Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

parerea mea este ca max6675 este cam scump(47,94) fara tva la tm....,nu zic ca nu este foarte bun dar eu sunt foarte multumit de statia din topicul asta si am iesit foarte ieftin cu un pic de bafta(trafo cuparat din targul din Pitesti(10 lei), lcd din niste POS-uri de la reciclari(aproape gratis), carcasa tot de la reciclari, in rest butoane si restul de componente cumparate, cel mai scump a fost letconul, cam 50lei. ROBERT78 , verifica sensul la termocupla daca-ti afisaza gresit temperatura, scoate bc-ul de dinainte de optocuplor si vezi daca se mai incalzeste letconul, asa vezi de unde e problema

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

si functioneaza bine?? si trafu e de 12-0-24?? sau 12-012 ? trebuie facuta acea kalibrare?? (cum am inteles din traducerea google) oare din aceasta cauza nu imi opreste incalzirea letconului la temp setata?

Link spre comentariu

...

nu vrea sa decupleze incalzirea letconului si nu inteleg de ce incalzeste in continuu nu se opreste la temp setata..

La statia simpla Wolf, aceasta se remedia prin inversarea firelor de la termocupla.

Ai incercat si la statia ta inversarea firelor de la termocupla?

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

trafo trebuie sa fie 12-0-12 sau doua infasurari de 12 separate , nu am citit la modelul asta daca trebuie calibrare, o sa citesc si eu pe site din curiozitate, la ce am facut eu trebuie facuta o calibrare doar  la inceput(sau cam asa ceva)

Link spre comentariu

Eu am luat MAX6675 de pe ebay, nu mai tin minte exact cat am dat dar am luat 10buc cam cu 15-20€.

La o privire rapida acum am gasit cam 5€ un modul complet.

De exemplu MAX6675 Module for K Type Thermocouple Sensor For Arduino L. S2

In curand va trebui sa fac un proiect asemanator unei statii de lipit, va fi un controller pentru un cuptor de lipit smd si voi folosi un 6675 cred.

Observ si eu ca la magazinele online costa cam cat ati spus voi, probabil sunt circuite originale, iar cele de pe ebay sunt clone.

Mie insa mi-a functionat fara probleme (am testat numai unul din 10).

Link spre comentariu

firele de le termocuplu sunt bine legate  le-am inversat si invers nu imi indica doar 0 grade bc-u nu l-am scos am scos moc3041 din soclu si fara moc imi incalzeste in continuuu

o fi Triacu defect??bt136?

Link spre comentariu

da triacu imi era defect hmm deja a doua piesa noua defect din fabricatie nu am bafta asa se pare am facut si montaju cu intelligent battery charger si acolo am avut irf9530 defect nou nout

Link spre comentariu

sa inteleg ca acum functioneaza - spune-ne si noua, felicitari si bafta in continuare, nu esti singurul care a avut piese defecte de noi

Link spre comentariu

da functioneaza acuma e super cel putin mie imi place foarte mult cum functioneaza si mai ales ca are si stand-by automat(maini libere cum mi-a tradus google) dupa 15 minute daca nu se lucreaza cu ea si daca legi un microintrerupator pe standu letconului(si letconu ramine nemiscat din stand) cam asa ceva am inteles din traduceri

Link spre comentariu

Buna seara,

Am citit aproape in intregime topicul asta si am fost placut surprins sa aflu ca sint colegi care au avut curajul sa se apuce de construit o statie de lipit.

Am avut o statie de lipit ERSA  RD S80, de 80W.Am spus "am avut", pentru ca am imprumutat-o unui cunoscut care  mi-a adus-o defecta.Intrebindu-l ce s-a intimplat, mi-a indrugat o poveste, din care nu am inteles mare lucru.Cert e ca a dus-o unui "mester" care a facut display-ul si carcasa bucati(cred ca a trintit-o).Am recuperat doar traful,cablul de alimentare,mufa la care se conecteaza letconul si alte citeva piese fara prea mare importanta.

Ma gindesc sa-mi construiesc o statie prezentata pe acest topic si construita de citiva colegi forumisti.

O seara buna.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

FELICITARI ROBERT78

Felicitari pentru perseverenta si vointa.Frumoasa lucrare ai realizat dar si utila.

P.S.

Robert si la dumneata apare atentionarea ca descarcarea  codului programului este periculoasa?

Editat de rosmarin
Link spre comentariu

multumesc nea marin pentru apreciere,nu imi  atentionare! aceasta atentionare de obicei apare daca este instalat program antivirus si il vede ca virus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări