rosmarin Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 (editat) Este clara confuzia Sa o luam metodic: 1.Statia aceasta are programul ei de lucru si in BASCOM 2.Acest program al statiei se gaseste in acest topic si trebuie descarcat cu SINAPROG in ATMEGA8 3. In calculatorul dumitale trebuie sa ai odata SINAPROG,sau alt prgram de" descarcare" gen Khazama etc si apoi programul statiei de lipit in bascom 4.BASCOM-ul permite sa faci acele modificari care doresti dumneata, dupa care il compilezi si salvezi programul cu modificarile 5.Urmeaza apoi descarcarea in ATMEGA8 Prgramul statiei in BASCOM se gaseste pe acest topic cu multe pagini in urma .Trebuie cautat.Stiu ca Robert78, Blezneag si alti colegi s-au gasitb in situatia dumitale si au reusit sa-si realizeze statia cu modificari ale programului statiei in BASCOM 2.Cei 24V ii iei din infasurarea secundara a trafului(2x12v=24V)EXTREMELE SECUNDARULUI Editat Aprilie 15, 2015 de rosmarin Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Este clara confuzia Sa o luam metodic: 1.Statia aceasta are programul ei de lucru si in BASCOM 2.Acest program al statiei se gaseste in acest topic si trebuie descarcat cu SINAPROG in ATMEGA8 3. In calculatorul dumitale trebuie sa ai odata SINAPROG,sau alt prgram de" descarcare" gen Khazama etc si apoi programul statiei de lipit in bascom 4.BASCOM-ul permite sa faci acele modificari care doresti dumneata, dupa care il compilezi si salvezi programul cu modificarile 5.Urmeaza apoi descarcarea in ATMEGA8 Prgramul statiei in BASCOM se gaseste pe acest topic cu multe pagini in urma .Trebuie cautat.Stiu ca Robert78, Blezneag si alti colegi s-au gasitb in situatia dumitale si au reusit sa-si realizeze statia cu modificari ale programului statiei in BASCOM 2.Cei 24V ii iei din infasurarea secundara a trafului(2x12v=24V)EXTREMELE SECUNDARULUI Acum m-am dumerit, putin mai intortocheat decat cu arduino, si bascom asta de unde se poate descarca gratis, cu bani am gasit dar nu prezinta interes, ceva hacuit? pe torente nu exista din pacate. Link spre comentariu
rosmarin Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 (editat) Nu cumparati nimic ,nici nu trebuie Programul statiei este realizat in acest limbaj BASCOM.Deci cum spuneti dvs ii FREE. Il aveti pe acest forum doar trebuie sa cautati .De acolo l-am luat si eu.Din pacate nu sunt asa prietenos cu calculatorul si ma descurc mai greu Roata a fost inventata.Acum dvs cautati acest program in bascom al statiei si il descarcati in calculatorul dvs unde va veti juca cu el. Aveti mai jos un link cu varianta originala a statiei http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1426196&sid=fa44565e321816d1d2476c645218de8c Va dau varianta originala adevarat ca in polona Traducere: STACJA LUTOWNICZA=STATIE DE LIPIT GRZALKA=REZISTENTA LETCON TERMOPARA=TERMOCUPLA DIN LETCON NASTAWA=SETARE GROT=VARF LETCON PODLACZ=CONECTATI USPIENIE=STAND-BY Editat Aprilie 15, 2015 de rosmarin Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Nu cumparati nimic ,nici nu trebuie Programul statiei este realizat in acest limbaj BASCOM.Deci cum spuneti dvs ii FREE. Il aveti pe acest forum doar trebuie sa cautati .De acolo l-am luat si eu.Din pacate nu sunt asa prietenos cu calculatorul si ma descurc mai greu Roata a fost inventata.Acum dvs cautati acest program in bascom al statiei si il descarcati in calculatorul dvs unde va veti juca cu el. Aveti mai jos un link cu varianta originala a statiei http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1426196&sid=fa44565e321816d1d2476c645218de8c Va dau varianta originala adevarat ca in polona Traducere: STACJA LUTOWNICZA=STATIE DE LIPIT GRZALKA=REZISTENTA LETCON TERMOPARA=TERMOCUPLA DIN LETCON NASTAWA=SETARE GROT=VARF LETCON PODLACZ=CONECTATI USPIENIE=STAND-BY Eu nu ma refeream la firmware-ul care se incarca in atmel ci la softul cu care sa editez codul sursa si care sa imi genereze hex-ul, am gasitun demo care nu prea face treaba si da erori. GeoMar cu ce program editezi tu fisierele bas? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 http://www.mcselec.com/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=139 de aici se poate descarca bacom avr demo scuze Bascom am mincat litera s Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 ... GeoMar cu ce program editezi tu fisierele bas? Asa cum au scris si colegii mai sus, cu Bascom AVR. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 R3dD3vil scrie aici ce modificari doresti si se rezolva Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 R3dD3vil scrie aici ce modificari doresti si se rezolva MErsi mult, eu nu gasesc programul bascom avr si daia nu stiam cum sa fac, acum ca pot deschide codul sursa nu e problema sa imi editez singur sursa si sa generez hex-ul, Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 nu ai pentru ce si eu am fost ajutat la rindul meu spor la mesterit Link spre comentariu
comanici Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Salutare Multumita D-nului Rosmarin , de la care am achzitionat cablajul si uC , acum am si eu o statie de lipit. Ca idee de probleme la prima punere in functiune/ proba am facut-o cu letconul in circuit / led-ul de activitate era aprins in permanenta , letconul se supraincinsese prinsese o culoare rosiatica , pana am reglat eu contrastul ca nu se vedea decat primul sir de patratele , a durat ceva si sursa pe 5v 7805 , pusa pe radiator "fierbea".Lcd-ul cu contrast reglat , afisa corect , regalarea de temperatura ca Led-ul de activitate sa se stinga , avea efect undeva la 30 sau in jurul acesti valori , nu-mi aduc aminte bine si ramanea stins, letconul nu se mai incalzea. Cum singura nerespectare, sa-i spunem a componentelor utilizate a fost Display-ul,/ am pus unul compatibil dar din recuperari , destul de vechi ca si tehnologie/ si cum alimentarea Lcd-ului se face din 7805, m-am direct pe Lcd , l-am schimbat si statia a luat-o , fara alte probleme,probabil consumul exagerat de mare pe bara de 5v , afecta si functionarea comparatorului Lm311. Posibil ca postul meu sa se incadreze la sectiunea incepatori, dar cum are legatura cu statia , am postat aici, daca am gresit rog sa fie mutat. Am atasat prima parte a schemei si ma intereseaza un raspuns simplu cu Da sau Nu , daca se pot da detalii la nivel de principiu ,ar fi si mai bine. Pe scurt intrebrea ar fi : se poate conecta pe sarcina/ rezistenta de incalzire/ in paralel/ un led ? / rezistenta + led + dioda , dioda musai, ca am alimentare de 24v alternativ / fara sa afecteze functionarea ? Din ce pricep eu , practic triacul lucreaza ca un comutator intre a1 si a2 , alimentarea de 24v ptr letocon ,fiind comandat de MOC/optocuplorul/ pe grila. Am avut ideea nefericita sa "extind" partea de letcon , adica am pus un comutator dublu si doua mufe de iesire sa pot conecta independent doua letconuri , unul de 48 w, pensolul cel recomandat si as fi vrut sa pun si unul de 60w cu varf lat , fara sa mai decuplez letoconul si sa schimb, trecand de pe unul pe altul prin acel comutator. Comutatorul este dublu si pentru partea de termocuplu, deci aici nu vad probleme de interconectare. Beleaua este ca am apucat sa gauresc panoul pentru led-uri , in speta nu este vorba de semnalizare activitate/ incalzire a statiei , nu asta ma interesa/ doar ca indicatie pe ce letcon sunt, un moft ,,,, Sa nu dati va rog cu pietre, cunostintele mele in electronica sunt undeva la 5% in comparatie cu un electronist bun. Editat Aprilie 17, 2015 de comanici Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) nu vad de ce nu ar merge, daca mai ai o pereche de contacte libera poti pune acolo ledurile, anumite lcd consuma foarte mult pe iluminare backlight, trebuie pusa o rezistenta serie pe alimentare Editat Aprilie 17, 2015 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
comanici Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 nu vad de ce nu ar merge, daca mai ai o pereche de contacte libera poti pune acolo ledurile, anumite lcd consuma foarte mult pe iluminare backlight, trebuie pusa o rezistenta serie pe alimentare pai n-am contacte libere ca altfel luam din alta parte tensiunea necesara si nu puneam decat o rezistenta, led-urile sunt in circuit pe paralel cu rezistenta de incalzire. isi cam pierde ideea , de led aprins letcon 1 sau 2,/ vor indica doar cand se incalzeste rezistenta/ dar nu mai am ce-i face ,am stricat panoul. Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Acest traf ar fi ok pentru statie? http://www.tme.eu/ro/details/tst50w_2x12v/transformatoare-toroidale/indel/tst50004/# Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 daca ai spatiu mai bine cumpara de la unicas e si mai ieftin si mai mare ca putere e de 5A(60W) cam la 45 de lei e trafu cu tva http://www.unicas.ro/domeniu.php? Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 daca ai spatiu mai bine cumpara de la unicas e si mai ieftin si mai mare ca putere e de 5A(60W) cam la 45 de lei e trafu cu tva http://www.unicas.ro/domeniu.php? mersi mult, de spatiu nu e bai, nu am gasit o carcasa sa ma multumeasca, asa ca imi fac una din placaj taiata la cnc laser, cumva la unicas astia gasesc si letcon cu termocupla k? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum