Link spre comentariu

deja ne complicăm, centripeta e forţa care menţine corpul pe traiectoria circulară.e vorba de forţa centrifuga pentru ca la asta se referă Fcfi = - Fcp = - m * acpm = masa, acp = acceleratia centripetă,Fcfi = m*(w^2)*rm = masa, w = viteza unghiulară (w^2 = viteza unghiulară la pătrat), r = raza rotaţiei, T=perioada, pi=3,14w = 2*pi/Tdacă greşesc scuze, îmi mai amintesc ceva de prin '81, parcă de la fizică.

Link spre comentariu

CENTRIFUGA tyc

utatziva oleaca pe aici : http://cscience.3x.ro/tabel_1.htm

(alte citate scoase de pe net referitor la fortze mai jos, imi pare rau da nu mai am cartzile din clasa a9-a am ceva ani de cand am terminat liceul ):

1) Miscarea de rotatie

(forta centrifuga), Forta centrifuga Fc rezultata in urma miscarii de rotatie cu viteza unghiulara w produce dezechilibrul rotorului si se calculeaza cu formula Fc = M x e x w x w unde M este masa rotorului.

2)Forta centrifuga Fcf exista doar in SRN (Sistem de Referinta Neinertial) si impreuna cu Fcp ofera echilibru punctului material Fcf=-Fcp

si=N

am o itrebare pentru tozi ,mai putzin pt. domnul Cristian ,caruia ii plac contradictziile : forta centrifuga este direct proportzionala cu raza ,sau invers proportzionala cu raza ?

rog seriozitate si fara glume .

Link spre comentariu

Magneţii ăia nu vor zbura de pe spiţe. Mie nu mi s-a deplasat senzorul de la vitezometru nici la 85km/h.

senzorul de la vitezometru nu e prins cu un surub pe partea opusa spitzei ? sau e prins magnetic?am avut bicicleta da ceva mai demult cand iinca nu se inventasera vitezometrele de genul (sau nu erau la noi in romanika ).
Link spre comentariu

La o turatie data(sa nu avem deltaV),ce se modifica e raza:luam 3 cazuri1)magnetul e plasat la distanta de 10cm fata de centrul rotii,distanta denumita d;2)magnetul e la 2d fata de centru;3)magnetul e la 3d fata de centru.Unde este viteza magnetului mai mare?Si cu cat e viteza mai mare,cu atat forta mai mare.Alt exemplu:legi o piatra cu sfoara si incepi sa o invarti tinand-o de sfoara;cum e mai greu de invartit,cu sfoara scurta sau lunga?Fortele magnetice,in cazul de fata,se pot neglija.Treaba cu forta centrifuga e o intrebare capcana?sau e o problema de perpetuuum mobile,dar inca e nepublicata?

Link spre comentariu

Eu cred ca e destul de clar; e direct proportionala cu R iar acel semn inseamna ca e opusa centripetei (nu ca s-ar micsora cu R!). Se specifica f. clar ca sensul este dinspre centru in exterior de-lungul razei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări