pinky Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Pe o placa de test ( cu gauri ) poti reface partial montajul, adica pui doar LCD-ul, uC-ul ( Atmega ) si partea de alimentare cu 5V. Asta ar dura maxim 1 ora. Asa o sa vezi daca merge uC cu LCD. Ai masurat ce tensiune primesti pe uC si LCD ? Uita-te pe schema si vezi daca ai legaturi corecte intre pinii uC si pinii LCD, de ex uC15-LCD14 s.a.m.d. Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Pe o placa de test ( cu gauri ) poti reface partial montajul, adica pui doar LCD-ul, uC-ul ( Atmega ) si partea de alimentare cu 5V. Asta ar dura maxim 1 ora. Asa o sa vezi daca merge uC cu LCD. Ai masurat ce tensiune primesti pe uC si LCD ? Uita-te pe schema si vezi daca ai legaturi corecte intre pinii uC si pinii LCD, de ex uC15-LCD14 s.a.m.d.Tensiune fix 5 volti,pinii legati perfect.Maine cand ma trezesc o sa fac ce mi-ai zis.Statia aceasta imi da de cap de 3 zile,dar o rezolv eu intr-un final!Mai astept sfaturi! Link spre comentariu
JBC Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Nu inteleg de ce nu mergea descarcarea. Am reincarcat arhiva si cel putin la mine, merge.Link nou pt. arhiva"Statie digitala ATmega8"Sper sa nu mai fie probleme !http://rapidshare.com/share/8499E6ED1CB ... F0726CC731 trinitty poti sa reincarci arhiva din nou?Spune 404 not found.Multumesc!! Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Tensiune fix 5 volti,pinii legati perfect.Maine cand ma trezesc o sa fac ce mi-ai zis. Statia aceasta imi da de cap de 3 zile,dar o rezolv eu intr-un final! Mai astept sfaturi! Salut. Eu am proiectat PCB-ul, este perfect functional cu exceptia acelei mici modificari dela LM311,rezistenta vine la pinul 7 nu la 6. Domnul Puscas, a facut multe stati cu aceste pCB-uri si toate au functionat,si aceasta nu are cum sa nu functioneze daca, componentele sunt bune si totul este montat si lipit corect. Deci: !. Curatati dupa cum a spus mai sus colegu, cu o periuta de dinti si alcool tot acel zacaz si verficati traseele, eventual faceti o poza clara sa se vada placa cu lipituri, asta dupa curatare, si pueti-o aici. 2.Din ce am vazut eu, desi nu se vede clar deloc,aveti doua scurturi intre pini la atmega, am descarcat poza, am incercuit cu rosu unde este scurt. Rezolvati acele probleme si va mai ajut cu punerea in functiune. Bafta. L.E.Am inlocuit poza, am mai gasit 3 scurturi.....curata dupa cum am spus placa si pune poza clara cu traseele... Editat Iunie 29, 2014 de costyy86 Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Acum nu mai am nici un scurt,dar LED-ul nu se mai aprinde si nici letconul nu se mai incalzeste.Am comandat un BT138,MOC3042,LM311 si inca un display.Daca nu merge probabil cumpar si alt atmega. Editat Iunie 30, 2014 de simaalex98 Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Daca tot nu te muncesti sa identifici cauza, de ce nu ti-ai cumparat o statie gata facuta ? Pentru Atmega puteai sa-ti construiesti un programator. Mie mi-a luat 1 ora sa recuperez piesele necesare si sa construiesc unul pe port serial. Ai nevoie de un soclu, cateva rezistente, diode uzuale, cablu serial si 1 tranzistor. Sau iti faci unul pe port paralel ca e si mai simplu de facut. Editat Iunie 30, 2014 de pinky Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Daca tot nu te muncesti sa identifici cauza, de ce nu ti-ai cumparat o statie gata facuta ? Pentru Atmega puteai sa-ti construiesti un programator. Mie mi-a luat 1 ora sa recuperez piesele necesare si sa construiesc unul pe port serial. Ai nevoie de un soclu, cateva rezistente, diode uzuale, cablu serial si 1 tranzistor. Sau iti faci unul pe port paralel ca e si mai simplu de facut. Si programator fac,este deja asamblat,mai astept atmega sa imi ajunga.De muncit,nu mai zic,eu aseara la 23 nu stiam ce sa ii mai fac,pana la urma am reusit sa gasesc 7809 ars,l-am inlocuit,am cautat eventuale scurturi intre trasee cu o lupa,si am ajuns aici: Eu cred ca am ars si acel BT139,astept acum altele doua noi + display si alte cateva chestii. Am curatat si din sacaz,din pacate,tot alcoolul izopropilic l-am gasit varsat .Am curatat usor cu o surubelnita mica apoi cu o pensula fina.Scuzati calitatea... Voi ce credeti?Display sau atmega?Eu cred ca display-ul este dus. Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Montajul functioneaza si cu BT139 ars ; displayul pare a fi bun (se regleaza contrastul la el ?). Dupa aspectul placii, mai curand suspectez trasee intrrupte/in scurt ... care este posibil sa fi afectat si Atmega. Scoate toate integratele de pe socluri (pastreaza Atmega), verifica tensiunea de 5 volti pe pinii de alimentare ai Atmega. Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Pe pinii 7 si 8 am o tensiune de 4,99V.Este OK,deoarece atmega parca functiona in intervalul 4,5-5,5V. LE: Are si reglare contrast. Editat Iunie 30, 2014 de simaalex98 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Verifica inca odata cablarea afisorului, am impresia ca firul rosu este in contact direct cu pinul 4 al afisorului si face legatura cu pinul 15 al uC si 15 de la afisor. Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Verifica inca odata cablarea afisorului, am impresia ca firul rosu este in contact direct cu pinul 4 al afisorului si face legatura cu pinul 15 al uC si 15 de la afisor. Nu este,asa mi s-a parut si mie,dar nu este. Editat Iunie 30, 2014 de simaalex98 Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Am reusit sa o fac,am curatat tot cablajul si apoi l-am cositorit cu atentie iarasi!Partial merge,atmega este bun,display-ul este putin cam dus .Apare mesajul de inceput "Statie de lipit termostatata" apoi "conectare ciocan de lipit",cred ca este de la acel BT ars,dar acest scris este printre acele caractere,ceva ciudat rau,daca ma uit dintr-o parte se vede mai bine,daca ma uit de sus la display nu se vede.Cred ca el este ars. Link spre comentariu
costyy86 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Nu e ars, regleaza contrastu. Link spre comentariu
Vizitator simaalex98 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Nu e ars, regleaza contrastu. Eu maream contrastul in loc sa il micsorez .Dar apare "Conectare ciocan de lipit",sta 2-3 secunde apoi dispare.Sa fie din acel BT139(este sigur ars)? Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) nu cred ca BT139 se poate arde asa usor...doar daca ati facut scurt pe iesirea lui?acea erroare e data de partea cu operationalul care preia informatia de al termocupla letconului... cred ca ...ori nu aveti contact perfect la mufa care conecteaza letconul ...ori alimentarea operationalului nu e corecta...sau poate acest integrat defect? mai verificati daca nu sunt scurturi la pinii acestui circuit...si daca are alimentarea diferentiala de plus/minus 9v! p.s mai e posibil sa fi conectat firele la mufa letconului incorect(mai ales firele +/- ale termocuplului).... Editat Iunie 30, 2014 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum