Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

Vezi ca noile placi au modificarile facute, nu trebuie sa mai modifici nimic doar sa fi atent la lipituri, componentele sa le verifici inainte inclusiv rezistentele,am patit sa nu aibe valoarea de pe ea sau sa fie intrerupta cu toate ca erau noi.

Link spre comentariu
Vizitator simaalex98

Dl Sima:

Nu stiu ce s-a intamplat dar cand are loc un scurtcircuit in montaj poate afecta  microcontrolerul Atmega8.Am sa va programez altul, si odata ce primesc de la Costy placile PCB va trimit si o placa de rezerva.Banuiesc ca ati compromis si placa veche.Putina atentie si rabdare.Acum ati capatat cat de cat experienta necesara echiparii unei noi placi.Pana atunci rog sa va procurati componente noi care sa le verificati initial .Nu aruncati  integratul vechi s-ar putea sa va fie de folos cu putin noroc.Oricum, nu-i un capat de tara.Dar are valoare mare cand ....nu il ai.

Pana la urma imi puteti trimite doua atmega(unul pentru cea veche si unul pentru cea noua) si un cablaj?Daca da,cand si la ce pret?Astept un raspuns pe MP.

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Salut !

Ma poate ajuta si pe mine cineva sa fac o modificare in blocul de alimentare la aceasta statie ? Pur si simplu nu ma taie mintea cam ce-ar trebui sa fac; variantele la care m-am gandit eu sunt riscante.

Deci, in original (poza atasata) alimentarea se face din trafo 12-0-12 Vca, insa eu am trafo cu 24Vca/54W & 12Vca/20W; cum as putea face sa folosesc traful existent fara a modifica foarte mult cablajul.

Pare, intr-adevar, o intrebare cam idioata, insa ma gandesc ca exista pe aici unii cu mai multa experienta, care m-ar putea ajuta; si carora le multumesc anticipat.

post-232414-0-27637800-1405671926_thumb.png

Link spre comentariu

@iRoata ar fi o posibilitatea sa mai folosest un traf de 2 x 12vca pe la 4-500mA,faci ca in desenul de mai jos.

Posted Image

@boboBOBO, rezistenta letconului functioneaza la 24V, 29v mi se pare prea mult, probabail va functiona, dar nu prea mult timp, scoate din spire macar din infasurarea secundarului care ai acces, chiar daca ajungi pe la 10-10.5v cu un secundar si 14.5 cu altul va functiona ok statia.

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Multam' fain ! Trafo de care dispun are 2x12+24V, primele la ~0,5A, ultima la 2A; insa la cat sunt de incuiat nu mi-am dat seama cat de simplu e....

Link spre comentariu
Vizitator simaalex98

@simaalex98, cum stai cu stataia de lipit? s-a rezolvat?

La primul montaj(cel vechi) am o problema.Am pus noul atmega,am initializat-o(fara OP).Daca pun OP-ul,incalzeste ciocanul,dar pe lcd apare Conectare ciocan de lipit,dispare si apare temperatura,apoi iar apare conectare ciocan si tot asa.Temperatura de la varful ciocanului zice ca este de 30 grade chiar si daca ciocanul este incins.Momentan nu mai pot da vreo comanda..Trebuie sa dau comanda de 25 de lei pentru ceva de 3 lei + transportul 10 lei...Ma lipsesc!

La al doilea montaj inca nu am toate componentele.Mai imi trebuie : BT-ul,7809,lm311,op07 si o bareta dintr-aceea de 40 pini mama.

Editat de simaalex98
Link spre comentariu

Momentan sa faci un montaj cu cablajele noi primite, sa nu mai pui componente noi pe cablajul vechi, posibil sa ai ceva scurt pe la trasee si arzi componentele bune, dupa ce vei vedea ca functioneaza ok, poti compara cablajele, nu este diferenta, decat traseul de la pinul 6 si are un condensator de 100n in plus.

Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator simaalex98

Momentan sa faci un montaj cu cablajele noi primite, sa nu mai pui componente noi pe cablajul vechi, posibil sa ai ceva scurt pe la trasee si arzi componentele bune, dupa ce vei vedea ca functioneaza ok, poti compara cablajele, nu este diferenta, decat traseul de la pinul 6 si are un condensator de 100n in plus.

Bafta.

Nu mai am nici un scurt (am verificat cum ati spus de cum am primit cablajul nou)

Link spre comentariu

pini din aia vroiam sa folosesc si eu la un atmega 328. dupa ce am vazut cum sta acolo, am renuntat la idee...baretele ala cu pini mama sunt bune doar pentru pini cum sunt cei de pe placile de baza pentru usb, front panel sau alte minunatii.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator simaalex98

Salutare!Am facut statia pe alt cablaj,fara scurturi,componente OK,tensiuni OK(+9,1V,-9V,+4,9V),dar tot imi arata "Conectare ciocan de lipit".Am masurat la iesirea OP-ului si am tensiune negativa,-2,2V,iar polonezul zice ca trebuie sa fie de +2,2V(sau poate nu am inteles eu bine).Am incercat cu 4-5 OP07,tensiunea variind intre -2,1 si -2,4V,dar la nici unul din ele nu am tensiune pozitiva,doar negativa.Am verificat toate componentele din circuitul OP-ului,sunt in regula.Am incercat si cu LM741,aceeasi treaba,-2,2V.La letcon,termocupla este buna,daca o incalzesc cu o bricheta creste rezistenta.S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema?

Editat de simaalex98
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări