blezneag Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Buna Am incercat sa simplific un pic schema de principiu. Credeti ca e ok? Adica in loc de doua amplificatoare operationale in capsule diferite am pus unul dublu si ala alimentat cu aceiasi tensiune ca si restul montajului. Se putea pune in loc de MOC3020 un MOC3041M ce are si triacul in capsula. Ideia e preluata de pe alta schema de statie lipit cu Atmega8. Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) In principiu este bine dar lm358 este mult mai slab decat op07.La valori mai mici de temperatura va arata mult mai eronat.Moc3041 are curentul de 1A si nu este suficient.Inca ceva: in schema postata de mine apare ca stabilizatoare 78L08 si 79L08 ,in realitate am folosit de 9V dar Proteus-ul nu le avea in librarie. Editat Ianuarie 24, 2015 de bentanioan Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 eu Moc3041 folosesc si functioneaza foarte bine...am incercat si cu Moc3020...si nu am observat nici o diferenta... Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Eu am inteles ca @blezneag vrea sa foloseasca MOC3041 direct , fara triac extern (in loc de MOC3020 un MOC3041M ce are si triacul in capsula). Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 nu prea e bine asa..doarece triacul se cam icalzeste...si are nevoie de radiator... Link spre comentariu
blezneag Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Asa e, vom reveni la schema de baza. Se pare ca OP07 e un aplificator de precizie, lumea spune ca OP77 ar fi urmatoarea generatie si ar fi mai bun. Ce parere aveti de el? Poate cu el masuratoarea ar fi mai buna, studiati-l si voi cind aveti timp. Referitor la folosirea MOC3041, in ideea simplificarii schemei nici eu nu prea eram convins de asta, un BT136 pus pe radiator tine mult mai bine, si ai un pic de marja la alegerea puterii letconului. Dupa cite am inteles letconul Pensol ar fi mai bun decit cele de la Gordac in privinta sondei... Deci la confectionarea statiei de lipit, trebuie sa masuram bine tensiunile de alimentare inainte de a pune afisajul si Atmega8 pe placa daca sunt asa sensibile la tensiunea de alimentare. Cum faceti voi fetele alea de la statii, cu ce le inscriptionati de ies asa faine? Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Dacă vorbești de schema de pe pagina asta , nici OP07 nici OP77 nu o să meargă direct , trebuie alimentat cu +/- sau făcut un alt artificiu. . Link spre comentariu
blezneag Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Dar e clar ca trebuie revenit la schema de baza, renuntam la schema asta, chestia era daca putem folosi OP77, pentru a putea mari precizia de masurare... Desi ma bate gindul sa-i fac o proba la schema, pun integratele pe socluri si ma joc cu ele. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Scuze, nu am fost suficient de atent , ai scris clar schema de bază doar că eu nu m-am uitat care e aia . ON TOPIC Nu cred că OP77 va aduce o îmbunătățire sesizabilă - dar îți dă satisfacția că ai dat mult mai mult pe el.... Erorile - câte sunt , se datorează probabil ( nu am studiat cu atenție această schemă dar am studiat scheme similare ) neliniarității termocuplului și , mai ales, diferenței de temperatură între termocuplu și vârf. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 eu zic ca acele mici diferente(de temperatura) sunt nesemnificative..deoarece nu e un aparat de masura de precizie....ci o statie de lipit Link spre comentariu
blezneag Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Buna dimineata Referitor la programare, am inteles ca dupa incarcarea hex-ului trebuiesc setati fusebitii, cum setam acei fusebiti? Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Cam asa: Fuse atmega8 cristal extern.pdf Link spre comentariu
blezneag Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) Buna seara In primul rind multumesc DON'BentanIoan pentru documentatie. La un moment dat cineva spunea ca are un letcon de la Gordak, cum la noi in oras n-am gasit decit letcon Gordak, va intreb daca e ok pentru acest montaj!? Nu sunt lamurit cu ceva legaturi la afisaj: In una din scheme pinul 5(R/W) de la LCD e dus la pin 15PB1(OC1A)de la Atmega8 In alta schema pinul5(R/W) e dus la masa. Dvs cum l-ati pus? Multumesc PS. Ati reusit sa ma "virusati" si pe mine cu schema asta , desi in pret cam ies cu una cumparata gata, dar...pasiunea e pasiune. Editat Ianuarie 26, 2015 de blezneag Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 daca l-ati construit aceasta varianta pe care au construit-o mai multi pe forum.....atunci pinul 5 de la lcd e dus la masa...si trebuie sa folositi si softul(hexul)postat pentru acest montaj...(adica cel pe care vi l-am trimis prin mail....) Link spre comentariu
blezneag Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Da sefu, sa traiti !! E in lucru, azi am avut o zi plina dar in functie de timp lucrez la ea, Ma fascineaza chestia asta, pina la urma va iesi super. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum