Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

Nu știu dacă toate, iată aici un DS care pare să spună că nu :

https://www.fairchildsemi.com/datasheets/LM/LM311.pdf

EDIT În desenul capsulei SO8 de la Fairchild apare totuși teșitura de care vorbești . Probabil o superficialitate în desenul din DS . Oricum , ce am verificat la repezeală pe ceva plăci - apare la toate , mai pronunțată sau mai puțin - cu excepția unora japoneze . Testul cu scrisul mi se pare însă extrem de ușor de aplicat - atât timp cât , evident , scrisul nu e șters.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Posibil,dar nu ar mai fi capsula SOP "curata" si atunci sigur pinul 1 este marcat cu o mica adincitura ,producatorii seriosi nu-si dau singuri cu stingul in dreptul, nu au nici un interes, capsula normala SOP are si ea o tesitura.

Link spre comentariu

Categoric nu toate capsulele au marcat un punct de reper pentru numerotarea pinilor.S-a mai repetat asta, în cazurile lipsei reperului de numerotare (cheia) a capsulei, se face raportarea la poziția inscripționării seriei. Am întâlnit mai multe tipuri de integrate SMD ce nu aveau niciun reper vizibil în afară de inscripția seriei, nu sunt de acord cu acest lucru, dar asta nu e un impediment în montarea unui astfel de integrat.

Link spre comentariu

Tinand cont ca majoritatea circuitelor integrate sunt fixate pe banda sau intr-un suport din plastic, un producator ar putea nici sa nu marcheze pinul 1, deoarece o masina de plasat componente o ia de acolo si o pune pe placa, fara sa priveasca marcaje sau tesituri.

Editat de one
Link spre comentariu

Da un producator chinez ,am intilnit montaje chinezesti fara piese inscriptionate,dar asta e alta poveste ,oare asa procedeaza de exemplu si microcip?!

Link spre comentariu

am atasat poza cu lm311 pe care il am..o parere? oare e correct?.deoarece eu l-am lipit considerind ca ar fi pinu1 unde este inscriptionat 311

da intradevar pe o parte e mai tesit,m-am uitat cu o alta lupa si am observant diferenta(foarte greu)..deci atunci pe partea tesita daca ma uit de sus pinu 1 ar fi cel din stinga sus

Link spre comentariu

Mergand pe acest principiu, ar trebui ca toate tranzistoarele sa aiba cei 3 pini plasati in aceeasi configuratie. Problema este ca daca se stege marcajul nu stii ce tranzistor e deci nu poti sa ii identifici pinii vizual (poate cu un tester).

Un integrat cu marcajul sters este dupa parerea mea nu este de incredere deci pinul 1 se poate foarte bine indentifica si dupa marcaj. De ce un integrat nou ar avea marcajul sters ?

Microchip cred ca poate livra fara probleme integrate ne-inscriptionate sau incriptionate cu orice altceva.

La LM311 indentificarea pinului 1 nu ar trebui sa decurga cu probleme. Cele facute de Fairchild de exemplu au o adancitura, este descris in catalog, de exemplu aici la pagina 6.

Pentru cele facute de alti fabricanti se cauta in datasheetul corespunzator.

Eu cumpar o parte din piese de pe situl RS, acolo cand cumperi stii exact cine il produce si descarci datasheetul corect.

Pentru productie, lotul de circuite vine insotit de documentatie, nu prea trebuie sa ghicesti.

Mai greu este doar pentru hobby-stii care cumpara piese de la magazinul de cartier, care la randul sau cumpara de la chinezii de pe net si nu stii cine le-a fabricat.

Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil

Buna seara, m-am apucat si eu de o astfel de statie, am luat de la MarianDMD o placa gta facuta, avea na care aduna praf, si as dori sa fac ceva modificari in hex pe partea de mesaje afisate si am doua nedumeriri, programul bascom avr se gaseste si gratuit, si a doua in bascom avr incarc fisieru hex care il am deja sau e un altul din care generez dupa hex-ul? pe partea asta nu am mai lucrat, ce procesoare atmega am mai programat am lucrat cu softul in arduino. Deasemenea ce nu inteleg in conectorul cu 4 poli unde se leaga rezistenta letconului care e pinout-ul, am vazut ca termocupla se leaga separat uneva in josul placii, vis-a-vis de conectorul cu 4 porturi. Atasej si o poza cu cablajul meu pe care am pus si cateva insemne

post-243175-0-69970500-1429119730_thumb.jpg

Link spre comentariu

Langa BT-137  conectati cele doua fire de la rezistenta letconului si in continuare o pereche de fire cu 24v alternativ de la traf

Termocupla se conecteaza acolo unde ati incercuit conectorul ,dar respectand polaritatea ei,obligatoriu!

Modificarile dorite de dvs le faceti in programul BASCOM PE CARE  IL COMPILATI si apoi il descarcati cu SINAPROG(daca il aveti pe acesta instalat)

Link spre comentariu
Vizitator R3dD3vil

Sper ca intelegi!

inteleg doar ca imi e neclar cu 24 volti de unde vin, din traf?

Langa BT-137  conectati cele doua fire de la rezistenta letconului si in continuare o pereche de fire cu 24v alternativ de la traf

Termocupla se conecteaza acolo unde ati incercuit conectorul ,dar respectand polaritatea ei,obligatoriu!

Modificarile dorite de dvs le faceti in programul BASCOM PE CARE  IL COMPILATI si apoi il descarcati cu SINAPROG(daca il aveti pe acesta instalat)

Si bascom de unde se poate lua, pe site la ei costa 89 dolari, ceva free se gaseste?

Editat de R3dD3vil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări