Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda P1ooo

Postări Recomandate

Salutam ,Am montat o alarma pe masina si legatura cu luminile am fact-o cu 2 diode P1000 . Diodele sint prezentate ca fiind de 10A ; fiecare dioda alimenteaza 2 becuri de 12V/21W si unul de 12V/4w , adica un total de 46W . Ambele diode se alimenteaza din o siguranta de 10A tip auto. Becurile au un regim fe functionare pilpiitor , cam 2s/2s . Spre uimirea mea , diodele [ambele] se incalzesc si ele in mod pilpiitor , chiar acum cind afara sint 6-8 grade . Este evident ca daca le las asa , probabil cind se va face cald se vor arde . In mod uzual , se recomanda diode de 6A . Este ceva ce nu inteleg .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

4

• nostrom

2

• Spitfire

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Poate o fi normal pentru dioda , dar sa o las unde este inseamna ca sa accept ca oricind poate lua foc masina cind se declanseaza . Pai daca puneam diode de 6A ce se intimpla ? Mie nu mi se pare normal sa se incalzesca asa ; normal ar fi daca ar livra 10a la 25 grade , mai ales ca lucreaza in curent continu.

Link spre comentariu

E f buna dioda. In regimul respectiv trebuie sa disipe cam 3W, ceea ce nu e putin la tipul de capsula, dar nici f mult. Ca sa le usurezi "sarcina" monteaza-le pe un cablaj lasand terminalele cat mai scurte, iar suprafata de Cu pe care le lipesti sa fie cat mai mare functie de spatiul de care dispui pentru ele.Daca ai apreciat temperatura doar cu degetul nu-ti face griji ca la 60*C ai impresia ca te frig, iar pentru jonctiuni o temperatura de pana la 100*C nu inseamna prea mult (oricum timpul de functionare al alarmei cand e declansat senzorul de soc e de aprox. 1min si nu se-ncalzesc prea tare diodele, chiar si vara).

Link spre comentariu

Am o obserie privind nivelul necesar de PSI la o masina ; ideia este urmatoarea: daca se defecteaza un senzor [adica ramine permanent inchis], alarma incepe sa se manifeste si o continua pina cind fie senzorul defect dispare , fie se descarca acumulatorul , fie vine un vecin si da cu un ciocan in masina . Sa pui sub bord ceva ce se incalzeste la 60 gr cind afara este 6 grade , inseamna in mod sigur ca la vara , la 40 grade , in mod sigur o sa se puste diodele . Chiar daca nu ia foc ceva , nu este prea placut sa vezi ca iese un firicel de fum de sub bord.Daca dioda este de 10A , mai ales ca nu are proiectare de radiator , trebuia sa suporte 10A la 25 gr . Ce mai , treaba nu este corecta .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări