DarkAngel_Bv Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Ceva pentru limbajul Basic? (BascomAVR)? Am reusit sa folosesc PWM-urile OC1a si OC1b, dar OC2 nu stiu cum sa il folosesc Link spre comentariu
Vizitator florin112 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Daca ai de gand sa continui acest tutorial , te rog sa adaugi si ceva despre fuse biti.Asta este lucrul care ma sperie cel mai mult la programarea Atmel-urilor.MS. Link spre comentariu
Vizitator Dan- Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Salut! Foarte interesant tutorialul. Mie mi se pare ca ai explicat foarte bine subiectele abordate. Cu toate ca inca mai am o intrebare: De unde pot cumpara microcontroller? Dar programator? De preferat sa fie un magazin romanesc, sa livreze in Galati (sau sa fie din Galati) si sa aibe microcontrollere Atmel. (desigur, sa fie preturi rezonabile) *Imi puteti trimite un mesaj privat sa nu se considere reclama. Si o alta rugaminte, care tine mai mult de electronica: Ai putea explica rolul practic al componentelor mai des intalnite in circuite? Am facut la scoala cate ceva despre fiecar (condensatori, tranzistori, diode, etc.), dar am ramas la notiunile teoretice. O analogie sau o explicatie "babeasca" ar prinde cel mai bine. Multumesc! Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Daca ai de gand sa continui acest tutorial , te rog sa adaugi si ceva despre fuse biti.Asta este lucrul care ma sperie cel mai mult la programarea Atmel-urilor.MS.Toata lumea, la inceputuri a avut aceeasi senzatie, hi. Pina la urma lucrurile se lamuresc. Exista un site care poate folosi drept referinta http://www.engbedded.com/fusecalcIn rest, discutiile de pe forum lamuresc multe lucruri. Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Salut! Mai are cineva probleme cu accesarea tutorialului sau e ceva de la mine? Nu reusesc in nici un chip sa dau de el... Link spre comentariu
ole Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 Salut! Mai are cineva probleme cu accesarea tutorialului sau e ceva de la mine? Nu reusesc in nici un chip sa dau de el... Este link catre tutorial chiar la sfarsitul primului post: tutorial. Link spre comentariu
Big Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 nici eu nu reusesc sa ajung la el :( Link spre comentariu
ole Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 Il atasez pe forum, din nou, dar s-ar putea sa dispara... Link spre comentariu
Vizitator FocusSAN Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Ok. Super! Asa da Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Salut. As vrea sa realizez schema din tutorial folosind un ATMega16. Trebuie sa ii mai aduc modificari? Nu este nevoie si de cuart? Multumesc Link spre comentariu
spinach Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Pun o intrebare , pentru zona de 8 biti : a.-am citit pe undeva ca utilizind varianta avrstudio 4.13 sp2 cu winavr 2006 , la compilare , rezulta un executabil mai mic decit daca folosim varianta 4.18 sp3 si winavr 2010 . este adevarat ? b. presupunind ca folosim doar 8 biti , ce este mai recomandabil sa folosim : winavr sau avr-toolchain ? este vreo diferanta ? c.daca folosim varianta 4.13 , ce varianta ar fi recomandabila : winavr sau avr-toolchain ? se poate folosi avr-toolchain ? Link spre comentariu
spinach Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Nimeni nu isi da cu parerea ? Sau poate am gresit locul unde am scris. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Daca-l intrebi pe gogu de winavr compiler si avr-toolchain o sa-ti zica ca-s bazate pe gcc ambele. Asa ca-s cam acelasi lucru. Link spre comentariu
gg101 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 (editat) Pun o intrebare , pentru zona de 8 biti : a.-am citit pe undeva ca utilizind varianta avrstudio 4.13 sp2 cu winavr 2006 , la compilare , rezulta un executabil mai mic decit daca folosim varianta 4.18 sp3 si winavr 2010 . este adevarat ? b. presupunind ca folosim doar 8 biti , ce este mai recomandabil sa folosim : winavr sau avr-toolchain ? este vreo diferanta ? c.daca folosim varianta 4.13 , ce varianta ar fi recomandabila : winavr sau avr-toolchain ? se poate folosi avr-toolchain ? Avr Studio sau WinAvr sunt doar IDE. Cel mai important este compilatorul . Acest compilator transcrie codul sursa in mnemonice care vor fi executate de unitatea de proces a uC-ului . Acum ca un executabil este mai mare sau mai mic este important , intr-adevar . Dar si mai important este sa cunoastem ce anume informatii vrem sa fie lasate in executabil (informatii debug,RTOS,tot felul de alte optimizari) . Daca vrem ca executabilul sa fie mai mic, nu inseamna neaparat ca va fi si mai rapid . Pt a fi mai rapid executabilul trebuie sa contina informatii de optimizare. Asta inseamna ca executabilul va fi de dimensiune mai mare . Acum vis-a-vis de cei 8 biti, trebuie sa ne gandim numai la reprezentarea numerica . Acesti biti nu au vreo legatura cu aceste interfete de dezvoltare (IDE) pt ca reprezinta o proprietate care caracterizeaza capabilitatea unitatii de proces (ALU) . Editat Mai 14, 2014 de gg101 Link spre comentariu
spinach Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Da , dar nu m-am lamurit daca 4.13 sau 4.18. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum