Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tutorial - introducere in prog uC Atmel (03.06.2012)

ole

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

15

• spinach

4

• Badman

2

• diablero

2

Top autori în acest subiect

Vizitator florin112

Daca ai de gand sa continui acest tutorial , te rog sa adaugi si ceva despre fuse biti.Asta este lucrul care ma sperie cel mai mult la programarea Atmel-urilor.MS.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator Dan-

Salut!

Foarte interesant tutorialul. Mie mi se pare ca ai explicat foarte bine subiectele abordate. Cu toate ca inca mai am o intrebare: De unde pot cumpara microcontroller? Dar programator? De preferat sa fie un magazin romanesc, sa livreze in Galati (sau sa fie din Galati) si sa aibe microcontrollere Atmel. (desigur, sa fie preturi rezonabile) *Imi puteti trimite un mesaj privat sa nu se considere reclama.

Si o alta rugaminte, care tine mai mult de electronica: Ai putea explica rolul practic al componentelor mai des intalnite in circuite? Am facut la scoala cate ceva despre fiecar (condensatori, tranzistori, diode, etc.), dar am ramas la notiunile teoretice. O analogie sau o explicatie "babeasca" ar prinde cel mai bine.

Multumesc!

Link spre comentariu

Daca ai de gand sa continui acest tutorial , te rog sa adaugi si ceva despre fuse biti.Asta este lucrul care ma sperie cel mai mult la programarea Atmel-urilor.MS.

Toata lumea, la inceputuri a avut aceeasi senzatie, hi. Pina la urma lucrurile se lamuresc. Exista un site care poate folosi drept referinta http://www.engbedded.com/fusecalcIn rest, discutiile de pe forum lamuresc multe lucruri.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Pun o intrebare , pentru zona de 8 biti : 

a.-am citit pe undeva ca utilizind varianta avrstudio 4.13 sp2 cu winavr 2006 , la compilare , rezulta un executabil mai mic decit daca folosim varianta 4.18 sp3 si winavr 2010 . este adevarat ?

b. presupunind ca folosim doar 8 biti , ce este mai recomandabil sa folosim : winavr sau avr-toolchain ? este vreo diferanta ? 

c.daca folosim varianta 4.13 , ce varianta ar fi recomandabila : winavr sau avr-toolchain ? se poate folosi avr-toolchain ?

Link spre comentariu

Daca-l intrebi pe gogu de winavr compiler si avr-toolchain o sa-ti zica ca-s bazate pe gcc ambele. 

Asa ca-s cam acelasi lucru.

Link spre comentariu

Pun o intrebare , pentru zona de 8 biti : 

a.-am citit pe undeva ca utilizind varianta avrstudio 4.13 sp2 cu winavr 2006 , la compilare , rezulta un executabil mai mic decit daca folosim varianta 4.18 sp3 si winavr 2010 . este adevarat ?

b. presupunind ca folosim doar 8 biti , ce este mai recomandabil sa folosim : winavr sau avr-toolchain ? este vreo diferanta ? 

c.daca folosim varianta 4.13 , ce varianta ar fi recomandabila : winavr sau avr-toolchain ? se poate folosi avr-toolchain ?

Avr Studio sau WinAvr sunt doar IDE. Cel mai important este  compilatorul . Acest compilator transcrie codul sursa in mnemonice care vor fi executate de unitatea de proces a uC-ului  .

Acum ca un executabil este mai mare sau mai mic este important , intr-adevar . Dar si mai important este sa cunoastem ce anume informatii vrem sa fie lasate in executabil (informatii debug,RTOS,tot felul de alte optimizari)  .

Daca vrem ca executabilul sa fie mai mic, nu inseamna neaparat ca va fi si mai rapid . Pt a fi mai rapid executabilul trebuie sa contina informatii de optimizare. Asta inseamna ca executabilul va fi de dimensiune mai mare .

Acum vis-a-vis de cei 8 biti, trebuie sa ne gandim numai la reprezentarea numerica  . Acesti biti nu au vreo legatura cu aceste interfete de dezvoltare (IDE) pt ca reprezinta o proprietate care caracterizeaza capabilitatea unitatii de proces (ALU) .

Editat de gg101
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări