GeoMar Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Salutare!!!Am si eu o intrebare: Oare va functiona cu MOC3063 in loc de MOC3020 ?Teoretic trebuie sa mearga. Eu am folosit MOC 3041 si merge, asa ca ar merge si MOC 3063. Link spre comentariu
milo01miau Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Multumesc de raspuns!!!! Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Potentiometrele alea digitale se numesc in english "rotary encoder" si functioneaza in codul binar Gray. Adica ambele contacte se cupleaza sau decupleaza la fiecare clic, insa cu un defazaj de 180 de grade sau asa ceva. Asa ca pot fi puse in functiune doar din soft. Cu alte cuvinte, la fiecare clic intr-un sens sau in celalalt, statia facuta de voi va inainta cu un grad si se va da inapoi tot cu un grad. Intre timp cele 2 butoane vor fi apasate si simultan... Deci nu e o solutie decat daca modificati softul.Alta problema: o statie de lipit mult mai desteapta foloseste PWM pentru incalzire. In felul acesta temperatura va fi aproape statica pe varf pentru simplul motiv ca tensiunea aparenta va varia foarte fin in functie de diferenta de temperatura intre cea setata si cea reala.Alta chestie: sondele din statiile de lipit kinezesti nu sunt foarte exacte. De preferat ar fi folosirea unei sonde pentru care gasesti un decodor analog digital gata facut. Gen sonda K si MAX6675. Sau ar mai merge, iar din soft, setarea a doua temperaturi gen 0 si 100 grade si definirea unei curbe de eroare intre acestea. Toate acestea fiind retinute in memoria EEPROM a Atmelului si folosite pentru a tine temperatura foarte exacta. Nu de alta dar mai vrei sa folosesti temperaturi extreme uneori si e bine sa fie foarte exacte. La 220-250, nu e mare bai, insa mai sus... Link spre comentariu
dumitru_a Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 am schimbat alt atmel si ...iata statia merge(curios se scrie programul dar nu vrea sa se initializeze la celalalt procesor) regleaza temperatura dar mai am o nelamurire la temperatura citita apar niste cifre aleatorii , am schimbat softuri , am schimbat cond filtraj dar nimic poate aveti vreo idee , eu as crede ca este ciocanul de lipit este hq-solder20 sa mai incerc alt ciocan Link spre comentariu
Vizitator mihaipag Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Am gandit ca nu ar fi rau sa mai simplificam putin montajul renuntand la partea de programare.A disparut si un strap !Rezultatul se vede mai jos.Urmeaza sa uploadez PDF-ul cablajului si lista de piese...daca prezinta interes !Toate cele bune ! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 statia mea de lipit Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 statia mea de lipitFrumoasa si Statia, felicitari. Ai rezolvat si problema cu afisarea? Ai folosit alt ciocan? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Felicitari ! Mai oameni buni care va faceti statie "digitala" cu LCD....de ce nu puneti si un receptor gen TSOP1736 pe un pin liber al microcontrolerului ?Stai in pat lejer, intins, si maresti temperatura statiei de lipit din telecoanda. Nu zic cu rautate, dar cu ce va incazeste sa stiti ca varful are 390 sau 410 grade? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Pai ca din pat nu poti lipi nimic,degeaba se modifica temperatura ciocanului...si ,apropos,poti vedea si din vf patului temperatura,daca lucri cu aliaje de lipit cunoscute,e de mare ajutor.Da,se poate citi indicatia de temperatura si de pe butonul gradat,dar afisorul da si un plus la design. Link spre comentariu
awy1917 Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Buna, am si eu o intrebare (putin offtopic) :De unde ati cumparat/confectionat suportul pentru letcon ? (ma refer la spirala metalica )Multumesc. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Nu am rezolvat inca problema afisorului am sa comand un alt ciocan de lipit , am vazut pensol pe site la adelectro........ , si apoi am mai primit un sfat de la un userul cata2 (caruia ii multumesc si pe aceasta cale ) sa modific si valoarea rezistentei r10 din pinul 2 al op07 de la 10k la 12k sa vad cum merge.Geomar iti multumesc si tie pentru documentatia completa postata pe forumsuportul letconului e cumparat de pe net de la o firma din alexandria Link spre comentariu
ratza Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Şi eu am o spirală din aia, am luat-o de la un magazin de piese din Sibiu (Unitel mai exact). E de fapt un stativ complet şi costat 7 lei parcă. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Se gaseste in mai toate magazinele de electronice,inclusiv tme/adelectro Link spre comentariu
awy1917 Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 Multumesc pentru informatie.Eu cautam gresit doar dupa "suport letcon"...... in timp ce pe site-ul polonez se numeste "Suport pentru ciocan de lipit" sau "Stand pentru ciocan de lipit"... Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Postez si eu pe aci pentru ca sunt oarecum interesat de subiect.Cei care ati construit deja puteti sa faceti un bilant economic adica cam la ce costuri s-ar ridica statia?Am vazut ca la adelaida au la oferta o statie la 68 ron.Pana la urma ultimele scheme si cablaje postate de mihai sunt functionale si OK?Multumesc si astept un raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum