Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

mariandmd

Postări Recomandate

...In schema de pe site-ul http://www.kamilszkutnik.pl/cyfrowa-stacja-lutownicza/ grupul de condensatori C4, C9, C6 urmatoarele valori;C4 100nFC9 100nFC6 10uFAm vazut in postarile colegilor care au executat statia ca este putin diferit, adica;C4 100nFC9 10uFC6 100nF...care este schema corecta?

Pe cablaj se pot monta "inversati" intre ei acei doi condensatori C6 si C9, nu este nici o problema daca C6-100nF si C9-10uF, sunt pe iesirea stabilizatorului de 9Vcc.
Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

Ce ciocan decent imi recomandati pentru aceasta schema? (desigur si pretul sa fie decent)Si pot folosi orice fel de ATMEGA8? Pentru ca am vazut ca exista mai mult denumiri cum ar fi ATMEGA8-16PU.

Link spre comentariu

Te rog da-mi un link catre locul de unde sa cumpar un Pensol SL-I.Preferabil un mp pentru a nu fi acuzati de reclama.A venit momentul sa las pistolul Progresul sa se mai odihneasca. A imbatrinit si el (l-am cumparat in 1972) si chiar daca este la fel de voinic, si-a cistigat dreptul la momente de odihna, hi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

se poate adauga in soft acest gen de calibrare, sau se poate calibra in vrun fel sa incece aceiasi temperatura pe lcd cu cea din varful letconului cu eroare de 2-3 grade

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ionutz4u92

Am inceput sa construiesc si eu aceasta statie de lipit cu schema de aici. Astazi am terminat de lipit piesele pe cablaj (postat de GeoMar) dar am inlocuit LM7805 cu UA7805 deoarece doar asta aveam la indemana. Dupa ce am conectat firele de alimentare, fara sa conectez letcon-ul, pe display apar doar caracterele de sus (sub forma unei linii), iar UA7805 in maxim 20 secunde ajunge la o temperatura la care nu il poti atinge. A mai intalnit cineva problema asta? Am verificat toate traseele si nu sunt in scurt.

Link spre comentariu

Ori ai ceva in scurt, ori ai montat 7805 invers.Ai masurat sa vezi ce tensiuni ai la intrarea si la iesirea lui 7805 ?Mai masoara si vezi ce nu se potriveste acolo. Faptul ca iti afiseaza doar linia de sus, inseamna ca microcontrolerul nu functioneaza. Mai uita-te cu atentie, poate l-ai montat invers.O imagine face cat o mie de cuvinte.

Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

Nu am masurat tensiunea pe intrare dar pe iesire am 5 V deci scoate corect. Cand ajung acasa o sa inlocuiesc microcontrolerul, poate voi avea succes.Exista posibilitatea sa se intample acest lucru deoarece sunt pinii ecranului inversati? Dar daca ar fi asta, nu ar intra lcd-ul in scurt?

Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

Revin cu detalii deoarece nu mai pot edita postarea anterioara. Cu lcd-ul scos, 7805 functioneaza perfect, fara sa se incalzeasca. L-am inlocut cu un alt 7805 si problema ramane. Apoi am inlocut microcontrolerul dar linia de pe display apare in continuare chiar si cu microcontrolerul scos de pe placa.

Link spre comentariu

Problema asta cu temperatura de pe 7805 o am si eu, se incalzeste in draci, desi are radiator am masurat temperatura si se incinge pe la 85 de grade, nu am gasit nici o cauza pana acum, am sa-l schimb sa vad daca se remediaza problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări