Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

eu pentru statia asta am un pensol albastru cumparat de 2 ani, vroiam sa-l folosesc pentru statia cu afisaj led si mega8, am terminat si electronica pentru statie, inca nu am pus letconul dar imi da 25vac pe bornele pentru rezistenta, am simulat conectarea letconului si arata daca nu e pus, acum lucrez la carcasa, trafo dupa cum am spus mai sus am unul industrial de 2x12V/100w, cablajul folosit e cel pus de jarofon pe site-ul polonez cu multe modificari, daca e cineva interest pun fisierele necesare pe forum, am masurat clona hakko si are 3,2 ohmi pe rezistenta si 53 ohmi pe thermistor,l-am cumparat de pe ebay cu 6$, am un prieten care a pus asa ceva pe un gordak si a pus o rezistenta intre pinul termistorului si +9v si merge fara probleme. Multumesc Geomar pentru indicarea modului cum sa modific mesajele afisate si am reusit chiar foarte usor. pana este gata mai folosesc tot batranul meu letcon termostatat la 220v pe care  sa-l scot la pensie sa se odihneasca, mai am o statie termostatata magnetic facuta de electromures pe care vreau sa o modific pentru ca nu mai gasesc varfuri pentru ea. Pentru pensol unde pot gasi varfuri de cumparat?

Link spre comentariu

gata!, i-am pus si letconul, merge perfect,  o sa masor si temperatura de pe varf sa o compar cu cea indicata dar am termocupla de la multimetru in masina, cu fludor de 0.8 mm a inceput sa-l topeasca cand arata 210 grade, sa ma hotarasc ce afisaj sa folosesc si o pun in cutie , acum alta treaba , era pe la mine un prieten cu care ma ajut la diverse electronice si vrea si el sa-si faca - deci inca un cablaj -

Link spre comentariu

mai vreau sa fac inca odata aceeas statie dar vreau sa modific temperatura de standby la 80-100 grade ca sa o folosesc la o statie de aer cald cu o suflanta de statie BAKU care are rezistenta la 220v, termocupla, sensor de standby(sa vad ce reprezinta asta-cum e facut),, ventilator la 24vcc pe care il command cu un lm317 sau un regulator pwm cu lm555 sau tl494, unde ar trebui sa modific ?

"

If Uspienie = 0 And Pamiec = 0 And Wiecej = 1 And Mniej = 1 ThenWaitms 25If Uspienie = 0 ThenNastawa = 150Set PamiecBitwait Uspienie , SetEnd IfEnd If

"

acolo unde e acel 150 ?, vreau ca la oprire sa-i apas standby , sa se raceasca , dupa care sa o pot opri fara sa se supraincalzeasca suflanta

Link spre comentariu

putem pune un sunet, beep, cand ajunge la temperatura de stand-by? am masurat temperatura pe varf in o bila de fludor topit si e cu 15 grade mai mica, probabil ca in locul unde este termocuplul temperarura e corecta,intre 150 si 350 grade temperatura se pastreaza liniara (intre cea reala si cea afisata cu ecartul de 15 grade)

Link spre comentariu

vreu sa folosesc aceeasi schema cu foarte mici modificari pentru o statie de aer cald, un port liber sa fie folosit pentru iesirea de pompa pentru aer, cu optocuplor sau releu, o temperatura de standby mai mica (50-80 grade), la punerea in standby sa mearga pompa de aer pana scade temperatura (la cea de standby ) dupa care sa comute portul respectiv in 0 logic

Link spre comentariu

Nu cred ca statia de aer cald are nevoie de standby (se incalzeste f. repede) si cu atat mai putin de oprirea pompei de aer.Daca se opreste fluxul de aer,sonda K nu mai ,,simte" temperatura reala si procesorul va incerca sa tina  80 de grade care in realitate poate fi de sute de grade.Dupa parerea mea rezistenta se va arde in cateva secunde.Eu am ars o rezistenta la o suflanta in mai putin de 5'' la primele probe pentru ca am omis sa montez furtunul de aer , n-am apucat sa am nici o reactie.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

portul respectiv vreau sa-l folosesc sa-mi opreasca alimentarea statiei cand ajunge la temperatura mica, nepericuloasa pentru suflanta,pot pune temperatura de standby la orice valoare, 80 grade am dat exemplu pur informativ - imi trebuie ceva cam asa: - daca temperatura este mai mica sau egala cu temp. de standby atunci portul respective trece in 0 logic, daca temperatura este mai mare decat temperatura de standby atunci portul este in 1 logic, vreau treaba asta ca la apasarea butonului standby sa se opreasca singura

Link spre comentariu

Nu stiu daca s-a mai dat sugestia, dar in loc de buton de StandBy cred ca se poate pune un contact pe suportul letconului, astfel sa intre in standby cand este asezat acolo.

Link spre comentariu

Buna

Cred ca e buna ideea, dar fiecare e liber sa o personalizeze dupa bunul plac si necesitati.

Spre exemplu eu vroiam ca temperatura de Stand-By sa fie zero, dar lucrind cu ea am ajuns la concluzia colegilor de aici ca am nevoie sa tina letconul la temperatura de 150'C si e ok asa, oprindu-se statia in Stand-By ma chinuia in lucru...

Link spre comentariu

mie nu-mi convine asa, pot sa pun un reed in letcon si cum se apropie de un magnet pus in suport sa intre in standby dar la cea mai mica pauza trebuie sa stau cu letconul in mana pane se reincalzeste(10-20 secunde), asa am la statia de aer cald si am anulat optiunea asta

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări