adicontakt Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 aia de la adelaida in interior are doar un banal variator de tensiune ca cel de la becuri Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Am inteles, am citit si celalalt topic kilometric de 6x de pagini.Pana la urma poate cineva sa puna o arhiva care sa contina schema electrica, cablajul si piesele pentru statia pe care a-ti implementat-o voi?Din ce am inteles nu exista un cod sursa C doar hexul???Pot sa fac si cablajul asa pe de rost dar as vrea sa si inteleg ce este prin schema.Am vazut ca schema este prevazuta pentru un LCD de ala mare si scump, eu as vrea sa o adaptez pentru 3 LCD-uri cu 7 segmente ce parere este posibil? Link spre comentariu
dumitru_a Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 schema aceasta este chiar pe primul post , ala de la polonez , cablajul l-am folosit a lui geomar , soft gasesti de care doresti aici , spor la construit are sa iti placa (cred) Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 ...Pana la urma poate cineva sa puna o arhiva care sa contina schema electrica, cablajul si piesele pentru statia pe care a-ti implementat-o voi?Din ce am inteles nu exista un cod sursa C doar hexul??? ...Uite aici este statia de lipit poloneza, cea realizata in acest topic, http://www.myelectronics.republika.pl/s ... nicza.htmlTot acolo gasesti si soft si hex.Daca vrei ceva tradus in romana, uite aici hex-ul meu:Statie de lipit 1.PNG[/attachment]Statie de Lipit Digitala cu Atmega 8 & LCD.pdf[/attachment]Sper ca iti vor fi de folos, atat tie cat si altor useri.Numai bine si spor la mesterit. Link spre comentariu
valica Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Felicitari, apreciez munca depusa si timpul pierdut pentru explicatii, sunt sigur ca si alti useri gasesc util aceste scheme. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Eu as vrea sa o realizez pe aceasta care are schema: http://4.bp.blogspot.com/_TmkhRGDDp84/TIVjR5M5_uI/AAAAAAAAAMM/lx4bbLeApT8/s1600/palanka.jpg E cea ruseasca din ce vad dar iarasi nu-mi dau seama care e softul care e cablajul si daca acesta e schema completa sau mai lipseste ceva. Ce ma determina sa o fac pe acesta este ca foloseste afisaj cu 7 segment nu LCD 2 x 16. Dar daca nu exista date destul despre aceasta o s-o implementez pe cealalta. Iarasi nu prea le am cu electronica dar mi se pare mult mai complicata cealalta parca si nici nu o prea inteleg. Din ce am vazut la cea ruseasca face o comparatie intre ce da termocupla de pe letcon si ce e prescris, baga eroarea in ATMEL si de acolo ii da comanda la letcon in impulsuri? La schema polonezului nu prea inteleg dar banuiesc ca e acelasi principiu? Imi explica si mie cineva care si cum sunt iesirile intrarile si cum vin legate? X2-1 X2-2 ? alea 4 stiu ca vin de la traf @geomar la fisierele postate de tine picul se poate programa direct pe placa? pentru ca eu asa as vrea deoarece nu am mai lucrat cu asa ceva si nu as vrea o placuta separata doar ca sa programez picul PS M-am mai uitat pe schema ta si paraca nu mai e asa complicata usor usor incep sa o descalcesc. O sa mai bughisesc la ea in weekend sa vad poate inteleg ce e pe acolo Softul e disponibil ca si sursa C deci se mai poate modifica sau este doar hex? Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Atmega8 se poate programa in circuit, cablajul statiei are conector pentru programare. Eu am postat hex-ul care trebuie scris in Atmega8, cu traducerea textelor ce apar pe afisaj, din poloneza in romana.Schema este destul de usor de descifrat, parerea mea. Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 iar lcd-uri 2*16 se gasesc si la 15-20 lei la vanzari... si arata altfel statia... Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Numa bine ca mi s-a ars aseara letconu acuma am unu de imprumutat.Pana una alta ce letcon recomandati la care sa gasesc si varfuri de schimbat? Link spre comentariu
mariandmd Postat Iulie 6, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2011 o poza cu statia de lipit din acest topic si cu o sursa stabilizata facuta inainte statiei Link spre comentariu
Vizitator blackhex666 Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Buna ziua!mariandmd frumoasa sursa cat si statia de lipit.Vreau sa imi fac si eu o statie de lipit folosind aceasta schema.ATmega8-16PU este bun?numai ca nu am gasit decat urmatoarele piese:LM311PMOC3021OP07CPpot sa le folosesc ?? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Va salut am si eu o intrebare se poate folosi in loc de afisajul lcd 2x16 unul oled fara a schimba hex.si ce tip ar trebui sa fie acesta?Dupa mine acesta ar fi mai spectaculos. Link spre comentariu
GeoMar Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Atasez din nou, pentru cei interesati de aceasta Statie de Lipit cu Atmega 8 & LCD, o arhiva cu toate cele necesare. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 La aceasta schema folosita pt un weller cu senzor NTC se poate face o adaptare sa mearga cu senzor PTC cum este la LR21? Link spre comentariu
DJ_Speedy Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Am si eu o mica rugaminte la cei care si-au facut aceasta statie.Nu sunt expert in AVR-uri, dar am inceput sa-mi bag nasu. Am tradus cam tot ce se putea traduce din poloneza in engleza in cod si l-am compilat.Din pacate nu am statia facuta fizic si pana ajung sa o fac, o sa mai dureze.Am atasat fisierul bascom si hex-ul din acesta. Il poate scrie cineva sa-mi spuna daca l-am tradus corect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum