Vizitator valentin35 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Va salut. Am sapat o fantina la vreo 45 m de casa si vreau sa aduc apa in casa. Ce ziceti daca sap santul la 65 cm este bine sau trebuie sapat mai jos. Ca teava folosesc PE de 32 mm. Multumesc si numai bine. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Adincimea de inghet, STAS, in Buzau este 90 cm, cu zone spre NV spre 110 cm. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 daca pamantul e bine compactat peste teava si nu e supus unei umiditatzi abundente ( ma refer la scurgeri de burlane etc..) se poate ingropa fara probleme la 65cm , eu am avut un furtun phd la circa 45 50 cm si din cauza unei scurgeri a unui burlan peste respectiva teava chiar daca era ingropata la 50 cm a inghetzat cu totul , dar pe timp uscat chiar si la minus 32 grade nu au fost probleme , precizez ca la aceeasi temperatura de minus32 alta aductiune cu apa doar la 20 cm (la o pana de harletz nu mai mult) si putzina zapada cam 5cm totul a functzionat fara probleme , ideea e sa nu fie prea umed pamantul din jurul tzevii , ai putea totusi sa izolezi cu un burete special pt furtune in zonele cu umiditate mare .spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator valentin35 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Va multumesc de sfaturi. Trec pritro zona mlastinoasa si ma cam napadeste apa din pereti. Nu prea stiu cum sa procedez. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 pune peste tubul de apa un strat izolator de burete din ala de instalatzii. banuiesc ca stii de care , incearca sa feresti teava de apa din sol . ca asta de mai jos Link spre comentariu
Purple Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Pentru ca apa sa nu treaca din fundatie in pereti e obligatorie folosirea unei izolatii din carton asfaltat. Soclul(adica fundatia care iese din pamant pana sub perete) se tencuieste SEPARAT fata de perete, adica tencuiala de la soclu sa nu fie intr-una cu cea de la perete. La nivelul izolatiei se face intreruperea tencuielii pentru ca apa sa nu mai poata urca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum