crispus Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 In ce consta initializarea statiei? Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 In ce consta initializarea statiei?Pai in setarea temperaturii pre-definite din soft, adica 250grade.Daca nu faci initializarea nu poti seta temperatura UP/DOWN, cel putin asa era la mine.Inainte de initializare, afisa -0.0 grade pe display, exact cum arata in una din poze. Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Hmm...Aveti idee cum se face conversia din tensiune in grade celsius? Link spre comentariu
Vizitator florindraica Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Folosesc formula aceasta (am gasit-o in codul sursa):Wart_ac = Getadc(0) Waitms 100V = Wart_ac * 0.0049Temp = V * 260Temp = Temp + 25Poate atasa cineva schema/PCB-ul in Eagle Layout?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator mihaipag Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Am incercat sa proiectez un cablaj cu masa mai compacta.Aceasta are avantajul ca se corodeaza mai putin cupru ... si economie la clorura.Si iata ce a rezultat ! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 un format pdf pentru cablaj daca se poate pentru cei mai.................nepriceputi in ale proiectarii ? Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 un format pdf pentru cablaj daca se poate pentru cei mai.................nepriceputi in ale proiectarii ?Uite si un fisier PDF pentru cablaj:[attachment=0]Statie de Lipit Digitala cu Atmega 8 & LCD.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator mihaipag Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Am reusit cu ajutorul prietenului meu YWAR2 (ii multumesc pe aceasta cale) sa transpun in primul meu PDF cablajul cu masa compacta. Sper sa fie de folos comunitatii noastre ! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 pentru cei care au facut aceasta statie de lipit ce mufa pe statie ati folosit la letcon , ati folosit mufa originala a letconului si eventual de unde ati procurat-o daca doreste geomar sa posteze si plantarea pieselor pe cablajul dumnealui Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 pentru cei care au facut aceasta statie de lipit ce mufa pe statie ati folosit la letcon , ati folosit mufa originala a letconului si eventual de unde ati procurat-o daca doreste geomar sa posteze si plantarea pieselor pe cablajul dumnealuiPentru letcon am folosit mufa lui originala, iar pentru montaj poti folosi o mufa mama DIN cu 5 pini.Plasare componente Statie de Lipit Digitala cu Atmega8 & LCD.jpg[/attachment]cat si un PDF [are un zoom mai mare]:[attachment=1]Dispunere piese Statie de Lipit Digitala cu Atmega8 & LCD.pdf[/attachment]Numai bine si spor la mesterit. Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Folosesc formula aceasta (am gasit-o in codul sursa):Mersi mult.As pune la statia de lipit pentru setarea temperaturii un comutator din ala care are cursa infinita. Am cautat pe net, dar nu am gasit. Nu stiu care e denumirea lui.Ma puteti ajuta? Multumesc. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 cumva potentiometru digital ? Link spre comentariu
crispus Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Nu stiu daca e potentiometru digital. Am cautat dupa potentiometru digital si am gasit un circuit integrat...Ma intereseaza ceva similar la potentiometrul de volum de la statia genius 5.1... Ceva ce poti invarti la nesfarsit spre stanga sau spre dreapta. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 @ crispus. am incercat si eu sa pun aceeiasi treaba in loc de butoane si nu prea merge din urmatoarele motive: 1. poate ca a mea e facuta cu atmel si ia un pic mai lent comanda. 2.dracia aia de "potentiometru" nu stie sa faca si - face numa +.adica legaturile in el nu-s facute ca sa lucreze cum vrem noi.presupun ca in toate "jucariile" care au acest putometru mai e si o dracie care cred ca face conversia in miscare dreapta + si miscare stinga -. Mai cred ca daca iei un tester cu tine si meri la un magazin de piese si-i explici la vinzator ce si cum cauti si poate ai norok si il au poti face o masuratoare si poate e ala bun ce stie sa faca si + si -. bafta si spor la surubaiala !!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Toata treaba se face din soft! Acele 'potentiometre infinite' se numesc encodere si au doar 2 intrerupatoare,care sunt actionate pe rand,cand invarti de el. Softul trebuie sa scada sau sa creasca temperatura,in functie de ordinea in care sunt actionate acele intrerupatoare interne (deci in functie de sensul de rotatie).Nu poti inlocui butoanele pur si simplu cu un encoder,trebuie modificat si softul corespunzator! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum