trinitty Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Multumesc domnule Puscas pentru aprecieri, dar adevaratul credit merge catre cei care au fost pionierii acestui proiect, "la ei sau la noi". Eu sunt abia un prunc nou-nascut in acest domeniu fascinant al electronicii, care a beneficiat de mult ajutor si se straduieste sa urmeze cai batatorite de adevaratii meseriasi. Link spre comentariu
mielu80 Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salutare. Dupa o pauza destul de lunga pe care a luat-o proiectul statiei de lipit,am reusit intr-un final sa duc la bun sfarsit constructia ei. Cam asa arata... Mai multe poze aici. Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 ...la o temperatura de 330-350 grade, varful letconului topeste cam greu fludorul, la 2-3 mm mai sus topirea fludorului este ok, daca maresc temperatura la 380-400 grade functioneaza bine, adica fludorul este topit foarte bine la varf.Salutare,Nici o idee, explicatie referitoare la problema mentionata de mine? La statiile voastre care este temperatura optima de topire a fludorului? Link spre comentariu
trinitty Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Statia mea functioneaza identic cu statia lui FlorinNTh. Eu am masurat o diferenta de temp de 50 C intre cei 400 C (afisati) si 350 C, temp varfului (PENSOL-IRONE-N). Aceasta diferenta scade cu scaderea temperaturii setate, astfel ca la 150 C (Sby), diferenta este de doar 10 C.Personal, nu ma deranjeaza, am inteles ca este datorita inertiei termice a letconului. In rest functioneaza ireprosabil. Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 M-am linistit, gata sa ma apuc de alt cablaj, eu nu am avut cu ce sa masor temperatura, ma gandeam sa inlocuiesc traful pe urma letconul, poate exista o rezolvare din hexMultumesc. Link spre comentariu
Vizitator wisl3r Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salut.Vezi ca nu merge downloadu la Atmega8 Personalizata.rar il repui te rog? Mersi. Link spre comentariu
rosmarin Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 MIELU80: Doresc sa va FELICIT si pe dvs. alaturi de TRINITTY prin realizarea frumoasa a statiei digitale cu ATMEGA8.Acest topic il citeste si studiaza multi colegi,dornici sa capete cat mai multe informatii tehnice, constructive,probleme care v-ati confruntat si cum le-ati depasit.Daca observati fiecare realizare acum devine un TUTORIAL in acest domeniu.Sa nu uitam ca ce ne-au dat altii sa dam la randul nostru si altora!Am lucrat si eu cu aceste placi care aveau un defect la LM-7909 ca trebuia sa incrucisez terminalele stabilizatorului.Modelul il gasim pe ELEKTRODA.PL FLORIN NTH: Felicitari si dvs pentru realizare. Statia dvs fiunctioneaza foarte bine.Nu va faceti probleme. Nu obtinem aceasta perfectiune din cauza letconului respectiv a termocuplei.Selectati care temperatura convine si ii optima in procesul de lipire fara sa va legati de o anumita valoare punctuala.Aici intervin mai multi factori incepand cu calitatea fludorului,tehnica folosita in procesul de lipire,grosimea firului de fludor,timpul cat tineti apasat varful letconului,daca placa PCB este acoperita cu sacaz, desigur pe langa calitatea varfului, deci a letconului http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2452010.html Link spre comentariu
trinitty Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salut.Vezi ca nu merge downloadu la Atmega8 Personalizata.rar il repui te rog? Mersi.Nu inteleg de ce nu mergea descarcarea. Am reincarcat arhiva si cel putin la mine, merge.Link nou pt. arhiva"Statie digitala ATmega8" Sper sa nu mai fie probleme !http://rapidshare.com/share/8499E6ED1CB ... F0726CC731 Link spre comentariu
Vizitator petronel Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Sunt nou pe acest forum si nu am mai practicat acest hobby de cand eram la clubul de Electronica de la "Casa Pionierilor" (sa tot fie vreo 20-25 de ani de atunci). Cum m-a prins iar "microbul", vreau sa incep prin a-mi construi o statie de lipit cu atmega8. Am descarcat arhiva "Atmega8 PERSONALIZATA.rar" pusa de trinitty pe rapidshare si sunt un pic confuz. In acea arhiva sunt mai multe variante de cablaj, si nu stiu care este varianta cea mai recenta (sau cea mai buna). Drept ciocan de lipit vreau sa folosesc un PENSOL-IRON-N de la TME (vreo 45 RON cu TVA) Orice indrumari/recomandari sunt binevenite. PS: Am vazut ca pe forum mai este o discutie despre kSol dar inca in faza de proiect din cate am inteles eu. Link spre comentariu
trinitty Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 In varianta personalizata gasesti cablajul adaptat pt. componentele folosite de mine si croit dupa necesitatiel unei carcase de susrsa de PC.Varianta originala contine versiunile 1 si 2 (ver2 a stat la baza cablajului personalizat) dezvoltate de polonezi.Letconul mentionat este folosit de multi useri si se pare ca este f.bun pt. utilizare hoby.Despre ksol, cel mai bine intri in acea sectiune si te lamuresti cu userii ce dezvolta acel proiect.Bafta multa. Rezultatul merita cu prisosinta. Link spre comentariu
Vizitator 64xgeo Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Am rezolvat, am modificat fisierul bas original.Atasez hex-ul, la mine merge perfect.Notes; stergeti terminatia .txt La mine varianta asta de hex afiseaza temperaturi aiurea in stand-by, pe randul 2 al afisajului; drept urmare am ramas tot la softul colegului Geomar. Profit de ocazie pentru a-i multumi, atat lui cat si celorlalti useri care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea acestui proiect interesant. Datorita muncii lor, in umilul meu atelier, sta acum la loc de cinste o noua "jucarie". Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 poze cu realizarea? Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 ,,,. Datorita muncii lor, in umilul meu atelier, sta acum la loc de cinste o noua "jucarie". Vorba colegului @adicontakt, asteptam ceva poze cu realizarea ta. Link spre comentariu
Vizitator 64xgeo Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Si 2-3 poze, la cererea publicului: interior: exterior: "Ambalajul" n-are aspect prea comercial dar e facut cu materiale de prin ograda... nu m-a lasat inima sa dau 70-80 de lei pe o carcasa de-aia fatoasa, metalica, stiti voi de unde...asa ca am cioplit niste komatex si a iesit ce se vede...Stiu ca se putea si mai bine dar rabdarea nu e punctul meu forte... Urmeaza un carton colorat frumos in spatele policarbonatului ala transparent si...la treaba cu ea. Am totusi o intrebare: ce se intampla la setarea unei temperaturi f. ridicate, are vreo protectie? eu i-am dat pana pe la 420 C, s-a inrosit varful letconului ca la forja si mi-a fost frica sa merg mai sus cu ea. In softul polonezului, din ce am priceput, se intampla ceva pe la 500 C, nu mi-e foarte clar ce si cum!... Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 La mine varianta asta de hex afiseaza temperaturi aiurea in stand-by, pe randul 2 al afisajului; Salut, Nu afiseaza aiurea, stand-by ''incaleca'' randul doi, am remediat impedimentul. Satie_de_lipit.hex.txt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum